Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Ahad, 2 Januari 2011

Gerakan anti Maher Zain oleh Melodi!

Yes. Ini ada satu gerakan. Gerakan ini mmg best. Gerakan ini ialah gerakan anti Maher Zain. Bukan calang2 orang yg menerajui gerakan ini. Gerakan ini diketuaiM oleh dua kumpulan yg mempunyai pengaruh besar di malaysia iaitu :

1. Melodi

2. Utusan Malaysia

Baiklah bagi mereka yg berminat utk menyertai gerakan ini anda kena buat beberapa perkara bagi melayakkan anda utk masuk ke dalam kumpulan ini.

1. Mula2 korang kena fitnah Maher Zain, tak kisah lah cara korang fitnah tue, wat vitie dengan tuduhan liar ke,


2. Tajuk akhbar yang panas ke,


3. Wat klip video yang memaparkan statement syok sendiri ke,


4. Lebih baik kalau boleh super impose maher zain ataupun dok push2 maher zain pasal kisah rumahtangga dia sebab ini mmg kemahiran melodi ==> menjahanamkan rumahtangga orang.


5. Lepas dah buat, upload lah ke group fb melodi / bagi je kat wartawan2 fitnah melodi.


6. Then tunggulah APCO calling2 korang ke apa untuk collect bayaran dan sebagainya.


7. Kena faham sket lah media prima neh pro umno.


8. Umno neh pro APCO.


9. APCO pro israel.


10. Israel anti palestine.


11. Maher Zain sayang palestine.


12. Maher zain wat lagu2 kesedaran supaya kita sama2 bantu palestine.


13. Rakyat malaysia pula suka Maher Zain sebab masyarakat muslim di malaysia mmg tengah kehausan lagu2 dakwah mcm neh.


14. Jika rakyat Malaysia terlalu menerima baik Maher Zain, maka Apco / Israel akan terjejas dan berkecil ahti. Israel kan jenis cepat kecil ahti, sebab tue dorang suka bom situ sana sini.


15. Jadi gerakan fitnah ini diwujudkan bagi memburukkan imej Maher Zain agar tidak disayangi sangat oleh rakyat Malaysia.
Mudah bukan? So mau anti Maher Zain dan support APCO? Hah cepatlah fitnah Maher Zain then salurkan kepada wartawan2 utusan dan tv3 mereka tengah tunggu tue. Sehari tanpa fitnah ibarat mereka hidup tanpa udara.

Lagi lanjut sini
dan sini



Ameno : Apa no telefon Apco enh?

Share this

26 Responses to " Gerakan anti Maher Zain oleh Melodi! "

  1. Hahahahahahahhahaha

    gila la requirement

    tak terbuat aku rase ahahha

    BalasPadam
  2. ehh bro...
    kan org dah pesan, kalau nak buat kerja buat mcm org islam...

    aku nengok blog ni pun takde rupa org islam punya kerja pon...

    fitenah adala...

    BalasPadam
  3. uishhh nape teruk sangat,perkara kecil nak amik kisah,tapi paham2 sajalah ada dikalangan geng2 media ni sanggup buat apa saje nk jatuhkan org yang selalu membangkitkan semangat orang islam,ishhh komplot nk menjahanamkan maher zain..semoga Allah melindungi Maher Zain dari fitnah dajjal

    BalasPadam
  4. alahai~
    manusia mana lah yg x pernah buat salah langsung dalam hidup dia?bagi tau aq skunk gak,sape dye?hidup dari baby sampai mampos x penah buat salah langsung!!!

    bagi tau.yg kite ni pluak tak perlu la nk menghebah-hebah-heboh satu kampung mak unx pasal kesilapan orang tu,ni pegang pada bende ni nobody perfect,kite pun tau media tu cam ne kan?so x yah la kite nak sekepala kalau da tau,ingat kan je yang lain ,jgn la pulak memberitahu sambil mengata,dah tu fitnah lagi pihak yg x pernah tahu-menahunya terbabit.


    kalau sumer baik sangat so x yah la dok kat bumi tul dak?
    baik seseorang tu pasti ade kejadah yang terbesar kite x pernah tau dye buat,so vice versa nye,kecik je jahat orang tu,sebesar amerika pahalanya jap pan je hilang?

    .ingt nobody perfect.

    BalasPadam
  5. patut la x de orang hingin komen sgt blog ko ni..ayat ko gune pun x best langsung....kalau nk berkias pun bukan gitu

    jgn ayat2 ko letak tu termakan diri sendiri nanti...tu je

    BalasPadam
  6. namenye kritikan.mmg pedas..

    BalasPadam
  7. kawan2 patut baca disclaimer kat atas sebelum mengomel:

    Amaran keras oleh pihak kerajaan Malaysia. Blog ini ditubuhkan semata-mata mahu membodek UMNO hingga mati. Menjilat UMNO hingga ke kaki. Mengampu UMNO guna 10 jari. Jika anda bakal sakit ahti atau mati bukan menjadi tanggungjawab saya untuk mengubati !!

    BalasPadam
  8. Sangat sarcastic..sape yg selalu wat keje memfitnah tu padan dengan muka kalo tulisan di atas "terpercik" ke muka sendiri.

    MELODI-lah sangat!!!!

    (pada yang tak paham ngan niat mr.blogger ni mmg x pass Komponen Sastera Bahasa Melayu PMR ngan SPM --- kesian je tetiba emosi)

    BalasPadam
  9. blog ameno world banyak dosa2 Januari 2011 8:20 PTG

    rasanya blog ni yg nak memecah belahkan umat Islam.. blog ni lagi teruk dari melodi.. sekurang2nya melodi jumpa maher zain temuramah dia utk nafikan cakap2 orng yg dia 'buat perangai'.. melodi jumpa sendiri tuan punya badan utk beri penjelasan, bukannya dia buat fitnah.. lain laa blog ni yg kuat buat fitnah... admin dah banyak kumpul dosa! tahniah..

    BalasPadam
  10. anti blog sampah2 Januari 2011 8:23 PTG

    semua benda nak kaitkan dengan UMNO.. sampai takde modal isu maher zain pun nak jd bahan utk kenakan UMNO... kesian.. nampak sgt tedesak dan kebudak2an admin ni.. pastu group facebook yg protes Rosmah dan anti TV3 sume sebuk promote blog ni... hai2 korang2 sume ni laa hero jalanan sebenarnya.. konon nak perjuangkan Islam tp hakikatnya korang yg pecah belahkan Umat Islam...

    BalasPadam
  11. Chayoklah ameno all the best. bg korang yg baru baca blog ni, sebenarnya ameeno ni dh pindah belog dia. check belog lg 1 dia 2. kt situ ada byk komen2. pizzz

    BalasPadam
  12. kalau nak merempat backup melodi 2 berambus lah kita org mmg x hingin pun kt melodi 2 buat semak tv aku je

    BalasPadam
  13. urrmm troll terbaek lah !

    BalasPadam
  14. Summit Charity Dinner2 Januari 2011 10:55 PTG

    Melodi sma utusan sma...fitnah ja.....ri tu time kt charity dinner...M.Zain abis baek laa....mmg xnmpk laa artis mcm dia....sngt2 jga agama....ngn sngt2 friendly wlaupn time tu die sngt2 tgh penat......mmg M.zain terbaek!!!!

    BalasPadam
  15. sepatutnye kita buat gerakan anti melodi kerana program tu hanya ajar kita memfitnah orang...penonton akan terikut2..anything yg memburukkan org sama ada betul/tidak adalah fitnah

    BalasPadam
  16. suke jgk aku baca blog ni tiba-tiba. :D

    BalasPadam
  17. hmmm saya pun xsuka melodi. menyampah! isu entah apa2. isu bodoh2 yang byk diketengahkan. lagi2 pasal rumah tangga org. x gitu? hehe~ hm, saya peminat Maher Zain, np suh anti dia. bongoknye~ haha. hmm tetap minat dia jugak! :) n saya pun tiba-tiba suka blog ni. hua2..

    BalasPadam
  18. kenapa nk fitnah plak?? saya peminat Maher Zain.. sikit sikit jer.. tak lah melampau.. kenapa nak anti ni??
    aku benci MELODI.. memang merapu je..

    BalasPadam
  19. faktor kerosakkan akhlak umat Islam:

    HIBURAN

    Melodi = Hiburan

    Melodi merosakkan akhlak Umat Islam

    BalasPadam
  20. ade jgk yg maseh ta phm style incik ni menulis. pastu tnpa segan silu, meng-attack scare mengkhinzir buta. kesian dyorg ni..:|
    sila la pegi skola, blaja psl kiasan scr kasar, perli. suda pasti akn dpt memahami mkne2 yg ingin disampai kn oleh manusia yg menulis blog ni..:D
    nway ameno, aku sokong penulisan ko..:)

    BalasPadam
  21. sakit mata + sakit hati +buat dosa je tengok melodi...
    oops..my abang angkat is 'smbdy' at ntv7!lol

    BalasPadam
  22. Salam!..Bagi saya Melodi atau Maher Zain.kedua2nya tak le pakai....Melodi tak yah cerita le.. Melodi mmg dah program tak le pakai.kira evil la tu...tp Maher Zain ..hmm sy nak suka dia tp hati dan minda sy tak le pi KERANA knp mesti perlu artis dan nyanyian spt Maher utk menyedarkan kamu orang ISLAM..bukankah kamu sudah ada Al-QURAN dan SUNNAH...Apa yg kita perlukan ialah anjakan luar biasa dari seorang PEMIMPIN ISLAM yg berani menolong umat Islam..dan bukannya dari kalangan artis...so anda lihat maher zain mempunyai niat yg baik tetapi momentum dan pengaruhnya terhad dan akan sampai pada sempadannya apabila ia melibatkan politik..dan anda akan lihat future nanti yg tak suka maher zain ialah jugak dr kalangan pemimpin konon islam yg pro sekular.So fikir2la sendiri..We dont need another holy artist or maher zain ..What we really need is a truly Nation ruled by a KHALIFAH..tak faham2 lagi ke...

    BalasPadam
  23. Hahahahahahahhahaha

    gila la requirement

    tak terbuat aku rase ahahha

    BalasPadam
  24. kepada yang komen kata blogni tak baguih la...ckp fitnah la..melodi tu lagi baik lah...takpa..sok kalo mak bapak hangpa kena terjah dgnjantanbodoh yang tak tau adab sopan tu..hangpa ramai2 pakat dok tgk la mak bapak hangpa tu kena terjah nanti ya..

    BalasPadam
  25. GANYANG MALINGSIA! ORANG MALINGSIA MEMANG SUKA FITNAH ORAN!

    BalasPadam
  26. aku mboten ngertos basamu le... (bahasa jawa)

    BalasPadam

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...