Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Ahad, 6 Mac 2011

GEMPAR! NIK AZIZ = AYAH PIN!







WOW.. baca petikan bawah neh pepehal. 


Oleh MOHAMMED SOFIAN BAHAROM
pengarang@utusan.com.my

KUALA LUMPUR 5 Mac - Imej Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat boleh disamakan dengan pengamal ajaran sesat, Ayah Pin kerana menjadikan agama sebagai alat untuk menguasai pemikiran pengikutnya.

Pengarah Kebangsaan Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Farahana Jamaludin berkata, kedua-dua pemimpin tersebut mempunyai persamaan kerana mengaburi mata pengikutnya demi memuaskan segala nafsu mereka.

"Mereka boleh melakukan apa sahaja tanpa boleh ditegur oleh pengikutnya kerana 'kesucian' mereka itu," katanya kepada Mingguan Malaysia di sini hari ini.

Beliau mengulas kenyataan Menteri Besar Kelantan itu semalam bahawa Pas akan terus menggunakan isu agama dalam kempen pilihan raya kerana perbuatan itu merupakan sebahagian kerja dakwah seperti yang dilakukan oleh Nabi Muhammad SAW.

Nik Abdul Aziz turut menyifatkan mana-mana mufti yang menolak untuk mengaitkan amalan mengundi sewaktu pilihan raya dengan hukum syurga dan neraka sebagai mufti yang layak mengeluarkan fatwa di negara komunis sahaja.

Jelas Farahana, kenyataan Nik Abdul Aziz itu menunjukkan sikap angkuh serta mengangkat dirinya ke suatu martabat yang begitu tinggi.

Tambahnya, perbuatan biadab tersebut juga merupakan contoh kepada kepimpinan ala Ayah Pin yang menganggap dirinya nabi pada zaman ini.

"Justeru, saya mencabar Nik Abdul Aziz supaya menjelaskan mengenai agendanya untuk memperkenalkan Islam kepada ahli DAP dan seterusnya merancang mengislamkan mereka dalam masa terdekat," ujarnya

WOW.. cukup tak sangka.. tapi kan tengok sini dulu pepehal..


Kesimpulan nya apa? Pedehal.. imej sapa sebenarnya perlu diperbaiki dan diperbetulkan? Lue fikir sendiri. Wa malas nak ulas peribadi pasal wa lagi jahat dari ini perempuan.. 

kah kah kah
kah kah kah kah
kah kah kah kah kah

Sumber dari sini

Ameno : Buat-buat alim depan media? Hebat!

Share this

53 Responses to " GEMPAR! NIK AZIZ = AYAH PIN! "

  1. apa punya orang la.., tak fikir sebelum berkata-kata,yg menulis dalam surat khabar pun tak siasat dulu sebelum tulis..

    latest post ukiran patung manusia haiwan yang kontroversi

    http://blogslucumenarik.blogspot.com/2011/03/seni-ukiran-patung-yang-penh.html

    BalasPadam
  2. astaghfirullah..zman smkin truk. mngaibkan ulama secara trg-trgan..

    subhanallah..moga2 yg berkenaan dpt ptnjuk yg mane kbnarannya..

    BalasPadam
  3. Kalau TG Nik Aziz sama dengan Ayah Pin, Najib dan Rosmah sama dengan sapa pulak?

    BalasPadam
  4. taubat la woi sekalian makhluk sementara msih brnafas..

    ulama brpemikiran Islam dipersenda, pemimpin sekular disanjung.. ingat Allah ingat Rasulullah S.A.W..

    BalasPadam
  5. nilah dipanggil cakap tak serupa bikin.. takheran aku tengok profail dalam fb tak pakai tudung.. ni dipanggil manusia dua wajah.. sendiri fikir.. diopis bertudung labuh di luar berskirt pendek..

    Minta PM & Rosmah ulaslah..

    BalasPadam
  6. **Offtopic**
    Salam tuan, mohon link exchange / blogroll jika tidak keberatan. Link dan blogroll tuan telah dipaparkan dalam blog saya > http://bit.ly/dwHN2a

    BalasPadam
  7. camner nk bndg pm ngan rosmah ye..da klu pg snjung-ltak bunga- kt 'mkm' mustapa kamal anttartuk, ngan smakan ikhwanul muslimin 2 pngganas dunia..

    BalasPadam
  8. YA ALLAH..Jauhkan aku dari sifat-sifat orang munafik....

    BalasPadam
  9. saya tak pernah tolak kebaikan kerajaan, sbb kdg2 mmg ada yg baik depa buat, cuma bila part cantas-mencantas ni, rasa mcm org xbtoi pn boleh komen org len xbtoi.
    kdg2 pn rasa mcm xstuju ngn nik aziz, tp saya xbyk ilmu, jd saya selidik dulu..tp yg jelasnya ada dua perkara saya rasa perlu kita fahamkan:
    1. statement akhbar sgt putar belit. so, jgn percaya. saya pn dh rasa penangan wartawan xde etika nih!
    2.yg komen, kritik tu pn mcm hampeh je..mcm mnalah ayam nak kritik itik terbang kalau dia pn terbang tak btoi sgt...bek tanya burung..

    burung apa??

    BalasPadam
  10. aduh aduh... makin parah umat manusia-dikata-Islam.... mengucap lah...

    BalasPadam
  11. arimi belog org sabah tue ya? kalau ya saya dah link kan. ;-)

    BalasPadam
  12. aisey! napa tak dpt find facebook dia?? help!!!!!! selalu kalau tak leh find kat fb.. dpt find kat google.. ni dedua tak leh?? dah tutup account ker?? @@"

    BalasPadam
  13. www.facebook.com/fj1411 <<< url fb dia, tapi dia set full secret la pulak.. nak add pun tak leh.. Pakcik nak ngorat dia ni.. nak ajar dia cam maner nak tgk toyol, sbb dia dah potong bulu kening tu.. boleh pakcik menurunkan sikit ilmu, tgk toyol.. heheheh

    BalasPadam
  14. TT,
    Trimas, jom kita 1malaysia teruskan perjuangan membodek ameno!

    BalasPadam
  15. opps... tak jawab soklan lak.

    ya, blog org Sabah.

    BalasPadam
  16. Butoh lancau apa fuck goverment sapa kasi lu pegi skolah kerusi meja...bodo tak kenang budi si pencaci

    BalasPadam
  17. erms! ni sah budak tak pegi sekolah ni.. yg comment atas ni, TN (Tanpa Nama) dah tu, kau beli kereta yg patut harga 10ribu.. tapi kau kene bayar 30ribu (cukai) tu pegi mana? pegi la buat sekolah untuk anak² aku, kau dan semua yg ada kat negara ni la.. ni la dia dah bodoh, bebal lak tu.. kau ingat aku bayar cukai tu utk menteri² tu belanja sakan ker?

    nak kata bahlol, Alhamdulillah.. kau ader gak sikit ilmu gunakan internet ni, walaupun pada hakikatnyer kau ni "bodoh piang"! itu la gunanya duit kau beli kereta segala bapak benda la, kau beli beras tu pun kena cukai.. tapi kau ni bebal, tak sedar benda tu.. mmg segala benda dlm malaysia ni bercukai.. tgk harga rokok sudah la, itu la kerajaan buat.. Kerusi Meja tu.. bkn BN punya, tu harta aku.. turun dari mak bapak aku.. dari tok nenek aku.. tak tau lak la.. kalau mak bapak kau, tok nenek kau bkn orang malaysia.. atau kau pokok yg beranakkan.. cuba kau kasi jawap sket, kalau jawapan yg aku kasi ni tak betul..

    ni la dia orang yg pk "maju tu BN, BN tu maju".. bodoh, bebal, barghal.. kau panggil mak bapak kau baca comment aku ni, mesti menitis air mata dia.. bila dia sedar ada anak bebal camni, kalau cam bebal camni la anak dia.. mesti masa kau lahir dulu, kau antara topic kat paper "kes buang anak" bkn kau buang anak.. kau yg kena buang...

    BalasPadam
  18. kita patut ikut ckp mufti sbg majlis yg mengeluarkn fatwa..dan menganggap mereka sbg ulama..sbg wakil kita..dan maaf kerana sy x menganggap nik aziz sbg ulama..sy juga hairan kenapa beliau diagungkn serta diangkat sbg ulama..ckp beliau semua kita nk dgr..pdhal mufti yang perlu lebih diutamakan

    BalasPadam
  19. kepada Tanpa nama.....dah tu ko nak orang dengar ckp ko....boleh blah laa oi....cermin laaa diri tu sendiri...

    BalasPadam
  20. farahhana jamaludin ni dah banyak sangat ke ibadah kat dunia ni sampai nak hina ulama camni??

    BalasPadam
  21. Tanpa Nama, majlis mufti tu mai dari mana? bulan? bintang? dia yg lantik ulama.. depa ni maksum ka? depa pun orang yg lantik.. sapa lantik depa lak?? orang yg lantik majlis mufti tu maksum ka? darah kaler biru ka? hang pun sama bebal.. menaip buat kene bambu jer.. biar orang cakap aku kurang ajar pun takper, sbb orang bebal camni mmg kene ajar camni.. sbb kalau ajaq lembut² (mmg dah bebal, takde guna)

    BalasPadam
  22. Tanpa Nama berkata...
    kita patut ikut ckp mufti sbg majlis yg mengeluarkn fatwa..dan menganggap mereka sbg ulama..sbg wakil kita..dan maaf kerana sy x menganggap nik aziz sbg ulama..sy juga hairan kenapa beliau diagungkn serta diangkat sbg ulama..ckp beliau semua kita nk dgr..pdhal mufti yang perlu lebih diutamakan
    woiiiiiiiiii
    aku nak tanyer cikit,,,
    mufti maner yang aku nak kena ikot cakap tu,,,
    mufti ameno semua x boleh pakai,,
    semua buat ikot telunjuk ameno,,
    yg haram di halal kan,,
    yg halal di haram kan
    pikir la pakai otak cikit..

    BalasPadam
  23. manusia berotak setan...mintak2 mati cepat orang macam nh...semakin lama semakin ramai yang sesat... farahana jamaludin, saya doa kan kamu mati cepat......

    BalasPadam
  24. utusan saje nak troll nih. xyah mbik serius.

    lagipun aq tgk dak2 klantan trlampau mengagung2kan nik aziz nih. heran tol aq.

    BalasPadam
  25. kepada incik Tanpanama 7 Mac 2011 12:29 AM, hang paham ka maksud ulama'? ulama' bukan title la kici.. ulama tuh retinya org yg berilmu. abis ngko x berilmu ko?

    BalasPadam
  26. kurang hajar punya pompuan...

    BalasPadam
  27. Takutnya aku.. rupanya kerajaan bagi meja dan kerusi utk kita brsekolah.. ha ha ha.. lawak siot.

    BalasPadam
  28. kah kah kah....

    kerusi meja kt sekolah Bn punya....

    kah kah kah....

    BalasPadam
  29. Terbaik pakcikHOT

    BalasPadam
  30. salam sume...
    maaf la lau yg aku tulis ni salah,tp pada aku la kan pompuan ni x btul2 fhm ngan islam..pngikut nik aziz ikut apa yg btul je,lau nik aziz wat x btul dorg pon x ikut..pompuan ni kna bljr dulu2 btul2 psl islam..dulu nabi muhammad s.a.w berperang tuk ape???tuk menegak kan islam..nik aziz pon dia nak mmbtul kan apa yg salah je lantak korg la nk ikut ke x bukan nye dia paksa,lau btul ikut, lau salah x payah ikut le..aku lau di beri peluang sape yg layak tuk mentadbir klntan aku pilih nik aziz lg dri pemempin lain...skrg kt klntan arak x di benar kan di jual di tempat awam sprti di 7e..lau di benar kan jual di tempat awam seperti di negeri yg di perintah oleh parti lain x tau le nasib2 ank2 aku nnt,mngkn nk pg sklh sinngah 7e dlu bli tiger..cuba la korang datang cni dulu orang mabuk ada tp x bnyk cam di negeri lain yang mabuk d tempat awam...dr masyitah tu ape?mufti ke dia??dia ada bg statement pncri di beri kerja??apa yg dia pk??da tuhan da ckp hukum pencuri potong tangan nape dia nk ragu lgi??islm ke dia???

    BalasPadam
  31. azizi yang hebat9 Mac 2011 1:32 PTG

    ape la pompuan ni... mak bapak dia sape ek? patut kau gugur kan je si bangsat ni.. malukan melayu je

    BalasPadam
  32. qaseh berkata : HIDUP POKCIKHOT!!!!HIDUP!!!

    BalasPadam
  33. bangang sape yang samakan nik aziz dengan ayah pin tu.. korang x hormat langsung kat ulama. KEPADA SAPA YG BG STATEMENT TU MEMANG BERDOSA BESAR...TAK TAKUT BALA..

    BalasPadam
  34. Dasar Betina Sundal... amek kor... kat FB dah tukar pic... cess... selagi ko tak bertaubat dan mintak ampun ngan tuan guru... neraka tak sabau nak tgk ko

    BalasPadam
  35. perempuan ni islam ke tak?? bodoh ke baghal?? nak sama TGNA dgn ayoh Pin..pergi khatam quran dulu.. tu pun kalo islam la. nk jgk tahu sama tang mn nik aziz ngan ayoh pin?? setahu aku x sama terus. ayoh pin agama budha..mn sama.
    ayah pin pijak al quran..nik aziz sanjung al quran
    ayoh pin pergi kuil, nik aziz pergi masjid
    ayoh pin, org yg sembah dia tp
    nik aziz sembah ALLAH..

    aku pun heran mcmana pompuan ni bleh kata nik aziz ni sama ngan ayoh pin..wlaupun sesetengah x nk akui nik aziz ulama takpe la, sekurang kurangnya dia ada pangkat tok guru or tuan guru kerana nik aziz mempunyai ilmu agama, mengajar agama, bleh bc quran, jadi imam masjid. bleh imam solat jenazah..di campak mn2 masjid, pasti org akan suruh dia menjadi imam.. ni bermakna, org tahu TGNA org kuat agama dan dia tahu politik dan agama tidak boleh di pisahkan...

    BalasPadam
  36. inilah senario negara,kurg didikan islam.farahana ni mengata TG yang hafal hadis dr kitab dulu2 smpi skg.org ahli agama x ckp ape pon.ko tutup aurat pun x,nk hafal kitab jauh sekali.ilmu ko dgn TG mcm langit dan bumi!sebelum kau dilaknat tuhan, lebih baik ko minta ampun.bodoh lg bahlul.kalau bodoh xpe,jgn kurg ajar! ko kurg ajar trhdp org yg mengajar ilmu Al-Quran.aku org Islam,kene pertahankan org yg mengajar ilmu Allah.

    BalasPadam
  37. menghina ulama sama dosanye spt berzina dgn 70 org pmpuan....aku pnah dgr psal tp dh lupe kt mane

    BalasPadam
  38. si pompuan nie berlagak alim pakai tudung dlm media semata-mata nk mengaibkan seorang ulama , padahal tgk gambar die dlm fb yg lame tu tudung xde, pakai skirt pulak tu... last-last die yg kantoi pulak ......dpt dosa , dpt malu ...hahaha

    BalasPadam
  39. Dasar Betina Sundal... amek kor... kat FB dah tukar pic... cess... selagi ko tak bertaubat dan mintak ampun ngan tuan guru... neraka tak sabau nak tgk ko

    BalasPadam
  40. Tanpa Nama, majlis mufti tu mai dari mana? bulan? bintang? dia yg lantik ulama.. depa ni maksum ka? depa pun orang yg lantik.. sapa lantik depa lak?? orang yg lantik majlis mufti tu maksum ka? darah kaler biru ka? hang pun sama bebal.. menaip buat kene bambu jer.. biar orang cakap aku kurang ajar pun takper, sbb orang bebal camni mmg kene ajar camni.. sbb kalau ajaq lembut² (mmg dah bebal, takde guna)

    BalasPadam
  41. erms! ni sah budak tak pegi sekolah ni.. yg comment atas ni, TN (Tanpa Nama) dah tu, kau beli kereta yg patut harga 10ribu.. tapi kau kene bayar 30ribu (cukai) tu pegi mana? pegi la buat sekolah untuk anak² aku, kau dan semua yg ada kat negara ni la.. ni la dia dah bodoh, bebal lak tu.. kau ingat aku bayar cukai tu utk menteri² tu belanja sakan ker?

    nak kata bahlol, Alhamdulillah.. kau ader gak sikit ilmu gunakan internet ni, walaupun pada hakikatnyer kau ni "bodoh piang"! itu la gunanya duit kau beli kereta segala bapak benda la, kau beli beras tu pun kena cukai.. tapi kau ni bebal, tak sedar benda tu.. mmg segala benda dlm malaysia ni bercukai.. tgk harga rokok sudah la, itu la kerajaan buat.. Kerusi Meja tu.. bkn BN punya, tu harta aku.. turun dari mak bapak aku.. dari tok nenek aku.. tak tau lak la.. kalau mak bapak kau, tok nenek kau bkn orang malaysia.. atau kau pokok yg beranakkan.. cuba kau kasi jawap sket, kalau jawapan yg aku kasi ni tak betul..

    ni la dia orang yg pk "maju tu BN, BN tu maju".. bodoh, bebal, barghal.. kau panggil mak bapak kau baca comment aku ni, mesti menitis air mata dia.. bila dia sedar ada anak bebal camni, kalau cam bebal camni la anak dia.. mesti masa kau lahir dulu, kau antara topic kat paper "kes buang anak" bkn kau buang anak.. kau yg kena buang...

    BalasPadam
  42. www.facebook.com/fj1411 <<< url fb dia, tapi dia set full secret la pulak.. nak add pun tak leh.. Pakcik nak ngorat dia ni.. nak ajar dia cam maner nak tgk toyol, sbb dia dah potong bulu kening tu.. boleh pakcik menurunkan sikit ilmu, tgk toyol.. heheheh

    BalasPadam
  43. Kalau TG Nik Aziz sama dengan Ayah Pin, Najib dan Rosmah sama dengan sapa pulak?

    BalasPadam
  44. astaghfirullah..zman smkin truk. mngaibkan ulama secara trg-trgan..

    subhanallah..moga2 yg berkenaan dpt ptnjuk yg mane kbnarannya..

    BalasPadam
  45. kurang hajar punya pompuan...

    BalasPadam
  46. terpanggil utk menjawab 1 persoalan dlm komen d atas.... Tanpa Nama tlh mnyatakan bhw dia tidak menganggap TG Nik Aziz bukan Ulama'... sdgkan klo dilihat balik, sbnrnya TG adalah ulama' yg top 50 dlm dunia nie... jd, even ulama'2 yg ada kt dlm Malaysia nie pon xmmpu melawan dgn kelebihan yg Allah bg kt dia.... tlg la.... korg kaji dhulu bnde ni... jgn terus nk bg pndapat korg yg serba xmsuk akal 2.... anggap la dia sbgai ulama'.... jgn nk ckp xserupa bikin... kita ni bru hidup stahun jagung kt dunia... tp berlagak mcm dh hidup berjuta2 tahun dah.... ilmu pon seciput.... stakat nk fikir bodek krajaan, baik fkir cmne aku nk bodek kt Allah utk memperolehi syurga yg hakiki... dgn mnjaga kesucian agama ISLAM dan ULAMA'...

    BalasPadam
  47. fuck u burik...agop2 r natang...die sek ulama mg kabo gitu...mg truk agy...myg ke dop au..wak amal lagi r jauh....kalu ulama mg bleh kabo sesat, mmg sek iblis r mg....pangan org mcm mu...padang masyar ekgi gane au NABI MUHAMMAD nok beri syafaat ke mg kalu mg hine ulama

    BalasPadam
  48. 1000 org kutuk minah cetek ilmu ni...mati kena panah petir la jawapnya..

    BalasPadam

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...