Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Jumaat, 2 Ogos 2019

Seni Kak Wan Promosikan Beg Dari Sarawak..

Edy Noor Reduan | Tanpa ketahuan, ramai penyokong Azmin koyak bila timbul perbandingan antara beg TPM yang berharga lebih kurang RM100 dan beg isteri pertama deputy presiden parti yang berharga RM10k. Malah mereka katakan tajuk ini tidak releven apatah lagi dalam soal mengungkit keborosan Rosmah satu ketika dulu.

Pada hemat saya bicara ini adalah satu tajuk yang baik. Banyak teladan boleh dirungkai agar menjadi pedoman di masa akan datang. Tidak perlu skeptikal kononnya dulu sikap kita menjatuhkan Najib dengan menyerang Rosmah adalah tidak berapa sesuai. Itu hipokrit namanya.

Apabila terpapar tular gambar DS Wan Azizah mengenakan beg yang begitu eksotik, buatan tangan anak Sarawak, maka ketika yang sama terlihat juga gelagat Shamsidar mempamirkan beg mewah berjenama.

Tak salah mana pun pakai beg mahal kalau sudah ada kemampuan. Cuma kemahalan beg berjenama di atas tajuk rakus keborosan ini sebenarnya mengingatkan kita kepada 'Imelda Rosmah'. Cukup lah sekali wujudnya manusia sedemikian menjadi isteri PM paling boros dalam sejarah. Ini teladan yang sangat penting.

DS Wan Azizah atau lebih saya kenali sebagai Kak Wan, secara positifnya telah mengutamakan produk tempatan dari Sarawak, dan secara tidak langsung telah mempromosi barangan kita untuk dijadikan trending.

Bila gambar tular dengan tajuk Beg eksotik TPM, ia boleh pergi ke level internasional, mampu menarik minat lebih ramai pelancong untuk datang ke Malaysia. Bukankah tajuk ini mendatangkan limpahan ekonomi?

Dalam tajuk yang sama, keborosan Rosmah yang dilapor punyai barangan perhiasan nilai hampir billion, wajar kita sedarkan sesama kita betapa ia tidak harus diulang. Sebagaimana saya pernah menulis buku dan risalah cincin Rosmah, beg birkin, permata jacob&co, menyaksikan semua ini pembaziran yang tiada tolok bandingan. Maka masing-masing beringatlah.

Terima kasih kepada Kak Wan yang telah menunjukkan contoh teladan baik waima sebagai orang nombor dua dalam negara. Terima kasih juga buat datin seri Shamsidar, kerana mengingatkan kita mimpi seram suatu masa yang lalu. - 2 Ogos 2019.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...