Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Sabtu, 5 Julai 2014

Luahan Gelandangan Yang Anda Mesti Tonton Dan Sebar.

Nah, tengok.

Nilaikan sendiri. Jangan sembang kencang kutuk2 gelandangan MALAS la apa la. Kalau tatau citer dia diam2 sudah.

Part rumah DBKL tue aku setuju sangat2. Part zakat tue terlebih2 lagi aku setuju. Aku dah hilang kepercayaan pada ;

ZAKAT
JKM

dan 

DBKL

Sebab apa aku setuju? Sebab aku kenal mereka2 yang dinafikan haknya untuk terima bantuan. Tak payah nak cakap bantuan untuk orang MISKIN la. Gelandangan la. Kalau ko meniaga, dan nak mohon kedai majlis pun macam sial sistem dorang. Balik2 kroni dia. Keluarga dia. Geng2 dia aje yang dapat. Balik2 orang2 yang tak meniaga aje dapat. Lepas tue nak jadikan citer. SETAN KE TAK SETAN la PUAK2 MAJLIS perbandaran neh kan (maaf aku terpaksa labelkan dorang setan sebab dorang menindas hak peniaga. Korang yang tak meniaga boleh sembang. Kalau nak tahu betapa SETAN ke tak SETAN si puak2 MAJLIS neh mai la meniaga dulu) dorang naikkan kadar sewa bazar ramadhan dari tahun ke tahun. Kalau ko peniaga. Boleh ke ko jual murah2 kalau dah sewa ko MAHAL NAK MAMPOS?

Itu baru bab sewa.

Belum masuk bab amalan pass2 tapak pada geng2 sendiri.

Majlis nak buat duit apa sangat? Duit peruntukkan masuk tiap2 bulan untuk bayar gaji kakitangan. Lesen lagi. Permit lagi. Sewa kedai lagi. Sudah2 la tue. Sewa bazar ramadhan jangan letak mahal2 sangat. Korang jangan kerjanya nak menindas orang jek.

Oke, macam lari topic. Tapi percayalah cakap aku. Kita berada di kedudukan yang berbeza2. Tapi penindasan tetap berlaku dalam apa level sekalipun. Ko peniaga ke. Gelandangan ke. Ibu tunggal ke. Apa ke kerajaan bukan peduli pun. Depa bantu ko time media klik2 tangkap gambar. Lepas dah takde media PERGI MAMPOS la sama kau. Makan ke tak makan ke mati ke apa ke dorang peduli apa. Janji poket depa penuh cukupla.

Terima la hakikat wei geng2 BN.

Dan bantuan BRIM untuk geng2 gelandangan neh. Dapat ke?

Sapa nak isikan borang? Lebur. 

Lue fikirlah sendiri.

Lihat luahan kat bawah neh sendiri ;

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...