Rabu, 8 April 2015

Anak Muhyiddin Pula Jadi Sasaran Kritikan Konon Bercuti Guna Aset Kerajaan.

Gambar dimuatnaik oleh seorang pengguna Instagram yang bernama 'fookizm'. Sebelum disebarkan oleh pihak ketiga di laman sosial seperti facebook, twitter dan aplikasi whatsapp.

Gambar yang dimaksudkan ;


Tanpa sebarang caption.

Hanya memaparkan gambar anak perempuan kepada Muhyiddin Yasin, penyanyi Najwa sedang berjalan menuju ke helikopter yang mempunyai logo bendera Malaysia. Untuk rekod Instagram 'fookizm' kini diset kepada private. Orang luar tidak boleh mengakses gambar2 yang diupload oleh individu berkenaan.

Dan gambar berkenaan kemudiannya disebarkan semula oleh page 'Hanya Di Kelate' dengan caption yang lebih kontroversi.

Baca ;


Dikongsikan lebih dari 400 pengguna media sosial dan pelbagai kritikan hadir kerana beranggapan Muhyiddin salah guna kuasa dengan benarkan anaknya naik helikopter yang kononnya aset milik kerajaan.

Namun betul ke helikopter tue aset milik kerajaan?

Baca komen-komen penafian dari pengguna media sosial di atas tuduhan yang dilemparkan ke atas Najwa Muhyiddin.



Memang takde bukti nak kata helikopter tue milik kerajaan = aset kerajaan. Tapi gambar dah viral. Kutukan dan kritikan pun dah dapat. Aku harap kalau betul fitnah, bersegera betulkan. Kalau betul fakta, bagi bukti yang lebih konkrit. Yang boleh dipertikaikan sekarang hanya satu iaitu tentang gaya hidup semata-mata. Siapa kata Najib dan Rosmah je memiliki gaya hidup mewah. Timbalannya pun lebih kurang sama. Kalau dah sampai mampu menyewa helikopter, tak cukup kaya dan mewah lagi ke dorang tue? Mewah kan. So harap-harap lepas neh baik Najib baik Muhyiddin harap berhenti suruh rakyat berjimat bila cerita tentang pemotongan subsidi. Meluat rasanya aku dengar.

Kbai.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...