Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Khamis, 28 Julai 2011

Utusan paw duit RTM nak bayar hutang ka?


Apa itu utusan? Utusan ialah surat khabar milik orang umno. Sebab tue ramai orang suka panggil utusan sebagai utusan umno bukan utusan malaysia. Ini terjadi kerana utusan hanya menyiarkan kisah2 umno di dalam suratkhabar itu, bukan kisah "malaysia" sebagaimana nama nya.

Apa itu rtm? RTM ialah salah satu jabatan penerangan milik kerajaan malaysia. Dan ia berada di bawah menteri umno. Sebab itu umno buat rtm neh macam mak bapak dia yang punya.

Apa itu 8.6juta? 8.6juta ialah duit yang utusan nak pow daripada rtm atas alasan rtm telah melanggar syarat2 perjanjian haramjadah [kerajaan batalkan niat nak beriklan di utusan] bersama utusan. Hey.. tak boleh ka rtm taknak beriklan dengan kau hah utusan?

Cuba korang fikir mendalam sket.

1. RTM <-- kerajaan punya

2. RTM buat deal dengan utusan pasal pengiklanan [taktau lah depa nak iklan apa kan] <-- ada sign memorandum ka? Apa benefit kepada RTM kalau dia sign benda neh? Korang faham tak maksud aku apa? Kalau takde benefit kenapa RTM sign? 

3. Korang tengok matematik pasal hal neh ;

Jika rtm meneruskan pernjanjian dengan utusan = rtm keluar duit + dapat ber-iklan.

Jika rtm membatalkan perjanjian dengan utusan = rtm keluar duit bayar pampasan + takde iklan

Disini samada rtm teruskan ataupun batalkan, musibah tetap sama iaitu kena keluar duit. Sama keluar duit untuk bayar iklan, ataupun kena keluar duit bayar pampasan.

RTM beriklan dengan utusan = keluar duit
RTM batalkan beriklan dengan utusan = keluar duit.

So sekarang korang boleh faham tak kenapa aku angin neh? Ya betul. Betul sesangat dah tue.

BULLSHIT.

Duit aku turun dari langit.Sekian.

Nota : Baca neh pasal tuntutan saman ke atas utusan.
          Baca neh pasal belanjawan 2011

Ameno : Aku tengah fikir cara nak singkirkan rakyat yang bodoh.

Share this

0 Comment to " Utusan paw duit RTM nak bayar hutang ka? "

Catat Komen

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...