Selasa, 28 April 2015

FOBN Kantoi Lagi - Kali Ini Isu Melawat Rumah Mangsa Kebakaran.

Malunya. Tapi orang tak kenal muka. Walau malu pun tetap tak rasa apa-apa. Hanya tadah mata baca makian dan kutukan di laman sosial je la. Bukan sampai bawa ke luar pun. Orang pun tak kenal siapa admin-admin nya kan.

KAH KAH KAH

FOBN. Macam biasa. Asyik terkantoi. Kali neh isu rumah yang terbakar.

Tengok ;


Point.

1. Rumah dah lama terbakar.

2. Haram ada orang peduli. Menteri ke wakil rakyat ke apa ke.

3. Tahu2 aje bila tiba musim pilihanraya usah kata ketua kampung ini siap menteri sekali turun padang tinjau mangsa kebakaran.

4. Dah lama rupanya hidup berbumbungkan langit.

5. Bantuan tak kunjung tiba.

6. Then si FOBN neh pun menghupdate la menteri konon prihatin dengan masalah rakyat. Menteri tenangkan jiwa rakyat yang emosi dan sebak. Kononnya. Laju2 sebar gambar. Laju2 raih sentimen. Laju2 harap dapat pujian. Laju2 harap dishare dan dilike sebanyak mungkin.

7. Tapi nasib ko la FOBN. Lain diharap lain yang dapat. Jangka pujian sekali kritikan. Ingat orang nak sokong sekali kantoi rupanya sandiwara politik.

Padan muka.

Yang PR pun sama juga galaknya time PRK neh. Bukan aku nak double standard. Time ini la tetiba kau naik basikal masak cekodok apa jadah semuanya. Padahal takde kaitan langsung dengan masalah rakyat. Naik basikal, masalah rakyat selesai? Goreng cekodok, masalah rakyat hilang? Kan aku dah sebut awal2 lagi. Cara parti2 gile neh berkempen, PR dan BN perlu diubah. Totalisme. Cari masalah rakyat, kumpul dan teliti. Kemudian bagi rangka atau methode untuk menyelesaikan masalah berbangkit tue semua. Setakat naik basikal ke melawat rumah orang dan harap media sebarkan gambar tue laju2 untuk tunjukkan bukti yang ko semua buat kerja ke aku rasa kucing pun meluat tengok. Apetah lagi orang macam aku. Jadi la manusia yang berfikir. Berhentila sebarkan kebodohan korang wahai calon dan parti politik walaupun kita semua tahu selalunya korang memang bebalisme pun.

Kbai. 

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...