Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Ahad, 13 Mac 2011

Sabri sahkan subsidi bebankan kerajaan!

Neh berita pendek untuk korang.. 

baca bebaik.. bukan aku kata tapi sabri yang kata..




Hah..nampak tak apa yang aku dah tandakan tue..

Hermm.. yang bayar cukai..

aku, ko, kita.

Yang terima gaji hasil cukai..

dia, mereka, kerajaan, wakil rakyat..

Yang lantik mereka..

aku, ko, kita..

Yang mengatakan kita membebankan mereka..

dia, mereka, kerajaan..

Patut ke?

Lue fikir sendiri..

Ameno : Kalau membebankan kerajaan.. sila turun dari pemerintahan negara dan berikan kepada pemimpin yang boleh mentadbir negara untuk rakyat.

Share this

17 Responses to " Sabri sahkan subsidi bebankan kerajaan! "

  1. wah2... dah bayar lagi cakap kita membebankan... dorang bebankan kite ngan mcm2 bende tanak pikir plak?

    BalasPadam
  2. KERA-jaan umco yg membebankan negara!!

    BalasPadam
  3. i loike ur comment la aslina

    BalasPadam
  4. macam tu kah pemimpin?...rakyat pilih mereka bukan untuk merungut tapi jaga amanah dan rakyat...nak komplen dan nak jadi mewah je keja dia orang...kalo tak boleh buat keja, sila hantar surat letak jawatan...yang tercegat kat situ buat apa...takut nak lepas duit rakyat yang bukan hak mrk?..tak malu ke

    BalasPadam
  5. nilah bila pemerintahan x ikot islam. cmni lah jadinya. tamak duit, tamak kuasa. sume tamak la

    BalasPadam
  6. This fella is so freaking stupid and the person who appointed this man into the cabinet is even dumber than i thought! Memula2 sekali, kalau peniaga/ pembekal/pemborong menaikkan harga brg pengguna, apakah tindakan yang diambil oleh pihak kementerian? Setakat bayar compaun dan saman, we all know that doesnt work anymore. Lepas bayar kompaun, peniaga akan tetap menaikkan harga. Setakat nak pantau harga brg runcit dgn berpusing2 melawat pasar untuk masuk tv... Hello Sabri??? itu taktik zaman ubi kayu! The govt keeps telling us that they are trying to seek new mechanisme to curb price hike but i dont see any of their ideas are working. Lets face it! Our country has a very high inflation rate even though BN is denying every thing. The best way to see stable buying power is have a minimal wage imposed to all employees.

    Mmgla harga minyak makin naik ditambah lg dengan pergolakkan di Afrika Utara. I am not angry that the price of fuel is increased but what I am angry at is the fact that subsidised item like fuel is enjoyed not only by the minimum waged but also the rich!. My idea is to to hike the Ron 97 upto rm3.50/litre and be used by ALL imported cars and cars bearing foreign registration. If u can afford to buy a foreign car.. i m sure u can afford to use RON97. Ron 95 should be fixed at rm1.80/litre. After all, this method may also boost the sale of our local car!

    So Sabri Ismail.. please think before u speak. Lame man like me can think better than u! What school u go to hah??

    BalasPadam
  7. kat US skang harga minyak turun memandangkan Jepun antara pengguna terbesar minyak.. Sebab bencana tu, Jepun kurangkan kosumsi miyak... kalo mlaysia naik gak harga barang/harga minyak tk turun sikit pun, memang karotlah Be End!

    BalasPadam
  8. naik lg

    huhuhuhu

    BalasPadam
  9. be end balun semua duit rakyat sampai licin pastu tak boleh nk bg subsidi pasai semua duit dh licin

    BalasPadam
  10. Sampai sekarang pak ngah dok heran, bila minyak dunia naik, kerajaan BN pun naikkan harga minyak, bila minyak dunia turun, kerajaan BN tak turun kan balik minyak tu? Apasal jd camtu? Dan pakngah tgk, pegawai2 tinggi kerajaan BN makin lama makin kaya je family depa. Merantau sana, bercuti dioverseas sinun. Tak nampak pun depa yg atas2 tu terbeban... Pastu kerajaan BN kata subsidi membebankan kerajaan BN? Apa yg beban sgt tu? Tiap2 tahun kutip cukai, tiap2 tahun kutip saman.

    Kita ada Petronas kan. atau Petronas tu bukan kita punya? Apco punya ka petronas tu sampai kita pun perlu byr subsidi yg tinggi sbb harga minyak dunia naik?

    Heran heran

    BalasPadam
  11. die ni la yg jage kementerian pantau kn..? pantau je keje die ni......best la jd mnteri pantau...haha....ank die pynyi ni.... xde plak lagu pantau....:)

    BalasPadam
  12. yang menanggung subsidi adalah petronas....adakah petronas=kerajaan? oh....tidakkk....

    BalasPadam
  13. rosmah bebankan rakyat

    BalasPadam
  14. Fa Wau Ca Kaf Wau sabri!!

    BalasPadam
  15. be end balun semua duit rakyat sampai licin pastu tak boleh nk bg subsidi pasai semua duit dh licin

    BalasPadam
  16. kat US skang harga minyak turun memandangkan Jepun antara pengguna terbesar minyak.. Sebab bencana tu, Jepun kurangkan kosumsi miyak... kalo mlaysia naik gak harga barang/harga minyak tk turun sikit pun, memang karotlah Be End!

    BalasPadam
  17. macam tu kah pemimpin?...rakyat pilih mereka bukan untuk merungut tapi jaga amanah dan rakyat...nak komplen dan nak jadi mewah je keja dia orang...kalo tak boleh buat keja, sila hantar surat letak jawatan...yang tercegat kat situ buat apa...takut nak lepas duit rakyat yang bukan hak mrk?..tak malu ke

    BalasPadam

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...