Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Jumaat, 7 April 2017

Pulau Pinang Lebih Baik Dibawah DAP Berbanding BN - Rakaman Perbualan Chef Wan Bersama Pemandu Teksi..

Kerajaan yang baik sentiasa akan dipromosikan oleh pelancong yang melawat negara tersebut, kata Chef Wan dalam laman Instagramnya. 

Chef Wan atau nama sebenar, Redzuawan Ismail pada semalam telah berkongsikan satu rakaman perbualan bersama pemandu teksi yang menceritakan perbezaan pentadbiran Pulau Pinang dibawah kerajaan DAP berbanding pentadbiran Pulau Pinang dibawah kerajaan Barisan Nasional.


Menurut pemandu teksi tersebut, pelancong memuji kerajaan Pulau Pinang yang lebih bersih dan menjaga bangunan-bangunan lama berbanding suatu waktu dahulu. Terlalu banyak perubahan di Pulau Pinang pada masa sekarang.

Pemandu tersebut menjawab kepada soalan Chef Wan yang bertanyakan tentang pendapat pelancong mengenai kerajaan negeri Pulau Pinang ketika melawat di negeri itu. Chef Wan juga menjelaskan bahawanya apa yang penting bagi rakyat ialah mereka mahukan perubahan dan yang terbaik untuk kepentingan rakyat walau siapa pun yang memerintah.

Ketika ditanyakan tentang penilaian rakyat terhadap pentadbiran Pulau Pinang, pemandu itu sekali lagi menjawab rata-rata rakyat berpuas hati pada pentadbiran masakini.

Chef Wan turut menulis bahawanya sikap perkauman yang dimainkan oleh sesetengah ahli politik terlalu meloyakan dan membantutkan usaha melakukan perubahan yang terbaik ke atas negara. 

"Saya selalu percaya jika kita rajin berusaha dan tidak bercakap mengarut serta ahli politik berhenti menjatuhkan antara satu sama lain termasuklah elemen perkauman yang membuatkan saya rasa loya mungkin kita kaya dan boleh membuat perubahan yang besar", kata Chef Wan memetik status Instagramnya.
 

"Rakyat pada hari ini boleh menilai segalanya tentang propaganda kotor dan teruk yang sedang dipentaskan. Hanya yang bodoh dan bangang sahaja tidak mampu melihatnya kerana masing-masing ada agenda tersendiri kononnya takut itu dan takut ini.  

 

Jika anda jujur dan benar-benar mahu bawa perubahan kepada negara ini anda pasti akan melakukan tak kisah la dengan propaganda apapun dikalangan ahli politik pada hari ini. Naik meluat.  Saya tak kiri tak kanan. Saya sayang negara saya, bangsa dan agama saya dan saya tak pandai simpan dendam serta iri hati", katanya lagi

 

Rata-rata respon yang diterima beliau di status berkenaan turut menyokong kenyataan yang disampaikan oleh Chef Wan itu. Dan pihak kami berharap Chef Wan tidak akan dilabel dengan tuduhan tertentu kerana memuji pentadbiran kerajaan Pulau Pinang. 😆😆😆😆

 

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...