Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Rabu, 25 Mei 2011

Ops balun : Buang kakitangan awam !

Operasi pembalunan ataupun lebih dikenali sebagai ops balun di dalam belog aku dalam dua hari ini dibiarkan oleh aku tanpa sebarang response. Memang menjadi tabiat umum aku kalau pencacai meroyan akan aku ingore kan kerana peroyanan mereka tiada 1sen pun ertinya kepada aku. Heh. 

Mari kita lihat dengan lebih jelas keputusan murni kerajaan berhubung isu pembekuan lantikan baru kakitangan awam ;



Ops balun aku ;

xde bezanye blog nih ngan media arus perdana... semua orang PR dok canang kata media perdana baik elektronik mahupun suratkhabar... hanya melaporkan berita2 tentang kebaikan kerajaan... sbb semuanya dikawal kerajaan.... so thats y aku follow blog2 PR mcm nih utk tahu berita dari sudut pandangan penyokong radikal PR.. so kene tau la dari dua2 pihak, baik penyokong radikal BN mahupun penyokong radikal PR... so kalo korang kata media arus perdana nih dok menjiliat pungkoq pemimpin, korang pulak dok sibuk memunggah taik pemimpin. maknayer korang nih asik mencari kesalahan kerajaan jer...

downlod dulu link tu, n then baca pastu baru lar paste kat blog... JPA buat tu sebab nak buat audit untuk memastikan xde lebihan kakitangan... pembekuan tu pun dari mei sampai ogos jer...
aku petik sedikit komen dari penyokong radikal PR yg follow blog mcm ameno nih iaitu milosuam...
kerajaan tu adalah institusi pentadbiran, xde kaitan ngan politik...

JPA buat langkah tu sebab nak pastikan xde lebihan kakitangan.... apa pun x bleh la korang nih... semua kerajaan buat tu salah... korang gak kata kerajaan itu institusi pentadbiran....

1.blog ini ada beza dengan paper arus perdana.  
 
2.aku pun baca dari semua sumber.
 
3.kerajaan SEPATUTNya = institusi pentadbiran, tetapi UMNO buat kerajaan = parti politik bhai.
 
4.memang kerja membangkang untuk mencari kesalahan kerajaan, kebaikan kerajaan kami taknak kutuk sebab ia benda baik.
 
5.Lebihan kakitangan? Apa dia? Lebihan kakitangan? Fine. Aku terima hujah ko. Hehehe. Siyes neh. Aku syak kakitangan awam kat bawah neh jenis tak berguna bhai, apa lue fikir? [baca sini lanjut]

Apa pandangan lue? Neh aku jumpa satu lagi kakitangan awam yang tak berguna gak bhai ;
 
Samy vellu + rosmah mansur = masing2 ada jabatan sendiri bhai. Ini pengakuan nazri aziz. Baca sendiri.

Harap2 kakitangan dua di atas neh dibuang dari kerajaan beb. Mereka neh gaji beribu tapi kerja 1sen haramjadah tak guna dan tiada keuntungan pun buat rakyat. Hehehe.. gaji mereka tue boleh memberikan gaji kepada ramai rakyat yang masih mengangur dan memerlukan pekerjaan untuk sara hidup. Hehehe..
 
Nota : surat ini didownload dari website jpa atas nasihat pro umno. terima kasih.

Ameno : catitan bahawa menda neh tamat bulan ogos, so adakah samy vellu + rosmah mansur akan dicampak keluar dalam masa itu? kah kah kah sama2 kita nantikan..

Share this

0 Comment to " Ops balun : Buang kakitangan awam ! "

Catat Komen

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...