Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Jumaat, 24 Jun 2011

Nilai tugu 1malaysia : rm352k + 600k = jahanam.Di atas neh ialah gambar tugu 1 malaysia yang berada di melaka. Tugu neh dibina dengan kos sebanyak ;


rm352k. 


Ya betul. Jangan maki ali rustam dulu. Sebab cerita tak habis lagi. Setelah membina tugu yang bernilai rm352k ini mereka telah membuat satu jamuan makan malam untuk meraikan najib. Jamuan itu dibuat kerana najib datang untuk merasmikan pembukaan tugu 1malaysia. Nilai jamuan itu ialah rm600k. Jamuan itu cuma berlangsung untuk 1 malam sahaja.


Fack! Aihh.. nanti dulu. Belum habis citer. Jangan nak main maki2 je. Dengar citer sampai habis dulu lah weh. Selepas itu beberapa bulan sudah berlalu. Lihat gambar di bawah neh pula ;


Ini bukan gambar tugu. Ini gambar di sekitar pentas tugu. Ataupun lebih tepat di bawah tugu terbabit. Tugu terbabit masih wujud. Namun terdapat beberapa kerosakkan pada tugu terbabit. Dan di atas neh ialah salah satu kerosakkan yang berlaku di atas pentas tugu terbabit.


Kesimpulan nya disini ialah ;


Tugu satu malaysia dibayar oleh melaka kepada kontraktor ialah rm352k.  <-- kita tolong bumiputera cari makan.


Nilai pasaran ialah rm100k.  <-- kerajaan melaka tak perlu berjimat sebab mereka ada banyak wang.


Nilai makan malam najib ketika melancarkan tugu 1malaysia rm600k <-- pemimpin negara banyak jasa maka kita kena bagi dorang makan banyak2.


Nilai makanan rakyat setiap seorang berdasarkan kiraan harian rm15 <-- itu pun kena belajar berjimat lagi kalau tak tipiem cakap ko malas + tak berusaha. Jimat cermat amalan mulia.


ini kerajaan FACK


Ya betul ini masa untuk korang maki. Silakan. Sekian.


Sumber dari sini


Ameno : apa pun tak boleh lah dorang neh


[ADS] Preview samsung galaxy s II disini

Share this

0 Comment to " Nilai tugu 1malaysia : rm352k + 600k = jahanam. "

Catat Ulasan

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...