Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Ahad, 24 Julai 2011

Hot : Tarif elektrik naik lagi beb!


Levi hotak kau. 

Dah bertahun2 ko collect untung lepas tue time nak simpan dana untuk segala bagai projek masa depan ko korek duit rakyat lagi. Sebab tue aku cakap levi hotak kau! Mustahil untuk syarikat gergasi macam neh takde fund dan modal pusingan. Pergi mampos dengan kau punya alasan. Asal ko cakap pasal bil elektrik pengguna yang bakal berubah tak kira lah samada ia disebabkan levi ka tarif ka apa ka pergi mampos. Jawapan aku jelas dan tepat iaitu 

pergi mampos.

Ko ingat rakyat petik duit dari pokok ka? Ko ingat duit boleh tumbuh dari tanah ka? Ko ingat time hujan turun dalam bentuk duit ka? Ko ingat doraemon wujud ka? Tak kan? So berhentilah segala bagai apa juga pelan ko sekarang. So berhentilah segala bagai plan yang memerlukan ko korek dana tambahan dari rakyat. Dana yang rakyat bagi pada ko selama neh sudah mencukupi untuk apa jua projek yang ko nak buat pada masa kini dan pada masa hadapan. 

Yang penting sekarang neh ko berhenti untuk bersikap tamak. Jangan cabar kesabaran rakyat. 1rakyat mungkin ko boleh mamposkan dengan bom. Dua rakyat mungkin ko boleh sogokkan wang dan hantar ke luar negara. Tapi kalau dah berakyat2? Apa tindakan ko? Mana ko nak lari? So berhenti sebelum ahti kami mencecah ke tahap marah yang maksimum. Berhenti memperbodohkan rakyat atau korang akan lihat kemarahan rakyat.

Untuk rekod aku sepatutnya termasuk ke dalam kumpulan yang tidak terjejas bil elektriknya. Tetapi aku heran kenapa sejak bil elektrik naik, bil rumah aku turut naik. Aku dah confused untuk 2 kali sejak terima bil. Oleh itu bila kerajaan ataupun sesiapa sahaja cakap bahawa rakyat majoriti tidak akan terjejas aku rasa aku dah tak patut percaya lagi. Dorang menipu. Sapa yang terima bil dorang tahu. 

Dan selain dari itu, nafsu aku terus terang mengatakan bahawa charge levi ialah kenaikan tarif elektrik dalam bentuk baru. Mereka dah malas nak guna terms penyelarasan sebab asyik kena ejek so now mereka using word levi pula untuk cekik wang rakyat. Dasar tak kenang budi rakyat punya kerajaan. Kita baik dengan dia, last2 kita kena pijak balik.

Memang betul lah bn = barang naik..

kah kah kah

Berita penuh disini

Ameno : levi = tarif elektrik naik dalam bentuk baru.

Share this

0 Comment to " Hot : Tarif elektrik naik lagi beb! "

Catat Komen

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...