Sabtu, 7 Februari 2015

PDRM Hantar Mesej Inbox Kepada Ali, Minta Dia Pulang.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH

Kelakar siot.

Ini mesej yang PDRM hantar ke inbox account facebook Ali Abd Jalil. 


Bukan kelakar part polis hantar mesej tue. Tapi kelakar part lain. Sedar tak sedar sebenarnya polis telah menunjukkan sesuatu apabila mereka menghantar mesej seperti di atas kepada Ali Abd Jalil.

Maksudnya. PDRM tak boleh buat apa-apa dah dalam peruntukan undang-undang sedia ada untuk membawa Ali Abd Jalil pulang semula ke Malaysia. Takde. Kalau ada buat apa PDRM hantar mesej desak Ali pulang? Baik ko guna je jalan undang2 dan heret dia balik ke Malaysia kan? Maknanya undang2 sedia ada tidak membenarkan polis bertindak sebegitu. Sebab polis deal dengan negara lain, undang2 negara lain. Mana boleh main langgar aje. Kalau deal dalam negara sendiri dengan undang2 sendiri gasak p la. Rakyat marah pun bukan polis nak heran. Dia mamposkan dan bakulsampahkan aje aduan2 dan kritikan2 kita demi mempertahankan pihak tertentu dan berkuasa kat negara neh. Saf2 orang takde pangkat, takde kuasa, takde duit, takde harta, bukan anak VVIP apa semua jek selalunya akan dibuli dan kalau kita buat salah sikit pun dorang takan kompromi dengan kita. Ye ye nak ikut undang2 sangat. Konon adil. Tapi kalau pemimpin negara yang buat salah, walaupun salah yang besar2 kau ingat depa nak siasat laju2 dan amek tindakan? Tunggu la kiamat. Lepas kiamat pun depa takan amek tindakan. Punyalah mustahil nak mampos itu berlaku di Malaysia tau.

Sebab tue jangan heran selepas ahli politik, rakyat Malaysia mensasarkan PDRM sebagai 'agensi/individu/kumpulan/entiti' yang tidak boleh dipercayai menerusi satu kaji selidik yang dijalankan pada tahun lepas. Rakyat Malaysia cakap apa yang mereka rasa. Hakikat beb.

KAH KAH KAH

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...