Selasa, 3 Februari 2015

Bukan Dia Sorang Je Nama Ngeh Kat Perak Tu Kata Menteri - Old Town White Coffee Ada Sijil Halal Tipu Ke?

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

Sakit perut aku gelak. Aku rasa la. Ini semua salah Hasan Malek. Dia punya bangang dia kasi simpan semenjak dua menjak neh. Itu sebab menteri lain tak memasal kena tunjuk bangang bagi menghiburkan rakyat jelata.

Tadi kan. Aku baca sesuatu. Ini yang aku baca ;


Memang betul. Ramai keluarga nama Ngeh kat Perak. Tapi kan. Bila sebut Ngeh DAP Perak berapa ramai yang akan fikir ianya ditujukan kepada Ngeh Koo Ham? 

Jawapannya ialah SEMUA.

Sebut Ngeh DAP. Semua tahu ia merujuk kepada Ngeh Koo Ham. Tak payah nak putar alam la kau. Semua tahu point kau Ismail woii.

Baca ;


Ngeh family DAP Perak tue. Terang2 kau sebut DAP Perak. Sapa lagi Ngeh DAP Perak kalau bukan Ngeh Koo Ham? Tak agak-agak nak spin walaupun terang2 kantoi. 

KAH KAH KAH

Ketika ini PDRM tengah laju2 buat kerja apabila memanggil Ismail Sabri ke balai untuk menjalani siasatan berhubung status facebook di atas. Sebenarnya. Inila salah satu taktik bagi mengembangkan sayap Ismail. Bila polis 'buat2 panggil' untuk 'buat2 amek keterangan' maka, Ismail akan dianggap hero pertahankan melayu bagi kelompok tertentu padahal hero apa ke mendernya kalau ko fitnah orang?

KAH KAH KAH

Aku sebenarnya tunggu dua perkara je dari menteri kau neh. 

Pertama part Ngeh family DAP miliki OTWC. Dah ramai sangat yang tuduh. Bukti takde. Guna sebaran mulut. Cakap sana cakap sini. Aku ingatkan dah alang2 menteri pun sebut mestilah dia ada bukti yang menyokong point dia. Rupa2nya dia SPIN pula. Taknak mengaku dia tuju ayat tue pada Ngeh Koo Ham. Maksudnya. Seorang menteri pun sewenang-wenang main petik, sebar dan mengarut sebarangan di laman sosial. Dalam waktu yang sama marahkan rakyat bagai nak gila kalau rakyat tersebar maklumat yang salah. Tapi sebagai menteri kau pun sebarkan benda karut. Lagi nak ceramahkan rakyat. Cermin takde ke?

Kedua. Part OTWC yang dikatakan sijil halalnya diragui. Aku check website. Klik sini. OTWC katanya halal. Ada disenaraikan beberapa product mereka yang mengandungi sijil halal. Sekarang sapa yang produce sijil halal tersebut? Adakah menteri nak kata OTWC diragui baru2 ini merujuk kepada JAKIM yang mengeluarkan sijil halal kepada kedai makanan yang sepatutnya tidak halal ke macam mana? 

Sijil halal dia tipu ke macam mana? Menteri perlu la jawab. Apa maksudnya diragui? JAKIM yang keluarkan sijil tue. Apa pula kata JAKIM? Sapa yang berkata benar? Menteri pertanian atau JAKIM? Tak mungkin kedua2 korang benar dalam waktu yang sama. Mesti sorang aje. Adakah JAKIM kena beli lalu keluarkan sijil halal yang sepatutnya kepada syarikat berkenaan? Menteri yang buka mulut tue. Hah.. jawab la woi.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...