Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Sabtu, 19 Mac 2011

Updated: Panas! Blogger hanief.blogspot.com kena tahan polis!

Baca tweet terbaru neh ;


Update : 1.37 am.

1. Blogger's hanief telah ditahan oleh sepasukan polis lebih kurang dekat-dekat nak tengah malam tadi.

2. Blogger's hanief neh baru berusia 21 tahun.

3. Muda lagi rupanya.

4. Polis telah merampas dan mengeledah semua peralatan komputer miliknya.

5. Polis ketika ini sedang meminta password komputernya hanief untuk digeledah. [ketika perkara ini di tulis lhar]

6. Ketika ini tian chua yang dihubungi oleh bapa pengendali blog hanief.blogspot.com sedang bergegas ke balai polis sentul untuk membantu blogger tersebut menghadapi soal-siasat. [ketika perkara ini di tulis]

7. Di maklumkan oleh tian chua blogger tersebut di tahan di bawah akta hasutan.

8. Hasutan macam mana? Aku pun tak sure.

9. Tapi aku rasa selepas ini mungkin aku dan geng2 yg len pun bakal di tahan dan di geledah..

10. So, ini kah nama nya kebebasan bersuara? Lue fikirlah sendiri.

Update 2.21 am :

Kronologi kejadian ;

1. Bapa kepada blogger hanief menghantar mesej kepada yb tian chua dan memaklumkan apa yang berlaku kepada hanief.

2. Hanief telah di tahan di rumahnya pada waktu lewat malam.

3. Rumah mereka digeledah dan beberapa peralatan komputer hanief telah dirampas.

4. Mereka kemudian nya di bawa ke ipd polis sentul untuk siasatan lanjut.

5. Semasa sedang di soal-siasat hanief diminta untuk berikan password [tak pasti samada password youtube, komputer ataupun blog] kepada MCMC agar mereka boleh menyelongkar isi dalaman komputer milik hanief.

6. Kemudian yb tian chua tiba di ipd polis sentul lebih kurang jam 1.00++. [aku pun tak catit masa tadi masa dia update twitter].

7. YB tian chua kemudian nya mempersoalkan kewajaran pihak polis dan mcmc menahan blogger lewat malam.

8. YB tian chua juga meminta polis melepaskan hanief jika sesi soal jawab sudah selesai dan pulangkan semua peralatan komputer hanief. Dan meminta siasatan di sambung pada siang hari.

9. Namun MCMC enggan melepaskan hanief. Mereka juga bertindak mahu membuat laporan polis terhadap yb tian chua atas alasan apa yang saya kurang pasti di sini.

10. YB tian chua bertegas kepada MCMC bahawa mereka harus melepaskan hanief apatah lagi mereka tiada waran untuk menangkap blogger tersebut.

11. Menurut yb tian chua, jika MCMC tidak mahu menahan hanief [sebab tiada kes kukuh] maka sila lepaskan hanief segera.

11. Tetapi MCMC siap buat lawak dan mengatakan bahawa hanief sendiri yang saja suka-suka datang untuk disiasat tengah malam. [aku tengah gelak pecah perut neh]

12. Akhirnya MCMC melepaskan hanief dari sesi soaljawab tetapi hanief mendapat notis untuk hadir ke HQ MCMC keesokan hari [dah masuk hari neh dah] pada waktu 1o pagi bagi siasatan lanjut di bawah akta hasutan.

Untuk melihat gambar pegawai SKMM dan notis penahanan hanief ;

Sila klik sini
dan sini.

Line internet teruk pula nak upload gambar tak dapat2. Gambar2 tersebut sumbangan yb tian chua.

Petikan berita malaysiakini pula yang baru di update 19 minit yang lepas ;

Seorang penulis blog dibawa ke balai polis Sentul tengah malam tadi dan pihak berkuasa didakwa tidak mempunyai waran bagi menahannya, dakwa naib presiden PKR.

Tian Chua berkata, beliau mendapat penulis blog yang dikenali sebagai Hanief disiasat oleh pihak Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia (SKMM) selepas tiba di balai berkenaan tengah malam tadi.
"Di tengah-tengah siasatan SKMM, saya bertanya apa hak mereka menahan orang di tengah-tengah malam sebegini. (Dan) Tiada sesiapa menunjukkan waran (terhadap Hanief) pada saya," tulisnya di laman Twitter kira-kira jam 2.30 pagi tadi.

"Pegawai SKMM mengaku mereka tidak mengeluarkan waran, justeru saya minta soal siasat itu dihentikan. (Tetapi) mereka berita Hanief secara sukarela datang ke situ," tambah anggota parlimen Batu itu.

Tian juga mendedahkah bahawa SKMM memerintah Hanief hadir di ibu pejabat suruhanjaya itu di Cyberjaya pada jam 10.30 pagi ini bagi membantu memberi maklumat berhubung satu siasatan bawah Bab 3, Akta Komunikasi dan Multimedia 1998.

Menurut dokumen perintah yang gambarkan dimuatkan kembali Tian di internet, sekiranya gagal atau enggan berbuat demikian, Hanief boleh dibawa kepada majistret dan diberikan waran tangkap.

Masih belum jelas Hanief akan disiasat berhubung perkara apa. Setakat ini belum ada sebarang kenyataan daripada pihak berkuasa berhubung 'penahahan' dan siasatan pada penulis blog itu.

Selama neh pun aku rajin bidas kerajaan dalam belog aku. Dalam masa yang sama aku turut bidas kelemahan pakatan rakyat. Bagi aku takde guna nya jadi blogger yg taksub politik, yang penting jadi blogger kena hurai apa yang kita rasakan, bukan apa yg 'orang' lain rasakan. Apa yang selalu aku tgk hanief buat menerusi blog dia, dia selalu hurai apa yang dia rasa dan kebanyakkan remaja seangkatan dia 'rasa'.

Kalau luahan kelemahan pentadbiran kerajaan itu kini menjadi satu kesalahan, ini bermaksud pada bila2 masa, kesemua bloggers politik macam kami sudah tentu akan ditahan utk di soal siasat kelak. Sudah tentu bloggers umno tidak perlu risau, kerana tugas mereka bodek kerajaan even atas perkara yang mungkar sekalipun.

Susah nak jumpa blogger umno yang berprinsip. Belum pernah lagi aku jumpa. Kalau ada mention lhar enh.

Topup DIGI dapat ganjaran,,? Apa tue?

Ameno : Seme ko nak tahan yerk polis. patutlah penjenayah sebenar masih bebas.. ko ske tangkap org yg salah beb..

Share this

71 Responses to " Updated: Panas! Blogger hanief.blogspot.com kena tahan polis! "

  1. lu agak2 lu kena tahan x satu hari nanti?jangan la ko kena tahan.ak tau hal politik melalui blog ni jela..

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. aku nak kena tahan. haha.

    BalasPadam
  4. blog ni le aq ari2 bca..law nk bca blog pro umno,auta je lbeh..hihihi..teruskn prjuangan bro,penulisan lah prmulaan sgala2nya

    BalasPadam
  5. Teruskan perjuangan...Allah sentiasa berada bersama orang2 yang benar !!! Kami semua akan sokong blogger yang amanah dan jujur....

    BalasPadam
  6. gambar anggota SKMM terima kasih kepada SouthernAllStar[at]/k/ lowyat.net

    http://plixi.com/p/84966864

    BalasPadam
  7. oloh kalu bro kene tahan mane lagi la nak dapat sumber politik yg bez2....anak mude lau pakat bangkit lawan ramai2 kan bez(bi hasutan gak ke???)hahahahaha

    BalasPadam
  8. Penjenayah bebas sebab PR ada untuk selamatkan mereka sampai berarak.

    BalasPadam
  9. pmbetulan..dia lhir taun 1984..bleh tgk kt blog die.. http://bit.ly/i0VE1B

    BalasPadam
  10. bro ameno....ak ni bwu lge dlm blogger pesal ak dr fb....ak mmg follow karya2 ko dr fb dlu....klu ko kna thn ,mne lge kmi nk dpt info bro???stu lge....bro nnti follow blog ak bleh x??bkn snang nk cri ko dh....fb ko ak tgok dh lme snyap...pesal 2 ak msok blog ak nk crik ko ,milosuam ,PMT ,pak yob tualang sekah ,ibnu battutah....

    BalasPadam
  11. kalau ameno world kena tahan susah la aku, ameno world reliable news kot, lg telus dari mana2 media kat malaysia, ameno world kena tahan kita reformasi ramai2 hahaha, hidup ameno world! hahaha

    BalasPadam
  12. ini dikatakan suara anak muda...suara keramat...

    BalasPadam
  13. alo kawan2 kalau amenoworld kena tahan korang lah kena back up, toron la ke jalanraya kasi lawan , semua anak muda tak puas hati dowh, dari sukan ,politik sampai ke mahkamah semua pembohong , majulah anak muda se melaysia

    BalasPadam
  14. Sokong PAS bermakna sokong DAP,
    Sokong DAP bermakna sokong Komunis,
    Sokong Komunis bermakna pejuang kemerdekaan ialah Chin Peng.

    BalasPadam
  15. jangan jadi bodo la bro.. ko baca x apa komen dia kt pos pasai sultan selangor 2... pikir2 la..

    BalasPadam
  16. Sokong PAS bermakna sokong penipuan.
    Sokong tipu MC untuk berkempen.
    Sokong tipu warga tua di Selangor.
    Sokong tipu ibu-ibu tunggal di Selangor.
    Sokong tipu ibu bapa yang anaknya di pra dan nurseri.

    BalasPadam
  17. Sokong PAS bermakna Kg. Baru Cina dapat tanah 999 tahun manakala Kg. Tersusun Melayu cuma 99 tahun je.

    BalasPadam
  18. korang ada baca x apa yg dak hanief ni tulis?

    BalasPadam
  19. ic dia mcm start 84... bkn umur 21 la kalau mcm tu.. err tapi itu bkn isunya.. aduhai tangkap sana tangkap sini... sikit hari lagi kita kena.. cis!

    BalasPadam
  20. ala korang ni sumer nak kejar popular ek???
    baget kene tangkap polis kira gempak la....

    BalasPadam
  21. Hanief tu x baru jadi blogger.. rase2 blog dia ade dlm 3@4 tahun lepas.. dia kene tahan x sebab tulis artikel.. tapi sebab video2 politik hok dia edit..

    lagi blogger PR di tahan Polis

    BalasPadam
  22. solidariti bersama hanief

    freedom of speech

    freedom of expression

    freedom of association

    I am with u Hanief!

    BalasPadam
  23. apa yang hanief nie tulis?ramai ke pengikut nie nie?

    latest entry di blog khalis : kenapa perempuan kuat cemburu

    BalasPadam
  24. confirm lah lu kena tahan.lu tunggu lah,banyak fitnah lu buat kat kerajaan malaysia ni mcm hanief.kalau tak kenapa dia kena tahan.lu pun tak pernah ucap terima kasih kat kerajaan,lu selalu hentam kerajaan,x sedar diri belajar pun dengan kerajaan...

    BalasPadam
  25. memang padamlah kena tahann... boleh tanye lagi kenape?? hahaha.. tak ingat ke yg dia memperlekeh YDPA? owh.. P"GAY"R mudah lupe... huahuahuahua...

    BalasPadam
  26. pembetulan saudara ameno. umur hanief ialah 27 tahun utk tahun ni.

    BalasPadam
  27. Sorry la kerana aku nak ckap kasar sket.
    Tindakan krjaaan buat cmtu kat blogger nmpak sgt kerajaan penakot.KERAJAAN PENAKOT! TAKDE TELOR! PEGI MAMPOS LA KERAJAAN BERPOLITIK KOTOR!

    BalasPadam
  28. bodo pnye comment kat atas ni..ko ni pnjilat jubo org2 atas umngok je lawey... kerajaan yg kna bkhidmat utk rakyat la bodoh! ape plak nk bterima kasih?... dorang dapt mkn pn sbb duit rakyat la bangang.. dorg jadi kaya nk mampos pn sbb duit rakyat yg dorang mkn..dorg la kna bterima kasih kat rkyat.. otak bingai ko ni! pkai la otak bla bckap..

    BalasPadam
  29. kerinduan kepada keadilan...aduhai ingatlah syurga neraka sama..bila la keadilan akan sampai?

    BalasPadam
  30. hehe..lansung tak boleh bukak web tuh...ban terus...sian budak tu...jgn risau ameno..atromen taro ade tolong ko..hihi..Go blogger!!! Go Blogger!!! Go Blogger!!!
    scaniaz horrible post...Antara Gambar Kecederaan Dalam Sukan Yang Paling Sengsara!

    BalasPadam
  31. kebebasan suara memg ketara di malaysia. tp jgn sampai menghina sape2. terutamanya SULTAN.

    BalasPadam
  32. bengong la sapa duk kutuk kerajaan... hampa skolah pun sekolah kerajaan... nk harap peminpin hampa tu... haramm.... duk balun pungkoq org ada la... nk bg dia merintah?? pakai suma org nganga la duit xdak... suma benda dia juai...pikiaq la... dia bukan wat apa pun kat hampa klu dia merintah.. abih pilihan raya pakat duk umah goyang teloq...sembang bg org bimbang... wat keja haremmm.... job keja ngan gov keluaq suma kalut mintak... awat xp meniaga sendiri... sembang bleh la... jg keluarga sendiri... diri pun x usaha duk kalut org len kaya... da tu duk bimbang pasai pa duit xdak... wat abih ayaq lioq ja...

    BalasPadam
  33. ni dikata kan anak melayu bodoh dok sokong anwar yng takde hala tuju.. bertaubat la wahai anak melayu jangn buka mata tapi tak nampak apa yang di pandang.

    BalasPadam
  34. Kebebasan bersuara ialah dalam memberi pendapat. Memfitnah, bukanlah kebebasab bersuara.

    Tapi diakui Malaysia kurang sikit kebebasan bersuara. Kita ada pelbagai perkara dianggap sensitif, seperti agama Islam, hak Melayu, dan Sultan.

    Jadi berhati2 bila 'memberi pendapat' tentang perkara2 ini. Ko pon muda lagi kan ameno? Tapi aku rasa tulisan ko tak berapa extreme lagi utk ditangkap. Just relax2.

    BalasPadam
  35. bila masa ko hentam pembangkang blogger ameno? ko ni bodo nak mampus

    BalasPadam
  36. ngate lagi kat raja.

    BalasPadam
  37. satu lagi bloger yang otak kat lutut.

    BalasPadam
  38. Apa yg aku baca dlm blok tersebut Hanief telah menghina sultan selangor dgn menyatakan sultan ada affair dgn artis dan buat artis tersebut perempuan simpanan.. memang dia sengaja nak cari nahas.. itu bukan kebebasan bersuara.. itu fitnah... rasakanlah.. budak bodoh... org nak jadi blogger dia nak jadi blogger..

    BalasPadam
  39. hmm org yg tak kena fitnah mmg la sokong budak hanief ni. cuba batang idung sendiri kena. pergi la baca blog hanief. penuh dengan fitnah tanpa bukti kukuh. mmg patut kena tangkap.

    BalasPadam
  40. alamak..kecah r sek2 ameno ni..standard r geng2 PR kna tangkap bhai..tkot jd mcm mesir beb..org ada kuasa,so dorg guna lah utk prtahan kuasa dorg..tp lama mana sgt kuasa tu..last2 jumpa Allah kt akhirat xdak pa

    BalasPadam
  41. Lu Fikir La Sendiri20 Mac 2011 3:21 PG

    Hari ini hanif? esok lusa siapa lagi? SAMPAI BILA RAKYAT MALAYSIA NAK KENA TEKANAN KEBEBASAN MAKLUMAT DAN UNTUK BERSUARA? Kalau critic parti pemerintah you kena macam2 Laws dn rules, tapi kalau you tgk pro-goverment nya blogger, boleh pulak kutuk/kritik/fitnah/photoshop/hina pembangkang, tanpa sebarang kena tindakan.

    ADAKAH INI ADIL??

    BalasPadam
  42. hehe..tension..tension...agaknya topik ape yg disentuh si hanif tu yg sampai leh kena tangkap polis...huhu..panas2

    scaniaz hot post....Mari Melihat Ladang Ganja Dan Cara Ganja Di Tuai!!!

    BalasPadam
  43. bukan menyekat kebebasan bersuara tu.. kalau tak dibendung boleh memudratkan....kebebesan bersuara pon janganlah sampai menjejaskan keharmonian, janganlah sampai menyentuh sensitiviti kesultanan melayu atau apa saja yg boleh menjejaskan keharmonian rakyat malaysia.....
    tunjukkanlah kemarahan dengan rasa kasih sayang.....

    BalasPadam
  44. kenapa yg sebok cakap pasal keadilan tu..

    kalau aku cakap mak kau main romen dengan pakistan jual carpet, ko marah tak? kalau selagi aku tak kena balasan, ko marah tak?

    itu baru mak kau.. ini sultan bro. kalau korang boleh setuju dengan 'kebebasan bersuara' camni, aku respek la. sebab kat amerika pon buat camni boleh kena tindakan.

    BANGANG. cakap pakai lutut. nilai melayu konon lagi maju dah pakai internet. tapi cara berfikir jauh lagi bangang dari mak cik felda.

    BalasPadam
  45. hehe..bernas bro...pedas je aku abce komen ko...huhu...zaman je maju..melayu tak maju2 lagi ponn... :P
    scaniaz latest post...Sazzy Falak : Gambar Majlis Baby Shower Anak Kembar

    BalasPadam
  46. aku agak sbb dia letak info dia nyer daftar pemilik dekat blognye tu.. hmm apaa sudaa jd ni nep

    BalasPadam
  47. Bodoh nak mampus? apa dia anom? bodoh nak mampos? hahahah lawak siottt.. takat itu je lhar yg ko mampu kutuk aku.. pergi lebih2 tak boleh kan? yg neh pun tak terbukti.. anom yg takut nak bubuh nama.. lenkali buktikan dulu tang mana aku bodoh. itu je. tq

    kah kah kah lawak siott

    BalasPadam
  48. pemerhati..

    tang mana fitnah nya? aku dah tgk.. selebihnya pandangan dia sendiri.. dia tak cakap pun dia fitnah beb.. adoiyaiii..

    macam belog aku gak selebihnya aku utarakan pendapat aku sendiri.. aku nak pemimpin aku tahu apa yg rakyat suka dan apa yg rakyat tak suka so apa je masalahnya?

    aku ade je kritik pembangkang tgk lhar posting2 dulu.. buang masa lhar cakap ngan ko anom pasal dalam minda ko dah set seme yg anti kerajaan ialah pesalah..so apa point nak discuss lagi?

    BalasPadam
  49. Shah,

    dia tak fitnah sultan. dia copy paste je. dan bertanya. cuba ko fahamkan isu neh betul2 sebelum ko terjah? boleh tak?

    adoiiii..

    BalasPadam
  50. ak sokong ameno blogger ni.mende yg mmg nmpak salah kite hentam,yg nmpak baek kite ikut.ak pon sokong pmbangkang tp xde la fanatik smpai die men romen (kias kepada wat maksiat) dpn mate pon wat2 xnmpak cam certain2 pemegang telo bn nih.haha.yg lg 1 psl terima kasih kat kerajan tu mmg la ak terima kasih kat die dah die kerajaan.duit sume die ade.mmg sume la die luluskan.kalo pmbngkang yg jd kerajaan pon xkan la pembangkang bodoh sgt xwat psarana tok rakyat.kompem la pmbangkang wat gak.aih try la korg berfikiran sket psl mende2 camni.dah bodo snyp.blaja lu smpai pndai baru cakap.xde la kuar statment bodo camni.

    BalasPadam
  51. berkumpul ramai2 menunjukkan protes x boleh, tulis dalam blog x boleh.jd ape yg boleh? simpan je telur dlm seluar.sukahatilah org nk tulis pendapat.bukan paksa siapa2 terima pendapat.siapa nak baca,baca.siapa nak kutuk,kutukla.x suka x pyh baca.yg tangkap kenapa?sakit hati?siapa mkn cili dia terasa pedasnya.yang gi wat tayangan video seks,terang2an x gi tangkap pulak.kalau yg dalam video tu menyerupai pm ke,menteri2 len, kompem kene tangkap.bukan setakat tangkap,trus masuk ISA.

    BalasPadam
  52. jom semua di atas yang komen, kita ke neraka.. hahahaha.. demokrasi oh demokrasi. jawablah kat sana nanti.

    BalasPadam
  53. wlupn ak br jer follow blog nih...blog nih jer y ak suka dr blog2 lain...sb dlm blog ko ad joke2 y kdg2 wt ak sengih sorg2, ayat2 ko wat ak tergelak...hrp2 ko x kne tangkap la...kdg2 dorg nih xder mende nk wat g tgkap org sesuka hati...

    BalasPadam
  54. klu ko kne tahan..ktorg buat pakatan utk selmatkn ko..hehe

    BalasPadam
  55. bro gua tabik lu hahaha..ni baru dipanggil kebebasan bersuara hahaha..

    anon di mana2..

    BalasPadam
  56. Hanief tu x baru jadi blogger.. rase2 blog dia ade dlm 3@4 tahun lepas.. dia kene tahan x sebab tulis artikel.. tapi sebab video2 politik hok dia edit..

    lagi blogger PR di tahan Polis

    BalasPadam
  57. berkumpul ramai2 menunjukkan protes x boleh, tulis dalam blog x boleh.jd ape yg boleh? simpan je telur dlm seluar.sukahatilah org nk tulis pendapat.bukan paksa siapa2 terima pendapat.siapa nak baca,baca.siapa nak kutuk,kutukla.x suka x pyh baca.yg tangkap kenapa?sakit hati?siapa mkn cili dia terasa pedasnya.yang gi wat tayangan video seks,terang2an x gi tangkap pulak.kalau yg dalam video tu menyerupai pm ke,menteri2 len, kompem kene tangkap.bukan setakat tangkap,trus masuk ISA.

    BalasPadam
  58. korang ada baca x apa yg dak hanief ni tulis?

    BalasPadam
  59. alo kawan2 kalau amenoworld kena tahan korang lah kena back up, toron la ke jalanraya kasi lawan , semua anak muda tak puas hati dowh, dari sukan ,politik sampai ke mahkamah semua pembohong , majulah anak muda se melaysia

    BalasPadam
  60. Lu Fikir La Sendiri6 Mei 2011 10:18 PTG

    Hari ini hanif? esok lusa siapa lagi? SAMPAI BILA RAKYAT MALAYSIA NAK KENA TEKANAN KEBEBASAN MAKLUMAT DAN UNTUK BERSUARA? Kalau critic parti pemerintah you kena macam2 Laws dn rules, tapi kalau you tgk pro-goverment nya blogger, boleh pulak kutuk/kritik/fitnah/photoshop/hina pembangkang, tanpa sebarang kena tindakan.

    ADAKAH INI ADIL??

    BalasPadam
  61. blog ni le aq ari2 bca..law nk bca blog pro umno,auta je lbeh..hihihi..teruskn prjuangan bro,penulisan lah prmulaan sgala2nya

    BalasPadam
  62. lu agak2 lu kena tahan x satu hari nanti?jangan la ko kena tahan.ak tau hal politik melalui blog ni jela..

    BalasPadam
  63. Kebebasan bersuara ialah dalam memberi pendapat. Memfitnah, bukanlah kebebasab bersuara.

    Tapi diakui Malaysia kurang sikit kebebasan bersuara. Kita ada pelbagai perkara dianggap sensitif, seperti agama Islam, hak Melayu, dan Sultan.

    Jadi berhati2 bila 'memberi pendapat' tentang perkara2 ini. Ko pon muda lagi kan ameno? Tapi aku rasa tulisan ko tak berapa extreme lagi utk ditangkap. Just relax2.

    BalasPadam
  64. pembetulan saudara ameno. umur hanief ialah 27 tahun utk tahun ni.

    BalasPadam
  65. apa yang hanief nie tulis?ramai ke pengikut nie nie?

    latest entry di blog khalis : kenapa perempuan kuat cemburu

    BalasPadam
  66. bengong la sapa duk kutuk kerajaan... hampa skolah pun sekolah kerajaan... nk harap peminpin hampa tu... haramm.... duk balun pungkoq org ada la... nk bg dia merintah?? pakai suma org nganga la duit xdak... suma benda dia juai...pikiaq la... dia bukan wat apa pun kat hampa klu dia merintah.. abih pilihan raya pakat duk umah goyang teloq...sembang bg org bimbang... wat keja haremmm.... job keja ngan gov keluaq suma kalut mintak... awat xp meniaga sendiri... sembang bleh la... jg keluarga sendiri... diri pun x usaha duk kalut org len kaya... da tu duk bimbang pasai pa duit xdak... wat abih ayaq lioq ja...

    BalasPadam
  67. apalah ko ni dalm BN tak ada cina ke mangkuk,,,,MCA tu apa melayu ke..ko sokonh BN PAKAGE BRITISH KO SOKONG KOMUNIS KO SOKONG...
    SEKOLAH KERAJAAN TU ITU DAH TANGGUNG JAWAB SOSIAL KERAJAAN KALO KERAJAAN TAK BUAT SEKOLAH DAH LAME DAH BN OUT.KO FHM.ko kena fhm tangungjawb yng mesti kerajaan buat...suma tu sekolah surau.hospital duit2 dtng dri mana mangkuk..duit rakyt tu....jdi kerajaan wajib meyediakn parasarana dan kemudahan tuk rakyat...pembangkang pulak...tu bukan tangungjawb dorng kecuali tangungjawb tu di pikul pembangkang di mana negeri2 yang mereka tadbir.pembangkang kene sediakan sama macm kerajaan pusat buat...kena fhm DUIT KERAJAAN DATANG DARI MANA...OK SEMANKUK TA BERNAMA...

    BalasPadam
  68. bodo sgguh,hahahaha,agak2 umo bape org kabo soh syukur tu hah?bdoh otak ltak ibu jari kaki sguh,doh mme i2 kije krajaan,kne wak la guane2 pom.

    BalasPadam
  69. AKU ADA MEMBACA SURATKHABAR HARAKAH DAN KEADILAN. AKU NAK KOMEN SIKIT...SEBENARNYA APA YANG DI LAPURKAN OLEH PAPER-PAPER POLITIK INI SEMATA MATA BERUNSURKAN CERAMAH CERAMAH YANG TAK ADA "SUBSTANCE" LANGSUNG, ASYIK MENYALAHKAN KERAJAAN BN ,KRITIK, MAKI HAMUN, ITU TAK BETUL, INI TAK BETUL, SI POLAN BERSEKONKOL, ADA AGENDA JAHAT, RASUAH DAN SEBAGAINYA. AKU TAK NAMPAK PUNHARAKAH DAN KEADILAN MEMUAT TURUN ARTICLE YANG BERBENTUK MEMBINA, MEMBERI CADANGAN SAPERTI .." SEKIRANYA KAMI MEMERINTAH...KAMI AKAN BUAT INI ITU, MEMBETULKAN INI DAN ITU SEBARA DETAIL BUKAN SECARA SURFACE SAJA. JANGAN SETAKAT CAKAP SAJA TAPI HABOK PUNTARAK. SATU LAGI JANGAN LAH ASYIK MENANAM SEMANAGT MEMBENCI SESAMA UMAT ISLAM SAJA. KAN DALAM PAS TU BANYAK ULAMAK.

    BalasPadam

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...