Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Khamis, 6 Januari 2011

Apa salah Umno Melaka sambut krismas?



suasana cukup meriah di Majlis Rumah Terbuka 1Malaysia Krismas 2010 di kampung portugis,melaka. saya mengucapkan setinggi tinggi terima kasih kepada semua rakyat yang hadir dan memberi sokongan penuh walaupun keadaan sesak dan kemenangan pasukan bolasepak kita di saringan pertama ''final'' piala suzuki. dar

Semua tahu yang malaysia terdiri daripada masyarakat majmuk yang berbilang kaum dan agama. So kalau merayakan perayaan yang berbeza-beza tue bukanlah satu keganjilan bagi masyarakat Malaysia. So sama macam Ali Rustam yang meraikan krismas baru-baru neh. So apa masalah nya?Berdosa? Haram? Bidaah? Khurafat? Come on lar ini malaysia ada pelbagai budaya. Ini bukan isu yang perlu diperbesarkan bagai nak rak beb. Tengok gambar bawah neh ;


Ini lah dia salah satu konsep pluralisme agama. Aku raikan perayaan ko. Ko raikan perayaan aku. Memang betul dalam islam dah ada perayaan hari raya aidilfitri dan aidiladha tetapi itu tak mencukupi. Lagipun tak pernah lagi aku dengar mufti2 kat malaysia neh larang kita orang sambut krismas secara terbuka. So what's your problem now? Punya pasallah nak sambut krismas ke apa ke, orang kata jangan busy body lah. Setakat nak copy ayat Alquran dan segala bagai hadith kat aku buat apa? Aku mmg gila babi sokong umno sampai mampus. Lebih sokong umno dari sokong Allah swt. Heh

Nak tgk gambar penuh klik sini

Aku percaya nanti adalah mamat2 meroyan yang cakap apsal tak soh je pemimpin non-muslim rasmi kan majlis2 macam neh? Sebenarnya jawapan aku simple je. Ali Rustam ketua negeri melaka, so memanglah dia kena rasmikan hal2 macam neh. Kalau korang nak paste dalil2 dalam Alquran berhubung isu sambut perayaan agama lain tue aku anggap tak sesuai sebab apa malaysia negara majmuk dan mmg biasa je pemimpin sambut macam2 perayaan demi menghormati hak kaum lain. Mungkin korang terlupa kot nak cari ayat Alquran yang memenuhi ciri2 masyarakat majmuk. Heh

Hidup Umno! Hidup BN! Hidup pluralisme agama.

Ameno : Tak salah kerajaan keluarkan peruntukan bagi penganut kristian meraikan agama mereka, hak mereka terjamin dan terlindung dalam institusi islam tetapi itu tidak bermaksud orang islam boleh meraikan krismas.

Share this

11 Comments to " Apa salah Umno Melaka sambut krismas? "

Tanpa Nama berkata...

woi2...sokong umno kerana Allah...la...

Tanpa Nama berkata...

cerita sikit macam mane nabi muhammad
wat negara islam yang dalam nye ade non-muslim...

Nasrullah Al-Qadahi berkata...

kalau kau masih mengaku Islam, aku sarankan kau memperbaharui ucapan 2 kalimah syahadah kau..

Yoshrow berkata...

Astaghfirullahalazim ...
tapi xpelik sbb ko penyokong umno...

Tanpa Nama berkata...

gud job ameno...ur da best heheheh....

rattlehead berkata...

ini blog memang riverse pyscology....cool....bg mereka yg tak paham kesian le......mungkin otk depa lembab sbb sokong ameno terlebih...huhuhu

Tanpa Nama berkata...

haha. kesian pada sesetengah yg x dpt tangkap. sarcasm la.

Tanpa Nama berkata...

adoi... tak paham ke dorang ni.. dah ada yang serius ingat sokong amno pulak.. nama pon AMENO.. wakakka.. jangan serius sangat der.. kasi twist sikit boleh nampak lorr.. newbie aaa nie..

rattlehead berkata...

ini blog memang riverse pyscology....cool....bg mereka yg tak paham kesian le......mungkin otk depa lembab sbb sokong ameno terlebih...huhuhu

Nasrullah Al-Qadahi berkata...

kalau kau masih mengaku Islam, aku sarankan kau memperbaharui ucapan 2 kalimah syahadah kau..

syed berkata...

ape ni gaduh2..x kisah apa dorg nk jd..muhasabah diri kita dulu..cukup x sembahyang kita..ada ke menghayati al quran..kelak yg d hisab amalan kita sendiri bkn org len..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...