Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Sabtu, 28 April 2018

Sampai Calon BN Johor Yang Gambarnya Atas Katil Bersama Perempuan Pun Terpilih.. - Puad Zakarshi. #GE14

Oleh : Puad Zarkashi

Sistem dah rosak, calon atas katil 
pun ada!

KHALED CEMARKAN MUAFAKAT JOHOR?

Saya tahu ramai yang akan mengecam saya
kerana posting terbaru ini. Saya tidak akan menjawab komen balas mereka. Yang penting saya mendedahkan apa yang ada dalam hati nurani saya. Lagi pun saya sudah mengatakan “ I will fight until the last drop”.
Orang akan kata saya kecewa dan marah. Katakanlah apa sahaja. Itulah sahaja tuduhan yang mereka ada sedangkan saya ada keberanian mengkritik apa yang saya yakini kemungkaran sistem yang rosak. Saya tidak mengkritik “UMNO Perjuangan”. Sebab itu saya meletak jawatan sebagai KP JASA kerana saya ada keyakinan diri. Kini saya tidak terikat dengan apa apa.

Khaled menjadikan “Muafakat Johor” juga umpama sampah. Team Johor sebenarnya adalah Team Khaled. Akhirnya pemilihan calon lebih menjurus kepada kronisme dan persiapan untuk menghadapi pemilihan parti akan datang. Orang yang bersama beliau mengkritik DS Najib dalam whatsapp grup semuanya kekal sebagai calon. Ada antara mereka berani menuntut DS Najib meletak jawatan.

Kenapa saya kata begitu. Kalau betul muafakat, kenapa tidak dirundingi UMNO Bahagian dalam pemilihan calon. Ini yang berlaku di Parlimen Batu Pahat. Ketua Bahagian tidak dirundingi. Khaled sesuka hati mengubah senarai calon bukan lagi berasaskan merit tetapi pertimbangan sokongan politik dan persaingan dalam parti.

Bayangkan Syarifah Azizah Syed Zain dari Bahagian Keluang boleh bertanding di DUN Penawar Parlimen Penggerang. Apa jasa Syarifah di sana. Apa service yang dia telah lakukan untuk mendekati pengundi sebelum menjadi calon. Kenapa orang yang menghabiskan masanya di kawasannya sendiri dengan begitu mudah diketepikan. Apakah Khaled mengamalkan muafakat Johor. Apakah Khaled yakin silent protest tidak akan berlaku.

Begitu juga On Hafiz iaitu Setpol kepada DS Hishamuddin yang merupakan ahli di Bahagian Sembrong, boleh pula berpindah dan bertanding di DUN Layang Layang dalam Parlimen Simpang Renggam. Di mana muafakatnya.

Begitu mudah kawasan kawasan ini difaraidkan sesama mereka semata mata mengisi keperluan strategi politik masing masing.

Begitu juga di DUN Serom, senarai juga berubah di saat akhir kerana memenuhi amalan kronisme yang tidak terkawal. Ketua Wanita Bahagian pada mulanya dicalonkan untuk memenuhi kuota Wanita tetapi dimangsakan oleh mereka yang ada kuasa mengubah.

Sebab itu saya kata Sistem kita sudah rosak oleh mereka yang mengatakan sistem kali ini terbaik. Sehingga ada calon yang gambarnya di atas katil bersama perempuan bukan mahram juga terpilih sebagai calon.

Seperti yang sebut diawal tadi, jangan marah dengan apa yang saya tulis ini. Kalau tidak anda adalah double standard kerana menuduh saya marah tetapi anda pula marah kerana kritikan saya. Saya tidak terikat apa apa. Sebab itu keputusan saya meletak jawatan KP JASA adalah tepat.

Saya tetap tabah tetapi semakin berani dengan ujian ini.


Batalkan hasrat bertanding calon bebas 

Media Statement Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi

28.4.2018


1. Banyak pihak cuba menghubungi saya untuk mendapatkan penjelasan kenapa saya membatalkan hasrat untuk bertanding sebagai calon bebas di P150 Parlimen Batu Pahat.
2. Sebagai bangsa Johor, saya akhirnya mengambil keputusan tidak bertanding atas tiket bebas setelah mendapat nasihat daripada Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan Johor.

3. Sebagai rakyat Johor yang setia kepada Rajanya saya patuh kepada titah Tuanku Sultan Johor kerana saya yakin sudah tentulah Tuanku memberikan nasihat itu atas kepentingan “Bangsa Johor “

4. Saya mengambil kesempatan ini untuk menjunjung kasih terhadap Tuanku Sultan Johor di atas keperihatinan, tunjuk ajar dan nasihat beginda yang sudah tentu banyak hikmahnya.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...