Jumaat, 5 Jun 2015

Dialog 1MDB Najib & Mahathir Di Arah Batal Oleh PDRM Atas Alasan Keselamatan.


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

Dah takde taktik lain ke macam mana ketua polis negara kau neh? Boleh pula buat lawak last-last minit.

Dia kata tadi kat twitter ;



Demi ketenteraman awam dan keharmonian masyarakat PDRM mengarahkan dialog di atas di PWTC, KI pagi ini dibatalkan.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH

GILA KEJI PUNYA ALASAN.

Apasal pula dialog sebegitu akan mempengaruhi ketenteraman dan keharmonian masyarakat pula? Apa kena mengena?

Orang berdialog kot.

Sesi soal dan jawab.
Kita soal, team Najib menjawab.
Isu 1MDB.

Tang mana pula dialog2 sihat lagi menyihatkan ini akan menganggugugat ketenteraman awam?

Daripada bising kat media sosial laman blog apa semua. Lagi bagus buat dialog. At least kita boleh tanya depan2 dan pihak yang dipersoalkan pun boleh bidas kita depan2 andai fakta kita semua salah atau ke laut. 

Faham tak?

Ke Najib yang taknak hadir.
Maka IGP sengaja mengeluarkan alasan bangang demi membatalkan event.
Maka takde la Najib termalu.
Disebabkan dia tidak mahu hadir ka macam mana?

Untuk rekod. 

Beberapa wakil kementerian telah hadir.
Ahmad Maslan ada.
Annuar Musa pun ada.
Ahmad Said pun ada.
Mahathir pun ada juga.

Orang ramai pun dah mula memenuhi ruangan dialog.
Tinggal Najib je lagi.
Mao ada ka mao takda.

Kalau tak mao ada jangan la bagi alasan bangang.
Dan walaupun IGP arah batal, NGO yang anjurkan sesi dialog tersebut tetap berkeras meneruskan penganjuran. Nak buat macam mana. IGP la salah. Ada ka patut lagi beberapa minit nak berlangsung tetiba keluar arahan batal ikut twitter saja. Apa dia ingat orang tue semua takde rasa bengang ke bila dah sampai ke lokasi tetiba kau kata majlis batal? Ada otak fikir la. Lainkali kalau nak arah batal buat 2,3 hari lebih awal. Bukan lagi beberapa minit majlis nak berlangsung. Kata bangang kang marah tapi lue fikirlah lue punya attitude tue macam mana.

KAH KAH KAH

KBAI.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...