Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Isnin, 13 Jun 2011

Hot : Harga ikan naik 30%!


Kah kah kah

Masa untuk kita padan muka sama-sama. Padan muka aku. Padan muka korang. Padan muka kita. Imbasan kenangan suatu ketika dulu ;

amenoworld yang bijak : alamakk dudee harga ayam dah naik neh pe citer? ini akan membebankan rakyat marhaen

perkasa bangang : boikot lah ayam. toksah makan ayam.

umno bahlol : hek eley.. makan lah ikan. macam mati kalau tak makan ayam

rakyat kurang info pasal leka dengan dunia hiburan dan tak keluar duit satu sen pun tanggung apa2 : ada aku kesah?

Kah kah kah

Sekarang nelayan dah marah neh. Mereka mogok bila kerajaan batalkan subsidi diesel super untuk dorang. Dan kesan sementara ialah harga ikan naik mendadak sebab kekurangan bekalan. Tapi kenaikan harga ikan tidak akan berhenti beb. Mula2 memang lah alasan nya pasal mogok. Tapi lama kelamaan alasan nya akibat pemahsuhan subsidi diesel super untuk nelayan bot dalam. Modal untuk "melaut dalam" bertambah. Dan jangan harap nelayan nak tanggung kos. Bebanan kos nak taknak akan dicampak kat kita. So harga ikan memang akan mengalami kenaikan sekarang ataupun akan datang.

Apakah perkasa akan suruh kita boikot ikan pula? Apakah penyokong umno akan menegakkan benang yang basah? Sama2 kita nantikan itupun kalau dorang berani nak meroyan dalam blog aku neh lah.

kah kah kah

Sumber : sini

Ameno : aku cadangkan kita jangan makan apa pun untuk save cost.

Share this

0 Comment to " Hot : Harga ikan naik 30%! "

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...