Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Isnin, 3 Januari 2011

Berita kasi mampus rakyat malaysia : Minyak naik ini malam!!

Updated :

Terbukti sah ron 97 memang dinaikkan. Dua hari lepas saya menerima info neh. Terima kasih pada yang share info neh pada saya 2 hari lepas. Kepada mereka yg tahu akan ada kenaikan, ataupun telah berlaku kenaikan senyap2 sila hubungi saya utk share maklumat tersebut di sini orderonline2010@gmail.com. Semua pemberi maklumat akan dirahsiakan jika perlu dan semua info mestilah benar bukan palsu atas alasan mahu menjatuhkan BN. Jika mahu menentang BN, menentanglah dengan kebenaran bukan kepalsuan.

rujuk sini

Ini adalah berita yang nak memamposkan rakyat malaysia bagi menjimatkan ruang malaysia yang semakin sempit.


Dek pertambahan rumah yang semakin ramai dan bagi membantu Najib menyediakan ruang utk membina menara merdeka so kerajaan telah memutuskan menaikkan harga petrol ini malam. Opsssss.. tunggu dulu! Ini adalah spekulasi semata2. Belum di sahkan lagi. Spekulasi ini saya terima menerusi rakan2 dari sini. Khabarnya pengusaha stesen minyak dah dapat hint dari kerajaan bahawa minyak ron 97 akan naik lagi pada tengah malam neh. Ikut sumber terbabit, kerajaan akan umumkan pada malam neh. So nak tahu benar atau tidak sama2 kita nantikan.

Namun, jika tidak diumumkan pada malam neh, tetap akan berlaku kenaikan dalam masa terdekat. Itu info yg dia bagitau saya. Pendek kata naik tetap naik. Ron 97 dan 95 akan naik cuma berbeza tarikh dan waktu sahaja. Kalau nak tahu tarikh tepat just call idris jala or najib. Kah kah kah

Kalau nak tahu ron 97 ikut harga pasaran. So harga bagi ron 97 memang akan disemak setiap hujung bulan tiap2 bulan dan kenaikan akan diumumkan pada tiap2 awal bulan terbabit. Kalau bercadang nak maki hamun ke kata2 kesat ke nak mengutuk ke apa ke saya cadangkan jgn teruskan niat keji anda itu. Heh

Bukan apa, tangan yang mengundi tue, mengundi BN. So kalau berani sangat maki lah diri sendiri sebelum maki BN. Boleh? Heh. Bagi yang tak undi BN bolehlah maki hamun BN, ada logic sket. Betul?

Apa pun selain dari petrol ron 97, saya suspect minyak masak juga akan dinaikkan tak lama lagi. Disebabkan minyak masak dah mula di sorokkan di seluruh malaysia dalam sebulan neh. Pemborong dah mula hadkan penjualan kepada peruncit kerana kekurangan bekalan, ini diakui oleh pemborong menerusi astro awani.

Memang pada mulanya saya fikir hanya minyak masak je bakal naik tp rupanya petrol turut menyusul selain sayur-sayuran import.

Nak taknak kita kena berdepan dengan beberapa kenaikan tak lama lagi. Cuma kita tak pasti bila. Di sini saya bagitau beberapa barang yg akan dinaikkan agar pengguna bersedia dari awal walaupun bersedia ke tak bersedia ke sama je kesan nya. Heh

1. Beras
2. Petrol
3. Minyak masak
4. Product tenusu
5. Tambang bas
6. Tarif elektrik & air [tarif air bagi sesetengah negeri sahaja]

okey?
Info neh saya dapat dari beberapa sumber.



Ameno : WOW.. ini betul2 kasi aku termampos.

Share this

17 Responses to " Berita kasi mampus rakyat malaysia : Minyak naik ini malam!! "

  1. perghh... kentut berdarah la lpas ni... hahaha

    BalasPadam
  2. kepala hotak dia berjambul lah nak naik harga lg. WOHOO!!!! Rakyat didahulukan seh. Cam gampang je cakap.

    BalasPadam
  3. part tiket bas tu aku terasa...hahaha...

    BalasPadam
  4. yahoooo!!! semua harga barang naik lagi!! heheheh...

    BalasPadam
  5. gembira dengan berita ni, sebab sekarang aku hanya berbasikal pegi kerja dan aku tak perlu balik kampung lagi, umah aku dekat dengan tempat kerja. mampus la ko orang hahahahhah hidup najib hidup bn aku memang sokong bn 100%. bn pejuang bangsa pegi mampus bangsa lain yang penting aku dapat habuan bila bn menang. Hampa kutuk2 la tapi aku untung besar hehehheh jangan marah ya nanti kena juallllllll

    BalasPadam
  6. urm~
    anyway,mseh berterima kasih ngan kejaan m`sia,ye la kan,komper ngan negara len,arge minyak lagi mahal nk mampos,tp ade negara ni (jiran la gak) minyak diowang murah gak.

    tp pelik arga barang len nek skali kenape ek? setiap satu barang tu kendaan len2?sayur seikat satu keta je bawak.tu pasal nek gila?kalau nak ikutkan xder kaitan pun nak nek mendadak same!sbb sume atas satu kendaan,yg tambah berat je.tp berat benbarang tu same ke dengan berat bahan kerja dan besi?sangat x paham dgn peniaga kat m`sia ni.

    misal kate:
    minyak nek 30(wad de fak?),arge barang pun mesti ke nek sengget?
    keh kalau arga minyak sebelemnya kurang 30 posen:so kos kargo kite set 35 engget p balek(minyak je tau x masuk kos perkhidmatan),so pas minyak nek ni kos minyak baru dye 50 hengget.

    ok kate la pulak harga profit bagi brg dibawak (kalau sume terjual) 25 000 engget/250barang=35 engget payment minyak kargo,so naik je arge barang[sengget](sbb nak serasi kan ngan minyak) profit bg brg dibwak(kalau semua terjual) jd lah 25250engget/250 barang..250 engget untung lagi dari sbelumnye biar pun mynk nek baper sen je tu!tgk betap oputunis tul largh

    BalasPadam
  7. aku sokong najib naik harga minyak, aku tak kisah, sebab aku kaya.. naik lah banyak mana pun aku mampu bayar.. aku tak kisah...

    BalasPadam
  8. Pengumuman...~~~~!!!!
    Kepada pengunjung2 blog wa,dan blogger2 yang meng link kan blog wa yang dahulunya ketuapolis.blogspot.com,kini telah bertukar kepada URL (http://malaysiandotcom.blogspot.com) mohon kerjesama lu all blogger kasi ejas sikit ok la.tq

    BalasPadam
  9. perinduketelusan6 Januari 2011 9:02 PG

    arrhhhh

    BalasPadam
  10. perinduketelusan6 Mei 2011 10:08 PTG

    arrhhhh

    BalasPadam
  11. yahoooo!!! semua harga barang naik lagi!! heheheh...

    BalasPadam
  12. gembira dengan berita ni, sebab sekarang aku hanya berbasikal pegi kerja dan aku tak perlu balik kampung lagi, umah aku dekat dengan tempat kerja. mampus la ko orang hahahahhah hidup najib hidup bn aku memang sokong bn 100%. bn pejuang bangsa pegi mampus bangsa lain yang penting aku dapat habuan bila bn menang. Hampa kutuk2 la tapi aku untung besar hehehheh jangan marah ya nanti kena juallllllll

    BalasPadam
  13. aku sokong najib naik harga minyak, aku tak kisah, sebab aku kaya.. naik lah banyak mana pun aku mampu bayar.. aku tak kisah...

    BalasPadam
  14. naikan r lg barang. menteri kaya. rakyat mati tk pe. sbb rakyat mmg bodoh,sngt bodoh!!! hahahah. baikan je lagi seme hrga barang, biar seme mampos. (buduh nye kije)

    BalasPadam

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...