Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 24 Mei 2011

Bukti : Kerajaan kini tiada wang.

Sila klik untuk besarkan imej. Benda neh di share oleh rakan facebook aku. Fuhh. Korang faham tak apa yang aku faham? Apa yang aku faham sekarang neh ialah ;

1. Dalam kerajaan kini tiada jawatan kosong.

2. Kenapa? Di bekukan.

3. Kenapa? Takan berlaku lebihan kakitangan pula? Heran, kes penyeludupan gula pun minta kita tolong sama dia. Tak percaya? Tanyalah bodoh piang gila kuasa [awang adek] dengan bodoh piang pendek [ismail sabri].

4. Jadi, kalau bukan pasal lebihan kakitangan, mestilah pasal bajet kan? Peruntukan untuk kerajaan melantik pegawai baru tarak.. urmm peruntukan = wang = duit rakyat = perbelanjaan kerajaan = tarak! Aik.. mana pergi dana2 kerajaan sekarang neh hah? Takan habis kat rosmah kot? Hehehe..

5. Okey2, sekarang kita hujah seriyus jap. 

- Kalau kerajaan terpaksa bekukan semua jawatan kosong kerana ketiadaan dana untuk bayar gaji pekerja ini bermaksud kerajaan tiada wang.

- kalau kerajaan terpaksa naikkan harga minyak + semua jenis barang + memperkenalkan gst = ini juga bermaksud kerajaan sudah tiada wang.

Maknanya kerajaan tiada wang = adalah perkara yang benar. Kenapa kerajaan tiada wang? Apa yang kerajaan buat dengan semua dana2 hasil negara malaysia?

Beb, perhal lah lue nak persoalkan samada kerajaan ada wang ke takde? Dah kerajaan takde wang so dia terpaksa lah cut macam2 kos, lue tak boleh faham dan sabar ke terima situasi sekarang? Sabarlah beb, kasi peluang untuk najib atasi masalah neh. Lue patut bantu dia atasi masalah neh bersama2 sebab negara malaysia neh milik lue dan kita semua beb. Berkerjasama tak boleh ka bhai?

Hek eley.. kepala hotak kau! Kalau najib nak selesaikan masalah negara ofcoz aku mesti tolong punya. Masalahnya yang dok canang ekonomi baik sapa? Najib juga. Yang cakap malaysia mengalami pertumbuhan ekonomi melebihi unjuran bank negara sapa? Najib juga.. so mestilah rakyat2 mcm aku terfikir bahawa ekonomi negara berkeadaan yang baik.. dah tue tiba2 dia nak cut itu ini dan suruh kita jimat cermat padahal dia boros2 ko taknak tegur pula?

Ada otak fikir lah bangang!!! Takan najib nak kecoh 1 dunia bahawa malaysia mengalami masalah ekonomi dan defisit yang tinggi.. bebal lah lue neh der..

Huk aloh.. lue yang bebal bangang.. time najib bilang ekonomi baik untuk tutup kepincangan penyusutan ekonomi negara lue kata najib buat gitu untuk lindungi masalah negara daripada diketahui oleh orang luar, tapi time najib nak naikkan segala bagai barang dia cakap negara defisit, negara nak muflis, negara nak mampos, negara itu, negara ini, blablablablablablabla yang lue boleh semak sendiri kat website2 government lue taknak fikir pula apasal time tue najib taknak selindungkan masalah negara dari pengetahuan umum? Kesimpulannya begini bhai, meh aku terangkan kat ko ;

- duit untuk berjoli sakan ada = ekonomi ada bagus = malaysia bagus = rakyat bagus = semua bagus. <== sikap najib + pemimpin kerajaan time duit berlambak2, masa tue tak fikir keperluan rakyat.

- bila duit berjoli habis = ekonomi teruk = malaysia tak bagus = rakyat malas = semua nak pun bankrupt. <== sikap najib + pemimpin2 kerajaan bila duit berjoli habis sebab duit nak hulur kat rakyat dah lesap.

Faham? Sebab tue najib otak bingai tue hanya tahu bagi idea bodoh untuk bina menara menangis bukan menara merdeka tetapi menara menangis. Menara menangis = tangisan rakyat untuk pembinaan menara. Dan email 1bangang. Bukan 1malaysia. 1bangang sebab dia fikir rakyat = sama bangang mcm dia. Padahal dia yang bangang bila fikir rakyat bangang. Hanya dia yang bangang. Owhh lupa bukan dia je penyokong umno pun sama bangang macam dia sebab sokong kerajaan yang bangang. Heh

Ameno : Duit takde tapi melancong ke luar negara tiap2 bulan.. 'menteri' sapa lah tue yerk.

Share this

0 Comment to " Bukti : Kerajaan kini tiada wang. "

Catat Komen

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...