Khamis, 24 Mei 2018

Mat Sabu Nak Pergi Kerja Naik VIVA Tetapi Kakitangan Berkata Ia Malukan MINDEF!

Kisah yang sedang tular di laman sosial kini mengenai Menteri Pertahanan yang baru dilantik, Muhammad Sabu atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu.

Salah seorang pengguna Facebook yang menggunakan nama Faizal Ibrahim berkongsikan cerita bagaimana Mat Sabu merasa segan menaiki kereta mewah, dan diiringi dengan beberapa kakitangan termasuklah escort bersiren.

Oleh : Faizal Ibrahim

Kereta Roti John.

Ada source bagitau rumah abang Mat jauh so driver datang rumah untuk jemput ke office. Dia kata lepas ni, esok boleh tak kalau saya pergi pejabat sendiri? 


Tak payah lah datang ambil. Segan saya dengan escort polis tentera lagi, dengan siren polis lagi. Lagipun saya seorang aje yang naik kereta panjang ni. 

Campur driver jadi 2 orang. Itu pun bukan bukannya boleh berbual. Saya kat belakang driver kat nu nu nu depan..

So tentera pun tanya, YB nak datang ke Mindef naik apa? Abang Mat selamba jawab... ehhh saya bawa lah kereta Viva saya ni, laju Viva ni, sampai Mindef kalau ada urusan kerajaan barulah saya naik kereta kerajaan.

Tentera jawab, mana boleh macam tu YB. Malulah Mindef. Lagipun YB orang penting. Abang Mat jawab, jadi saya kena naik jugalah kereta Roti John ni, tapi jangan ada bunyi siren, bising!.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...