Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Sabtu, 7 April 2018

Pendengarkan Alquran Kepada Lembu - "Penunggang, Penyimpang Agama," Kata Dr. Ahmad Faidhi.

SEORANG Ahli Perubatan, Dr. Ahmad Faidhi Mohd Zaini yang memegang sijil Tahfiz Al-Quran JAKIM, mengkritik tindakan pemerintahan PAS Kelantan yang bercadang memperdengarkan bacaan Al-Quran kepada lembu sebagai program komersial. 

Pengumuman yang dilakukan pada semalam itu bertujuan untuk menyedapkan dan melembutkan daging lembu agar setaraf dengan daging Kobe keluaran Jepun kata
Exco Jawatankuasa Pertanian, Industri Asas Tani, Bioteknologi dan Teknologi hijau, Datuk Che Abdullah Mat Nawi.


“Melalui program Naim Beef, kita rangka pelan, buat penyelidikan kerana lembu di sini lebih jinak kerana diantara ciri ciri untuk daging hebat lembu ini kena rilek jinak jadi program naim beef ini merupakan program penyusunan sistem petani mengikut sistem dirancang ke arah mengeluarkan daging yang baik,” katanya kepada pemberita. 

Bagaimanapun cadangan itu dibidas oleh Dr. Ahmad Faidhi Mohd Zaini yang berkata perkara itu sebenarnya menyimpang dari ajaran agama.

"Penyimpang agama. Al-Quran diwahyukan untuk panduan insan, bukan didendang kepada haiwan", tulis Dr Ahmad Faidhi Mohd Zaini dalam satu kenyataan.


Dr. Ahmad Faidi Mohd Zaini turut menyifatkan tindakan PAS itu sebagai menunggang agama.

"Penunggang agama. Memperdagangkan Al-Quran untuk tujuan komersial," katanya lagi.Di Jepun, lembu-lembu diberikan minum bir dan diurutkan bagi melembutkan daging. - 7 April 2018.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...