Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Khamis, 16 Jun 2011

Pemuda umno berdemo 9 julai halang BERSIH.


Nak je aku maki hamun. Mula-mula perkasa menyemak tumpang populariti bersih, sekarang neh pemuda umno pun nak menyemak sekali. Kita bukan takmo ajak depa. Kita ajak. Malahan dah pernah ajak pun. Tapi depa tolak niat baik kita. Kalau umno + perkasa support bersih takdak hal. Malah kita lagi suka. Sama-sama menuntut pilihanraya yang adil lagi bersih. Tapi masalahnya depa neh di pihak yang suka benda kotor. Itu pasal menghalang pihak yang suka benda bersih. Biasalah kotor dan bersih mana boleh bertembung. Mestilah tak ngam punya.

Mula2 sekarang neh aku nak persoalkan kerajaan + polis. Bila bersih adakan perhimpunan pada hari yang sama ia akan di scan sebagai ;

haram
salah
dosa
merosakkan negara
merugikan negara
menyusahkan orang ramai

Tapi apa pasal bila perkasa buat benda yang sama pada hari yang sama kerajaan yang sama tak cakap apa2 pun? Dan kini umno pun nak buat. Jadi kenapa kerajaan yang sama tak bising2 macam mana mereka bising kepada kami? Adakah taraf rakyat marhaen macam kami neh boleh dipijak2? Adakah martabat perkasa + umno sangat suci ? Adakah kerajaan melayan kami sepertimana layanan kasta2 india di negara india? Adakah rakyat ini ialah BABI yang kerajaan boleh sepak sesuka ahti? Teranjang ikut suka? Buli ikut nafsu? Adakah kami sebagai rakyat tiada hak, tiada nilai, tiada taraf untuk meluahkan perasaan kami? TPM 1sen tolong jawab. 

Sebab dalam berita tv3 tadi tipiem 1sen cakap sesiapa yang mengikuti demo bersih melanggar peraturan dan undang2 negara. Peraturan apa? Undang2 apa? Apa yang membuatkan perhimpunan ini haram di mata kerajaan? Adakah kerana kami tak pandai bodek umno? Adakah kerana kami menuntut keadilan?Adakah kerana kami tidak suka kepada penyelewengan?

Ugutan tipiem menerusi tv3 tadi adalah sangat keji. Di ulangi sangat KEJI. Kenapa nak menindas dan menakut2kan rakyat? Bukan nya kami bawa senjata. Bukan nya kami ajak berperang. Kami cuma berhimpun ramai2, sepertimana konsert2 yang tv3 selalu buat time jomheboh. Kami berarak ramai2 menghantar memo. Bukan nya amek masa lama dan panjang. Setakat 4,5 jam je. Itu pun tak sampai sebenarnya. Jika tiada ganguan maka segalanya akan berjalan dengan lancar. Tetapi akan jadi disaster kalau perkasa + umno = jadi pengacau.

FRU + Polis kalau nak berkawal, kawal je lah. Takde masalah. Kami bukan pendatang haram ataupun nak buat provokasi. Kawal tepi2 jalan bagi puas ahti korang. Tapi jangan attack rakyat kalau rakyat tak buat apa2. Kalau tiba2 dok heret, tolak, sepak, teranjang orang, kucing tengok pun marah. Gila arh kalau orang yang kena belasah tue tak melawan kan? 

So simple. Lue nak jaga barisan lantak lue. Tapi jangan belasah rakyat dengan air segala bagai sebab rakyat.bukan nak usik lue ataupun pemimpin lue. Rakyat cuma nak ramai2 hantar memo. Tak lebih tak kurang. Takan lue tak boleh bertolenrasi? Dengan umno + perkasa boleh plak lue berkerjasama kan? Jangan marah bila rakyat maki lue. Pasal lue yang tak reti jaga imej dan ketelusan lue. Lue patut ditengah2 tiada paksi pasal itu nama lue polis. Kalau lue berada di pihak yang jahat orang akan gelar lue barua. Bukan aku cakap, orang yang cakap. Aku cuma sampaikan je.

Yang neh untuk korang promote bersih kat blog masing2. Ada yang letak banner atau badge. Tapi aku rasa baik kita letak FB BERSIH. Lagi ramai orang LIKE lagi cepat benda neh tersebar. Aku pun baru letak tadi. Neh hah code dia ;

<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbersih2&amp;width=200&amp;colorscheme=light&amp;show_faces=true&amp;border_color&amp;stream=false&amp;header=false&amp;height=62" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:200px; height:62px;" allowTransparency="true"></iframe>
Pasal apa sekarang neh tv3 tiap2 hari mainkan isu bersih. Motif dorang tak lain tak bukan untuk gagalkan perhimpunan bersih. Yang lain pun baru 14k. Target kita 300k. Tapi yang like cuma 14k? Macam mana kita nak capai target 300k neh? Sebab itu kita kena kuatkan kempen kita. Sebenarnya kita jangan pandang rendah pada kekuatan tv3. Kempen tv3 anti bersih di buat hari2 dan ianya berterusan. Tak banyak sedikit sebanyak akan ada orang yang termakan hasutan tv3 juga. 

Sebab itulah usaha2 untuk gerakkan kempen bersih harus dipergiatkan. Tolong promote kat blog masing2. Kita perlukan ramai like untuk mempromosikan bersih dengan meluas. Semakin ramai yang ambil tahu maka semakin besar peratusan yang akan turun berhimpun kelak.

Nota : Problem lah aku punya code atas neh tak jadi pun. Pekata korang cuba buat kat blog masing2. Sementara tue aku guna fb badge like dulu pasal tak menjadi guna fb social plugin.

CODE ;
<!-- Facebook Badge START --><a href="http://www.facebook.com/bersih2" target="_TOP" style="font-family: &quot;lucida grande&quot;,tahoma,verdana,arial,sans-serif; font-size: 11px; font-variant: normal; font-style: normal; font-weight: normal; color: #3B5998; text-decoration: none;" title="BERSIH - Gabungan Pilihanraya Bersih dan Adil">BERSIH - Gabungan Pilihanraya Bersih dan Adil</a><br/><a href="http://www.facebook.com/bersih2" target="_TOP" title="BERSIH - Gabungan Pilihanraya Bersih dan Adil"><img src="http://badge.facebook.com/badge/106638552696967.1504.970825368.png" width="120" height="310" style="border: 0px;" /></a><br/><a href="http://www.facebook.com/business/dashboard/" target="_TOP" style="font-family: &quot;lucida grande&quot;,tahoma,verdana,arial,sans-serif; font-size: 11px; font-variant: normal; font-style: normal; font-weight: normal; color: #3B5998; text-decoration: none;" title="Make your own badge!">Promote Your Page Too</a><!-- Facebook Badge END -->
Ameno : Aku berhimpun, kao berhimpun, ko takde idea sendiri ka sampai nak cilok idea orang depan2?

Share this

0 Comment to " Pemuda umno berdemo 9 julai halang BERSIH. "

Catat Ulasan

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...