Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Sabtu, 26 Mac 2011

Terbaru : Anwar Ibrahim di halang berceramah.



Aku tulis ringkas je enh. Berdasarkan info yang aku dapat dari twitter rafizi ramli ;
1. Ceramah menangkis fitnah umno / bn terhadap dsai yang diadakan di pusat khidmat rakyat, parlimen gombak, taman melawati mendapat beberapa ganguan sejak awal ceramah.

2. Rupanya pihak polis dan FRU dah siap2 tunggu kat lokasi ceramah.

3. Mereka cuba nak menhalang ceramah dengan memberikan beberapa alasan.

4. Namun setelah rundingan dengan azmin ali, akhirnya ceramah boleh diteruskan.

5. Pihak polis dan FRU masih berjaga di kawasan ceramah.

6. Ketika dsai sedang berucap, polis dan fru bertindak menghentikan ceramah tersebut atas alasan yang tidak diketahui.

7. Ini menimbulkan rasa tidak puas hati penonton.

8. Terdapat laporan bahawa beberapa AMK ditahan.

9. Mungkin sebab mengangu tugas polis. [padahal polis yg gangu ceramah]

10. Ketika dsai dipaksa secara kasar utk turun dari pentas, jam belum menunjukkan 12 tengah malam, masih ada setengah jam lagi. So tak pastilah sebab sebenar kenapa ceramah dihentikan tiba2.

Haittt heran aku. Lantaklah dsai nak berceramah ke apa ke bukan keluar tv3 pun. BN dah kontrol semua media arus perdana, takan masih nak kecut perut dengan anwar ibrahim yang takde apa-apa kuasa. Aisehmenn tak gentleman betul lah!

Ketika aku check update twitter, jam belum pun pukul 12 tengahmalam.. tetapi dsai dihalang dan dipaksa turun dari pentas. Pelik!

Downloaod operamini for free now

Nota : dikemaskini dengan penambahan beberapa info. 

Ameno : Tugas polis dan fru apa? Halang berceramah ke tangkap penjenayah? Aku confused!

Share this

28 Responses to " Terbaru : Anwar Ibrahim di halang berceramah. "

  1. anak muda akn merubah lanskap politik tanah air insyaallah. Takbir!!

    BalasPadam
  2. haiyoo..cukup2 laa polis...sampai bile nk jd barua hah..

    BalasPadam
  3. Polis spesis anjing suruhan

    BalasPadam
  4. Srikandi Reformasi26 Mac 2011 1:03 PG

    DSAI di beri masa hanya 15 minit berucap.saya sedang merakam ucapan DSAI..baru 12 minit polis dah kacau!!polis menolak2 penonton dgn ganas.POLIS HANJING~

    BalasPadam
  5. saya juga berada di situ..
    benar kata @srikandi reformasi..
    anwar diberi masa 15 minit..tp 12 minit polis menyerbu atas arahan anjing2 atasan..
    sy disini dengan tegas tidak menyalahkan polis yg bertugas..tetapi anjing2 yg memberi arahan...
    ad segelintir hadirin tidak dpt menahan lalu membaling kerusi ke arah polis..
    4 anggota AMK ditahan dan dibawa ke IPD ampang...
    apa pun laungan REFORMASI bergema kuat sebentar tadi!!!

    BalasPadam
  6. aku pun br blk dr c2 jgk...huru hara d buatnya
    fru complete dgn 4 buah trakny...soalan aku untuk apa itu semua...ada ke sebarang rusuhan,gangguan
    dan pergaduhan...tiada sumanya secara aman...

    BalasPadam
  7. alahai umno...26 Mac 2011 1:47 PG

    kite tggu kOmen dr pencacai2 umngok plak...mesti dOrg ade hujah bodOh dOrg utk defend FRU(federal riot underdogs) ngn pOlis2 tersebut...

    BalasPadam
  8. TUGAS FRU YANG SAYA FAHAM HALANG PEMBERONTAKAN DAN HALANG DEMONSTRASI GANAS BUKAN HALANG DSAI BERUCAP.DAH KANTOI VIDEO LUCAH TERPAKSA LAH HAOLANG INI.REFORMASI..........

    BalasPadam
  9. salam. i was there. tak sepatutnya satu ketumbukan polis termasuk FRU membuat kepungan empat penjuru terhadap pendengar ceramah. pegawai polis sepatutnya lebih berhemah kerana DS Anwar dah bagi ucapan penutup dan mengarahkan supaya hadirin yg berada di dalam kawasan pusat khidmat MP dan di bawah khemah supaya berdisiplin. 15 minit yg diberikan kepada DS Anwar telah dipatuhi. so, what the heck man.????
    BUDAKBOY

    BalasPadam
  10. tudia. takut benor diorg dgn dsai yek. nape yek

    BalasPadam
  11. Sapo2 boleh tolong den buang virus malware kat blog den?

    http://malaysiandotcom.blogspot.com/

    BalasPadam
  12. Polis tu la yg buat kacau dan huru hara. DSAI nak bercakap ja..cakap pun x boleh?sah TAKUT.kenapa takut bukan ada senapang pun..Sbb dipihak yg SALAH.kenapa penyokong UMNGOK/BN yg suci ni bebal nak mampus itu pon x faham..mmg buta HATI dan sengaja mahu menolak ISLAM.

    BalasPadam
  13. Hah...tu lah. kalau ko rang nak tahu kenapa pok polis ni setia sgt kat kerajaan. Gaji diorang memang gomen jaga punya. Sikit hari lagi diaorang akan dapat habuan lagi....just wait n see.

    BalasPadam
  14. keje fru skrg mmg tngkp org bg ceramah pkr je agknyer..aku dh naik muak dgn BEnd ni..lps ni aku nk cuci kepala otak kwn2,saudara mara aku yg yg masih tegar mnyokong B end..insyaallah pilihanraya akn dtg PR menang...Hoooreeeeeeeeeyyyyy

    BalasPadam
  15. Aku benciiiiiiiiiiiiiiiiii B End

    BalasPadam
  16. Tu lah dia, bila gaji Polis/FRU kerajaan BN yg jaga. Semua ikut arahan jer. Kalau tak ikut, kena tukar or buang keja, sapa nak bg anak bini diorg makan.

    Tapi memang Polis skrg dah tahap barua kerajaan BN...... hanya segelintir kecil shj yg ok.

    BalasPadam
  17. FUCK POLICE!

    BalasPadam
  18. petang ni DSAI kt permatang pasir..harap2 xda la FRU dan polis dok buat gangguan. kita tunggu dan lihat nanti

    BalasPadam
  19. mmg susah woo ini mcm. sikit2 polis kaco. aku cadangkan takyah bt ceramah lg, nnti konpem kn kaco. cuba buat video upload dlm you tube ke ape ke, semua org boleh tgk nnti!

    walopon media control arus perdana, PKR harus menggunakan semaksimum mungkin benda2 mcm FB, twitter, Youtube utk sampai kpd rakyat. rakyat skrg dah canggih, golongan2 muda pon boleh smpai, lagipon aku rs xrmai sgt golongan muda yg pergi ceramah.

    just my 2cents

    BalasPadam
  20. keje fru skrg mmg tngkp org bg ceramah pkr je agknyer..aku dh naik muak dgn BEnd ni..lps ni aku nk cuci kepala otak kwn2,saudara mara aku yg yg masih tegar mnyokong B end..insyaallah pilihanraya akn dtg PR menang...Hoooreeeeeeeeeyyyyy

    BalasPadam
  21. Sapo2 boleh tolong den buang virus malware kat blog den?

    http://malaysiandotcom.blogspot.com/

    BalasPadam
  22. tudia. takut benor diorg dgn dsai yek. nape yek

    BalasPadam
  23. alahai umno...6 Mei 2011 10:06 PTG

    kite tggu kOmen dr pencacai2 umngok plak...mesti dOrg ade hujah bodOh dOrg utk defend FRU(federal riot underdogs) ngn pOlis2 tersebut...

    BalasPadam
  24. salam. i was there. tak sepatutnya satu ketumbukan polis termasuk FRU membuat kepungan empat penjuru terhadap pendengar ceramah. pegawai polis sepatutnya lebih berhemah kerana DS Anwar dah bagi ucapan penutup dan mengarahkan supaya hadirin yg berada di dalam kawasan pusat khidmat MP dan di bawah khemah supaya berdisiplin. 15 minit yg diberikan kepada DS Anwar telah dipatuhi. so, what the heck man.????
    BUDAKBOY

    BalasPadam
  25. Polis spesis anjing suruhan

    BalasPadam
  26. haiyoo..cukup2 laa polis...sampai bile nk jd barua hah..

    BalasPadam

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...