Isnin, 6 April 2015

Kes Dera - Berlaku Di China Tetapi DAP Dipersalahkan? - Dengan Kemaskini.

Updated.

Lebih kurang 30 minit yang lepas.

Ini berlaku.


Dari perkataan wakil rakyat DAP bertukar kepada wakil rakyat sebuah parti di sebuah negeri. Oke. Itu takpe lagi.

Tapi tengok berita kat bawah neh pula ;


Informasi ini diterima menerusi ruangan komen di page AW. Aik. Pelik. Berlaku di China ka? Tarikh berita disiarkan ialah 5 April.

Adakah ini bermaksud Perak Today fitnah?

Then aku google uniform sekolah antarabangsa Malaysia. Oke, takde, tak jumpa. Ada banyak gambar dan tatau yang mana satu. Malas pening-pening.

Aku syak gambar tue fitnah. Tengok dorang delete ke tak lepas neh. Kalau delete sah fitnah. Persoalannya, macam mana portal berita main sebarangan aje update melulu ek.

----------------

Ya Allah. Takut aku tengok kecederaan yang dialami oleh pelajar tersebut. Ini berapa lama kena bantai da. Kesan luka dia teruk gile. Kalau la kes neh berlaku di Sweden aku ingat tukang dera kena penjara seumur hidup kot.

Perak Today sebentar tadi melaporkan ;



Memang melampau si pendera pukul budak. Kalau budak degil dan taknak dengar cakap sekalipun bukan begini cara dia.

Menerusi Perak Today ;

- Individu yang disyaki mendera ialah kekasih kepada ibunya

- Yang membuat laporan polis ialah guru sekolah bukan ibu kandung kepada budak tersebut

- Yang mendera pula dikatakan wakil rakyat DAP

- Dan wakil rakyat DAP itu pula kini dalam buruan polis

Aku pun taknak ulas apa-apa lagi tentang suspect. Aku cadangkan tunggu PDRM jalankan siasatan dan umumkan keputusan siasatan di public. Masa tue baru ulas lanjut.

Kbai.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...