Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Ahad, 17 Jun 2012

Pengakuan Panas dari lelaki yang menjadi mangsa Anwar Ibrahim.

Lihat video kat bawah neh jap ;

 

Dah tengok?

Nak salahkan sapa? Nak salahkan sapa dulu kalau bukan diri sendiri? Abaikan samada dia bercakap benar atau tipu. Yang tue aku pun tak pasti. Dan aku pun takmo komen lebih2. Dia dok pongpang2 salahkan dsai punca = dalang orang berbaring atas jalan tetapi dia tak sedar bahawa kenyataan dia baru sahaja membuktikan dia manusia yang tiada hak ke atas diri sendiri dan tak bijak.

Maksud aku kat sini ialah, itu badan kao, so ko boleh pilih nak baring atau taknak. Itu pemikiran kao, so ko boleh fikir nak ikut atau taknak. Tapi apa sebab selepas ko buat, ko mengungkit dan menyalahkan dsai pula? Logik tak?

Hey,

Tak logik der. Tak logik. Kalau ko taknak, time tue larh ko cakap aku taknak buat apa seme. Sendiri tinggalkan bini, keluarga apa seme itu kesalahan sendiri so sendiri lah tanggung. Pasal apa selepas seme itu berlaku ko menyalahkan orang lain pula di atas keputusan yang diri sendiri buat?

Kalau pun dsai mempengaruhi, dia tetap tak boleh gerakkan badan ko ke sana ke mari kalau bukan sebab ko sendiri yang terlebih dahulu RELA nak buat. Sama macam aku. Aku dah di asak bertubi2 suruh buang entry pasal dsai dalam insiden bersih. Entry pasal badrolamin. Entry pasal imam mahdi. Entry pasal israel. Tapi adakah aku memilih untuk ikut asakan mereka? Aku tidak.

Ini ialah badan kita, pemikiran kita, kita boleh pilih samada nak buat ataupun sebaliknya. Tapi bila kita dah pilih nak meroyan atas jalan, maka salahkan diri kita dulu, bukan salahkan orang lain. 

Ini membuktikan bahawa sebagai seorang manusia ko langsung takde prinsip. Kalau dsai boleh suka2 mengarahkan ko, maka apa jaminan bahawa ucapan ko dalam video di atas neh bukan pula atas arahan orang lain?

Nah, 

Sebab tue aku cakap dari awal lagi ko bukanlah orang bijak. Heh.

Ameno : Badan sendiri yang berbaring, badan orang lain disalahkan.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...