Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Rabu, 25 April 2018

Sistem BN Rosak, Calon Tak Bermoral Dipilih, Puad Zarkashi Umum Letak Jawatan JASA..

Datuk Dr. Puad Zarkashi hari ini sah mengumumkan perletakan jawatan sebagai Ketua Pengarah JASA berkuatkuasa esok, 26 April 2018.

Ini susulan protes kerana namanya tidak dicalonkan semula untuk bertanding di Parlimen Batu Pahat oleh Barisan Nasional.

Umno sebaliknya memilih Ketua Wanita Bahagian Batu Pahat, Haliza Abdullah untuk bertanding di Batu Pahat.

Pada PRU ke 13, BN gagal mempertahankan Batu Pahat dan kalah kepada PKR.

Menurut Puad Zarkashi, sistem pemilihan (calon) BN sudah rosak dan sia-sialah segala tindakan JASA yang mempertahankan kerajaan selama ini.


Dan berikut adalah kenyataan penuh beliau seperti yang terpapar di Facebooknya;

"25.4.2108. HARI TERAKHIR DI JASA

Alhamdulillah hari ini hari terakhir saya di JASA. Saya tidak mengubah keputusan untuk meletak jawatan. Memang, ramai juga yang akan mengutuk saya. Saya tetap tabah. Berakhirlah riwayat saya di JASA. Tempat panas sehinggakan DAP membawa usul ke Parlimen di sidang Parlimen terakhir awal tahun ini supaya JASA dibubarkan. Sebelum ini dalam bajet PH mereka mencadangkan supaya JASA ditutup sahaja.

Kalau mahu disebut satu persatu memang banyak yang telah dilakukan sehingga JASA semakin dikenali termasuk di kawasan pedalaman Sabah dan Sarawak dan juga di kalangan pelajar Malaysia di luar negara.

Apakah saya marah dan merajuk? Itulah tuduhan oleh mereka yang tidak mengikuti sejarah saya. PRU tahun 1999 nama saya dipotong di saat akhir kerana saya dituduh penyokong Anwar kerana pernah menjadi guru di sekolah beliau Yayasan Anda Akademi. Saya tidak lari. PRU 2004 nama saya langsung tidak tersenarai walaupun ketika itu saya adalah Timbalan Ketua dan setpol YAB MB Johor (TS Ghani Othman). Saya juga meletakkan jawatan sebagai setpol serta merta. Tetapi saya juga tidak lari.

PRU ke 2013 saya kalah kerana tsunami Cina. Ramai tokoh lain juga kalah tetapi mereka tetap dapat bertanding kali ini. Saya juga tidak lari. Di PRU 2018 ini, saya digugurkan dalam tempoh 24 jam setelah menerima panggilan dan sebelumnya ditemui oleh TS Fatmi Salleh yang mengesahkan pencalonan saya. Pengguguran saya berlaku tanpa perundingan walaupun saya adalah ahli MT, KP JASA dan Ketua Bahagian.

Sebab itu saya berani mempersoalkan sistem memilih calon kali ini adalah ROSAK. Sebab itu apabila TPM mendakwa saya digugurkan kerana berlaku kerosakan sehingga sokongan terhadap BN merosot di Parlimen Batu Pahat maka ia meyakinkan saya sistem memilih calon UMNO kali ini adalah rosak dan corrupted.

Bagaimana dikatakan berlaku kerosakan sedangkan UMNO Batu Pahat berjaya menambah dan memindah pengundi hampir 7000 orang sehingga menyebabkan Parlimen Batu Pahat menjadi top five pertambahan tertinggi pengundi Melayu di Johor.

Apakah saya akan dikenakan tindakan disiplin kerana menjawab komen TPM secara terbuka? Kalau begitu kenapa Ahmad Said yang membawa usul supaya DS Razif dipecat sebagai MB tidak dikenakan tindakan dan dicalonkan semula.

Memang sistem kita rosak sehingga calon tidak bermoral dipilih. Calon yang tidak membantu parti juga terpilih.

Walaupun mempertahankan Kerajaan melalui JASA seperti tidak berbaloi tetapi meletakan jawatan adalah langkah terbaik. Terima kasih kepada seluruh staf JASA kerana bekerja sama dengan saya siang dan malam melaksanakan tugas dan tanggungjawab dengan dedikasi. Maafkan saya kerana memimpin JASA dengan cara yang keras dan tegas. Allah juga yang akan membalas pengorbanan anda semua. UNTIL I WIN,"
katanya dalam satu kenyataan. - 25 April 2018.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...