Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Jumaat, 23 Disember 2016

Dua Wanita Ini Ditahan Polis Kerana Kritik Sultan Johor, Kenapa? - Ini Apa Yang Anda Patut Tahu #PEKA

Puan Sri Sabrina, Presiden NGO PEKA telah ditahan pada petang semalam atas beberapa kenyataan yang dikeluarkan menerusi media sosialnya sebelum ini.

Sabrina dibawa oleh polis ke Johor dan kami dimaklumkan Puan Sri Sabrina akan disiasat dibawah akta Komunikasi & Multimedia.

Selain dari Puan Sri Sabrina, Puan Norhayati turut ditahan oleh pihak polis atas pertuduhan yang sama. Puan Norhayati ialah kakitangan PEKA Malaysia.

Apa yang menyebabkan mereka berdua ditahan?

Ini adalah punca-punca kepada penahanan tersebut.
Ya, beberapa kenyataan yang dikeluarkan di facebook. Ia adalah berkenaan tentang alam sekitar dan bagaimana hutan yang diwartakan sebagai hutan simpan ditukar status dan akhirnya tanah tersebut menjadi hak milik Sultan Johor, bukan lagi dibawah agensi perhutanan negeri.

Menurut PEKA Malaysia, tanah yang dinyahwartakan itu akan ditanam dengan projek KELAPA SAWIT dibawah syarikat AA Sawit Sdn Bhd.

Kenyataan tersebut diterbitkan di antara 17 dan 18 Dec yang lepas.

Kronologi penahanan.

Pada awalnya Puan Sri Sabrina dan Norhayati dipanggil oleh polis ke balai untuk diambil keterangan. Ketika pertemuan tersebut berlangsung, mereka berdua dimaklumkan akan dibawa ke Johor bagi menjalani siasatan dan akan didakwa dibawah akta Komunikasi & Multimedia.

Pihak polis juga menyatakan sepanjang proses siasatan berlangsung beberapa barangan milik mereka (yang berkaitan kes) akan disita bagi melengkapkan siasatan.

Waran tangkap ke atas kedua-dua wanita itu telah dimohon oleh Polis Johor. 

Respon polis.


Polis dalam pada itu turut mengeluarkan satu kenyataan rasmi berhubung dengan penahanan kedua-dua aktivis alam sekitar itu.

Polis memaklumkan kedua-dua individu tersebut ditahan kerana membuat komen jelik terhadap kesultanan Johor dan menasihati orang ramai agar tidak menyalahgunakan media sosial untuk mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang menyakiti ahti, menganiaya, mengugut mahupun menggangu orang lain kerana kegagalan mematuhi arahan tersebut akan membolehkan individu tersebut disiasat polis dan polis sama sekali tidak akan berkompromi dengan mana-mana pihak tersebut.

Sebenarnya betul ke kedua-duanya telah menghina, menganiaya, mengugut dan menggangu kesultanan Johor dalam status facebook milik mereka berdua?

Imbas kembali.
1. Mempertikaikan status penwartaan tanah yang telah bertukar.

2. Mempersoalkan pihak-pihak yang rakus merosakkan alam sekitar dan bagaimana perkara tersebut akan berbalik semula kepada manusia dalam bentuk KESAN dan IMPAK NEGATIF jangka masa PANJANG.

3. Meluahkan perasaan tiada sesiapa pun berani melawan Sultan Johor. Dan juga sedang merancang mahu mendapatkan beberapa dokumen (mengumpul bukti).

Di mana, dalam ayat di atas sedang MENGANIAYA, MENGUGUT mahupun MENGHINA seseorang?

Jika disebut sedang MENYAKITI AHTI seseorang, maka apakah sebabnya untuk individu berkenaan merasa SAKIT AHTI di atas kenyataan-kenyataan yang dikeluarkan di atas?

Sakitkah ahti jika mereka sedang mempertahankan hutan dan alam sekitar?

Sakitkah ahti jika mereka mempersoalkan penukaran status penwartaan tanah?

Sakitkah ahti jika mereka mahu mengumpul bukti dan menyatakan bantahan?

Bagaimana ini boleh mendorong kepada satu penahanan dan direman 3 hari semata-mata mereka berdua sedang mempertahankan alam sekitar demi kebaikan bersama?

Tidak faham kenapa, ya saya tidak faham kenapa.

Sekolah Tak Wujud Dijadikan Pusat Pengundi, Apa Sudah Jadi Ini SPR? Cuba Jawab Sikit.

Kenyataan Media 

Fuziah Salleh 
Ahli Parlimen Kuantan 
22/11/2016 


SPR Mewartakan DUA Pusat Mengundi yang sudah tidak lagi wujud untuk Parlimen Kuantan P083. 

Umum mengetahui bahawa Sekolah Kebangsaan St Thomas dan Sekolah Menengah St Thomas tidak lagi wujud secara fizikal semenjak tiga tahun lepas. Pengoperasian kedua-dua sekolah ini sepanjang tiga tahun lepas menumpang di Sekolah Kebangsaan Teruntum dan di Sekolah Menengah SABS. 

Malah bangunan Sekolah juga telah bertukar nama. Namun senarai Pusat Mengundi yang di wartakan oleh SPR pada 29 April 2016 dengan jelas meletakkan kedua sekolah ini sebagai Pusat Mengundi untuk Parlimen Kuantan. 


Ini merupakan bukti kecuaian SPR yang mengakibatkan penghapusan keyakinan rakyat terhadap SPR. Surat saya kepada Pengarah SPR Pahang yang memohon penjelasan bertulis di sertakan bersama kenyataan ini bersekali dengan senarai Pusat Mengundi yang di wartakan. 

Kerjasama pihak media amat-amat dihargai.

Terima Kasih.

Fuziah Salleh

Rakaman Suara Anak Buah Jamal Pesan Jangan Sebarkan Video Nanti Mereka Kantoi.

"Sebab aku nak bagitau cybertroopers 1 Malaysia dengan team-team aku neh, nak spinkan benda neh, nak bantai dia kaw-kaw, memang betul dia hari neh jadi badak berendam betul-betul, memang berendam dengan air" - Abang Lan.

Kah Kah Kah

Yang best jawapan dorang.

"Video jangan viral, video jangan viral, nanti kena". - Abang Azli.

Kah Kah Kah 

Oke, aku nak bagitau sikit. Aku bukan nak masuk campur urusan pergaduhan peribadi geng-geng neh. Dorang sebenarnya member-member seperjuangan gak dulu sebelum krisis melanda. 

Hehe.

Cumanya aku nak sentuh perangai geng-geng Jamal. Oke la katakanlah Ratu bersalah sebab sengaja nak datang ke rumah Jamal hantar air, nak membalas renggekan manja dan rayuan Jamal terhadap MB Selangor sebab gagal selesaikan krisis air (aku akui Selangor memang ada masalah air, bukan aku nafikan perkara neh okay) tetapi tak boleh juga cara geng-geng Jamal membelasah Ratu.

Katakanlah korang anggap Ratu sedang bermain politik nak buat propaganda kononnya, tetap tak boleh juga korang belasah dia ramai-ramai. Ini kerja gila wei. 

Walau apa pun dia masih seorang perempuan kot. Perempuan. Lelaki ramai-ramai kepung dia, tua muda membuli baling tepung, baling telur dan simbah air.
 

Kelakuan apa korang neh?Bukti yang Ratu menghantar sebotol air mineral kepada Jamal Yunos.

Hehe.
Beberapa lelaki bertindak mengepung seorang wanita sambil simbah menyimbah.

Bawa bertenang la. Dia datang hantar air. Tak setuju ke tak suka ke tak boleh terima ke lawan mulut sudah la. Tak perlu main kekerasan ataupun melibatkan telur tepung bagai doe.

Dari rakaman sidang media Ratu, dia menjelaskan lebih kurang 30 orang lelaki kepung dia beramai-ramai dan kejadian tumbuk menumbuk pun berlaku. Jamal ketika itu dah lari ke dalam rumah.

Sebelum itu, kereta yang dinaiki Ratu Naga ditahan di tengah jalan dan Ratu dipersoalkan. Jamal menyatakan dia memang dah lama nak jumpa Ratu dan bertanya kenapa Ratu datang ke situ. Ratu kemudiannya menjelaskan dia datang nak hantar air. Kata susah sangat nak mandi takde air so dia datang nak hantar air. Kemudiannya Jamal balas, "Ko memang bodoh, ko memang bodoh, ko memang bodoh. Kenapa kau datang sorang."

Haha. 

Aku memang percaya Jamal cakap macam tu. Aku boleh bayangkan. What the fuck. Aku terbayang muka Jamal terus. Seram sial. Kakakaka.

Ketika sedang cakap bercakapan itula, tiba-tiba si Ratu kena simbah air yang dicampur cat. Kemudiannya keadaan menjadi kucar kacir. Jamal pula sedap je melarikan diri laju-laju dari tempat kejadian. Hampeh.

Menurut Ratu dia memang dibelasah kaw-kaw sampai terkoyak bajunya. Dia juga terpaksa bergelut dengan beberapa orang lelaki.

Mungkin inila kot maksudnya >> video jangan viral, video jangan viral. Tetapi rakaman suara dah viral, macam mana?

Mungkin ketika ini geng-geng Jamal sedang plan idea untuk edit video bagi menafikan kenyataan Ratu yang dibelasah oleh ramai-ramai lelaki. Mungkinla.

Apa pun tak patut betul la bebudak neh belasah Ratu ramai-ramai. Fikir macam mana pun memang tak patut sebab dia perempuan korang pula lelaki. Bukan seorang malahan ber orang-orang pula tu. Aiyohhh. Pondan sangat ke apa neh wei?

Kah Kah Kah!

Khamis, 22 Disember 2016

Rakaman Video Kerja-Kerja Perobohan Hotel Jamal Sekinchan Ikan Bakar.

5 tahun. 

Itulah tempoh masa yang telah diberikan oleh Majlis Daerah Sabak Bernam (MDSB) kepada pemilik Hotel & Resort Sekinchan Ikan Bakar, Datuk Seri Jamal Yunos bagi mematuhi peraturan yang tertakluk di bawah undang-undang berkaitan perniagaan perhotelan. 

Dan selama itulah Jamal gagal mengikuti peraturan yang telah ditetapkan sehingga hari ini menyaksikan resort miliknya terpaksa dirobohkan oleh MDSB.Menurut notis awal yang dipaparkan berhampiran premis, ia menyebut; "Menjalankan aktiviti perhotelan tanpa lesen yang sah daripada Majlis mengikut UUK 4".

Jamal diarahkan untuk memohon lesen perniagaan bagi membolehkan berniaga seperti biasa selepas ini. Lokasi yang menempatkan premis berkenaan akan diperiksa semula pada 4 Jan 2017.


 
Laporan Malaysiakini turut memetik kenyataan daripada Adun Sekinchan, Ng Suee Lim bahawanya kerja-kerja perobohan tersebut tiada kaitan dengan tindakan Jamal yang bertuala ke SUK Selangor pada semalam disebabkan menyuarakan protes berikutan kegagalan kerajaan Selangor menyelesaikan masalah bekalan air.

Walaubagaimanapun beberapa posting viral di laman sosial oleh penyokong-penyokong Jamal menyalahkan Azmin Ali dalang disebalik perobohan kerana dendam.

Sebelum itu, pagi tadi Jamal dan Ratu Naga bekas cybertroopers BN yang kini ahli PKR bergasak di hadapan rumah Jamal disebabkan isu air. Ratu dikatakan berkunjung ke rumah Jamal dengan membawa sebotol air mineral dan disebabkan tersindir dengan provokasi itu, penyokong-penyokong Jamal memandikan wanita itu dengan air longkang. Jiran-Jiran Saya Simbah Ratu Dengan Air Longkang & Najis Kerana Dia Bawa Sebotol Air Jer - Hotel Jamal Kini Disita.

Kemaskini : 1.06 tengahari.

Kedatangan Ratu Naga ke rumah saya dengan membawa sebotol air merupakan satu penghinaan.

"Sudah lima hari air tiada di rumah saya, jadi apa yang mereka bawa dengan sebotol air hanya nak mengejek-ejek saya, saya tahu apa yang mereka lakukan ini kerana tindak balas tentang mesej saya berikan semalam.

"Saya minta dia balik tapi tak mahu balik sebab itulah dia dimandikan dengan air longkang dan air najis baru dia balik. Dia nak sangat merasa air longkang dan air kumbahan jadi dia kena hadaplah benda ini, kerana perbuatan beliau untuk mengejek membawa padah," kata Jamal kepada pemberita.

"Mereka sepatutnya berbincang dengan pemimpin mereka untuk menyelesaikan isu air ini, bukan hendak main politik," katanya lagi sambil menambah beliau bukan hendak membuat gimik politik berkenaan isu air ini.

"Ini masalah rakyat Selangor, sudah lima hari air di rumah saya tiada ini bukan main-main, kamu semua boleh datang sendiri ke rumah saya tengok," katanya lagi, memetik laporan Sinar Online.

Terdahulu, lebih kurang 10 pagi tadi, Ratu Naga bersama NGO Sinar Ehsan dan Kelab LLL Malaysia, lebih kurang dalam 3 orang menuju ke rumah Jamal Samseng dengan niat menghantar bekalan air memandangkan Jamal asyik komplen tentang ketiadaan bekalan air bersih di rumahnya.

Demi mendapatkan air, Jamal sampai ke tahap bertuala malahan berbogel.

Kerana bersimpati dengan nasib malang Jamal itu, Ratu Naga dan NGO telah pun bersepakat untuk meringankan beban dan kesengsaraan yang dialami oleh Datuk Seri Jamal Yunos kita itu.

Baca : Demi Air, Jamal Merayu2 MB Selangor Sehingga Berbogel.

Baca : Demi Air, Jamal Bertuala Berjalan Ke SUK Selangor.

Tetapi apa yang terjadi ialah diberi air dibalas telur dan tepung.

Kata Ratu Naga menerusi fbnya tadi ;Orang nak hantar air ke dia, dibalasnya dengan baling (buang) air ke orang pula. Eh ada air eh? Kenapa tak tadah siap-siap simpan untuk esok lusa pula mana tau kot-kot takde air balik ke. Aku baca ganguan bekalan air neh akan berterusan untuk beberapa jangka masa. Prepare la. Kau buang air buat apa setann.

Tidak hanya air, siap baling telur dan tepung lagi. Bebudak neh memang sewel. Benda makan dibuang2. Kau bagi orang susah pun dapat bantu orang susah la setannn. At least kenyang gak makan telur dadar. Telur sebijik mao cecah 40 sen kot. Telur dadar kat kedai dijual dalam 1.50 - 2.00 kot. Macam neh la stail orang kaya. Setakat sen dan ringgit apa la sangat. Buang2 je dia. Aihh. Rezeki luas. Syukur zero.

Gambar2 Ratu dibuli oleh bebudak Jamal. Jenis buli pompuan rupanya dorang tu. Btw, kami juga mendapat maklumat yang si Jamal neh tak berani keluar dan tunjukkan muka di depan Ratu Naga. Hahahaha.

Sempat lagi bancuh air merah semata-mata nak baling kat orang. Hmm.

Nampak macam nak membalas dendam pun ada gak neh aku tengok.

Dalam pada itu, pihak kami juga mendapat maklumat yang hotel yang dimiliki oleh Jamal Yunos telah disita berikutan melanggar undang2 kecil berkaitan perhotelan.

Rupanya dalam dok pongpangpongpang BERSIH haram itu haram ini haram dia sendiri menjalankan perniagaan perhotelan tanpa memiliki lesen perniagaan yang sah!

Wtf*ck beb!

Mengutuk orang no 1.
Diri sendiri pun tak betul.

Jamal, Jamal. Kau pergi uruskan masalah ko tu lagi bagus. Mohon lesen dan permit perniagaan ikut prosuder yang sepatutnya. Daripada buang masa jaja video bogel kau dan bertuala ke SUK. Tak payah bajet jadi clown sangat la Jamal. 1 Malaysia dah iktirafkan kau sebagai clown. Jangan bimbang. Takde mane-mane keturunan di Malaysia bahkan di dunia ini akan merampas gelaran itu dari kau, oke?

Kah Kah Kah!

Rabu, 21 Disember 2016

Buat Pertandingan Sandwich, Mewarna Untuk Bantu Nelayan Yang Terjejas Dalam Projek Tambak Laut Kata Pulau Pinang.

"Sekiranya betul laporan DEIA kata terdapat kesan yang boleh mendatangkan bahaya kepada alam sekitar, memudharatkan kesihatan awam dan meninggalkan kesan negative kepada kehidupan manusia, maka kerajaan mana sekalipun harus patuhi. Ini berkenaan kepentingan orang ramai. Perlu diberi keutamaan". - Fuziah Salleh.Kerajaan Negeri Pulau Pinang tidak hormati undang-undang Penilaian Impak Alam Sekitar Terperinci (DEIA) yang menggariskan bahawa penambakan tersebut bakal memberikan kesan masa panjang yang buruk.
Laporan itu menyebut tentang kemusnahan habitat laut yang akan menjejaskan pendapatan nelayan di kawasan terlibat.
 

Difahamkan, projek tambak laut itu bagi membina 3 pulau buatan untuk melaksanakan Pelan Induk Pengangkutan (PIP) membabitkan kawasan Permatang Damar Laut, Sungai Batu dan Gertak Sanggul.

Lebih 3,000 nelayan mencari hasil laut di kawasan berkenaan, terdapat sebahagian nelayan dari Perak dan Kedah turut mencari hasil laut di situ.


Memetik laporan dari Anilnetto

1. Pada 17 Dec lepas, satu pertemuan diadakan di antara orang awam, nelayan dengan wakil kerajaan negeri bagi membincangkan isu 3 pulau buatan - projek tambakan laut.

2. Ia adalah pendengaran awam bagi membincangkan tentang kajian alam sekitar dan impaknya terhadap ketiga-tiga projek penambakan bagi membina 3 pulau buatan.

3. Keluasan yang terlibat ialah 4,500 ekar dengan 2 fasa utama. Pulau pertama dan kedua berada dalam fasa 1 dan pulau ketiga berada dalam fasa 2.

4. Wakil nelayan yang hadir dalam pertemuan menolak sekeras-kerasnya projek pulau buatan ini atas alasan ia akan menjejaskan mata pencarian mereka.

5. Malahan kajian kerajaan negeri juga tidak menyakinkan, kata mereka lagi.

6. Nelayan yang hadir juga menjelaskan mereka tidak percaya tentang kajian demi kajian yang dijalankan oleh kerajaan negeri ini kerana berdasarkan track record, pada awalnya ianya kelihatan cantik atas paper, tetapi secara realitinya ia tidak akan berlaku sepertimana yang diwar-warkan. 

7. Nelayan juga membidas wakil konsultan kerajaan negeri yang buat kerja cari makan (dengan kerajaan) manakala yang terjejas adalah kebajikan para nelayan.

8."Mengambil contoh Tanjung Tokong, nelayan menjelaskan pada awalnya kerajaan menjanjikan itu ini namun akhirnya semua ikan telah tiada, ini ke kebajikan untuk para nelayan? Mereka langsung tak dapat cari makan, sumber rezeki mereka terjejas, ini bukan win-win situation", kata nelayan lain yang turut hadir dalam sesi pendengaran tersebut.

9. Ketika para nelayan hangat memprotes dan mengkritik projek berkenaan, satu persatu wakil kerajaan negeri meninggalkan dewan. Sehingga seorang nelayan bangun dan berucap, "Saya mewakili semua nelayan menyatakan bantahan keras terhadap projek ini, di manakah anda semua? Separuh darinya telah meninggalkan dewan, bagaimana dengan kehidupan kami? Tak perlu kami jelaskan lanjut, kami bantah".

Antara yang menyebabkan para nelayan terasa diperbodohkan oleh kerana negeri, lihatlah slaid ini.


Langkah kawalan bagi mengurangkan impak dan kesan negatif terhadap alam sekitar ;

- Pertandingan mewarna?
- Sambutan perayaan?
- Buat sandwich?
- Lawatan dan sumbangan ke rumah kebajikan?
- Aktiviti gotong-royong?

Bagaimana langkah ini boleh memberikan nilai tambah kepada kehidupan nelayan-nelayan yang bakal terjejas atas projek berimpak tinggi ke atas alam sekitar ini?

Hari-hari buat pertandingan sandwich dan makan? 

Tak pelik kenapa sekumpulan para nelayan yang hadir berasa marah dan geram!

Untuk rekod, terdapat kritikan kepada kerajaan tentang projek ini bahawanya hanya 20% rumah yang akan dibina dalam harga 'mampu milik' (mampu milik bagi bahasa kerajaan), yang mana rata-rata orang Penang memang diluar kemampuan nak membeli rumah-rumah disitu. Jadi, rumah bukan untuk orang Penang, jika dibina pun diluar kemampuan, merosakkan alam sekitar dan menjejaskan mata pencarian, jadi bagaimana ini untuk rakyat? Fikirkan.

Najib Dipersendakan Media Indonesia, Kenapa Tiada Wartawan Yang Membela Luah Bekas Editor Utusan - Kesian Najib, Wartawan Pun Rasa Meluat.

Oleh : Ku Seman Ku Hussain.
Bekas Editor Kanan Utusan Malaysia.
MANA SUARA WARTAWAN KITA?
(Petikan: kayangdailypost)
Wartawan Indonesia walaupun kritikal kepada Presiden tetapi dalam keadaan tertentu, misalnya dikritik wartawan Malaysia, mereka berada di sebelah Presiden.
Saya pernah mengalami keadaan ini apabila mengkritik Presiden Jokowi yang mengarahkan tentera Indonesia membakar bot-bot nelayan kita yang ditahan di perairan Indonesia.
Saya ketika itu sebagai wartawan bangkit menegur kebiadaban Jokowi dalam etika hidup bertetangga. Tidak perlu melemparkan provokasi seolah-olah Malaysia sebuah jajahan Indonesia.
Saya diserang teruk oleh media Indonesia. Koresponden Utusan di Jakarta ketika itu, Saharudin Mohd Musthafa memberitahu hal ini kepada saya.
Di Malaysia pula ada pihak kurang senang dengan ketegasan saya terhadap Jokowi, Saharudin menjadi mangsa untuk menulis yang baik-baik tentang Jokowi untuk cover up tulisan saya.
Beberapa wartawan Indonesia di Jakarta mahu wawancara saya, tetapi dinasihatkan oleh pihak atasan Utusan supaya menolak, dan tidak membesarkan isu itu. Saya akur.
Sebagai wartawan dan rakyat Malaysia, saya percaya telah melakukan yang betul demi maruah negara. Saya melakukannya dengan penuh sedar.
Akhbar Jakarta Post keluaran 17 Disember lalu menyiarkan karikatur yang menghina Perdana Menteri, Najib Razak pada halaman 7 akhbar berbahasa Inggeris itu.
Najib (dari name tag yang dipakai) digambarkan memegang uncang yang bertulis "1MDB" di tangan kanan, sementara tangan kiri menepis neraca sistem perundangan hingga terpelanting.
Saya memang melanggan e-paper Jakarta Post dan tahu tentang karikatur itu pada hari berkenaan. Sengaja tidak menulis respons untuk melihat kalau ada wartawan lain mempertahankan Perdana Menteri.
Tetapi selepas lima hari tidak ada wartawan yang menulisnya (mungkin saya terlepas pandang) saya membuat kesimpulan wartawan kita tidak berminat mempertahankan Perdana Menteri kita yang dihina oleh media Indonesia.
Adakah ini semua dengan pengetahuan Jokowi? Ini kerana kalau di Malaysia selalu dianggap dengan pengetahuan Perdana Menteri.
Pada situasi beginilah Perdana Menteri memerlukan sokongan moral daripada wartawan-wartawan arus perdana. Malah 
sepatutnya ada suara ini daripada wartawan media arus perdana, kesan diplomatiknya pasti lebih besar.
Maka tertanya-tanyalah saya di mana hilangnya wartawan-wartawan kita dalam situasi pemimpin negara dihina dan dimalukan? Atau ada "wahyu" supaya diam. Tetapi kenapa? Adakah ini mengiyakan "fitnah" Jakarta Post?
Wartawan-wartawan yang selama ini berdiri teguh di belakang Perdana Menteri dan menyokong apa sahaja termasuk yang sukar diterima akal, tidak boleh membiarkan Perdana Menteri keseorangan.
Mereka mesti menyerang balas Jakarta Post sebagaimana mereka menyerang tokoh negarawan seperti Dr Mahathir yang suaranya senada dengan Jakarta Post.
Sepatutnya simpanlah sedikit rasa benci kepada Dr Mahathir kerana jasanya, tetapi seranglah Jakarta Post yang tidak ada apa-apa jasa kepada kita.

Dengan Hanya Bertuala Jamal Tuntut Air Di Hadapan SUK - Tarik Je Tuala Jamal Kat Situ Ramai-Ramai Biar Dia..

Kesian pada anak-anak dan famili dia.

Nak halang tak dapat, nak nasihat tak dengar. Makanya terpaksa bersabar dalam orang macam Jamal sebagai ahli dan ketua keluarga.

Kah Kah Kah!

Perkara bangang yang Jamal buat semalam belum habis lagi lawaknya, kali ini dia sambung lawak baru. Mungkin sebagai taktik nak alihkan pemerhatian netizens yang kini riang ria mengutuk perangai bangang dia pada semalam. Maka dia tampil dengan perangai bangang terbaru. 

Baca : Jamal bengang air takde, buat video tak senonoh protes air takde.

Menurut maklumat yang kami terima dari Kay Azlee, Jamal Yunos sekarang berada di hadapan SUK, negeri Selangor. Ini dilakukan oleh Jamal sebagai satu protes ketiadaan air di Selangor selama beberapa hari disebabkan proses penyelenggaraan yang dilakukan oleh TNB

Pun begitu, TNB mengesahkan proses penyelenggaraan tersebut hanya menyebabkan ketiadaan air selama 16 jam sahaja. Oleh itu permasalahan berkenaan ketiadaan air selama beberapa hari tidak patut dikaitkan dengan agensi berkenaan.

Ini laporan dari Kay Azlee.


Dengan bertuala yang menutupi bahagian atas bawah (actually tak perlu kot sebab semalam 1 Malaysia dah nampak.. kah kah kah ) dan membawa sabun, shampoo di dalam bekas cebok air, Jamal berdiri di hadapan bangunan SUK bagi menyatakan bantahan.

Jamal juga dikatakan mahu tumpang mandi dalam bilik air yang berada di dalam SUK Selangor.

Jamal, Jamal. Berani juga dia berkemban ke sana ke mari.. tak takut ke terlucut ditarik orang? Aku rasa ramai kot yang berada di sana nak tarik tuala yang dia pakai tu..


Kah Kah Kah!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...