Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Ahad, 6 Julai 2014

Ku Nan Angin Satu Badan - Nak Lapor SKMM Pasal Aduka.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH

Mengada2 aje aku tengok si DBKL dan Ku Nan neh.


Orang menyindir pun tak boleh tangkap. Lepas tue nak babitkan undang2 untuk menekan rakyat biasa. Itulah menteri. Hapa pun tak boleh.

Kata Ku Nan ;
Tengku Adnan berkata, tidak ada masalah jika NGO lain mahu meneruskan aktiviti agihan makanan kerana beliau juga menjalankan operasi melalui kumpulan sendiri di Jalan Imbi, Bukit Bintang.
"Saya sendiri pun operate di Jalan Imbi. Saya bagi support tiap-tiap bulan beras berkampit-kampit dan sebagainya.
"Kita nak juga gelandangan ini terbela," katanya kepada pemberita selepas menghadiri program “Nur Ramadan” di Masjid Al-Muttaqin di Taman Wangsa Melawati, Kuala Lumpur, hari ini.

Dan lagi ;

Katanya, beliau juga pernah turun ke jalanan dan melihat sendiri masalah sebenar, cuma tidak tahu cara mengumumkannya kepada orang awam.

Dan yang last ;

Beliau juga mengarahkan pengarah penguatkuasa DBKL membuat laporan polis ekoran fitnah yang disebarkan di media sosial mengatakan pengurusan Masjid Kampung Baru disaman DBKL kerana mengedarkan bubur lambuk kepada orang ramai. Pihaknya juga bercadang membuat laporan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) kerana mendakwa kenyataan itu mengelirukan rakyat.

Yang bersalah ialah orang yang tak boleh tangkap itu trolling. Bukan menyalahkan si troller ngok.

Kenyataan pertama Ku Nan. Aku tak faham. Tiap2 bulan ko support kampit apa bagai kat Jalan Imbi? Ko bagi sapa? Gelandangan ataupun dapur jalanan? Kalau ko bagi gelandangan kat mana mereka nak masak? Kalau ko bagi dapur jalanan dan geng2 NGO tersebut maka mustahil mereka tatau 'jasa2' ko selama 14 tahun ini. Betul tak? 

Kenyataan kedua Ku Nan. Ini lagi aku tak faham. Ko tatau cara nak umumkan kepada orang ramai? Huk aloh. Nampak sangat pembohong kau neh. Pembohong. Sedangkan gambar ko berjalan di celah2 bangunan yang sedang dibina kat Putrajaya pun ko heboh satu media sosial. Gambar ko agih bantuan pun ko canang dalam paper apa bagai. Ini pula gambar ko agih beras berkampit2. Ko guna aje la skill biasa ko. Promosi dan publisiti dari pihak media. Tatau konon. Gelik aku membacanya wei. Gelik. Ko tahu. Gelik. Plus getik.

Kenyataan ketiga Ku Nan. Yang neh memang super lawak. Najib dan Rosmah selalu je kena troll. Walaupun Najib tak berapa rilex tapi dalam isu kangkung dia quite relax. Sebab troll yang dia kena lagi teruk dari kau. Orang baru sindir bab saman bubur lambuk pun dah meloncat macam beruk puak2 UMNO neh. Fitnah konon. Fitnah apanya dah namanya orang melawak. Orang melawak sebab nak sindir ko yang beria2 nak saman pemberi sedekah. Itu aje. Bukannya fitnah apa bagai.

Sudahla Ku Nan, PDRM, DBKL dan SKMM.

Kalau terer sangat. Ada masa. Rajin. Cepat2 la buat cadangan ko yang nak wujudkan one centre untuk geng2 gelandangan di sekitar KL tue. Jangan sembang kencang saja. Macam la aku tak boleh baca tindakan korang.

Pertama. Mula2 keluarkan kenyataan kontroversi.

Kedua. Bila orang dah marah, buat2 macam kena fitnah. Kena naya. Kenyataan diputarbelit. Orang salah faham terhadap kau.

Ketiga. Untuk redakan keadaan, cari mangsa supaya orang focus kat cerita lain pula.

Keempat. Untuk menampakkan ko suci, murni, baik, sopan, santun, akhlak terpuji, buat2 la bagi cadangan untuk membantu gelandangan padahal selama 14 tahun ko membantu geng2 gelandangan dengan bagi beras (bak kata ko la kan) macam la selama neh ko tak boleh bincang2 dengan menteri ketika itu untuk menyalurkan cadangan ko. Nampak sangat kau bersandiwara. Orang bodoh akan terkesan dengan penipuan kau. Tapi bukan aku. Dah 14 tahun bagi beras, bila geng2 gelandangan kena temu bual sepatah haram depa mention nama kau. Dah 14 tahun bagi beras, takde pula geng2 gelandangan ini diberikan rumah DBKL untuk menginap. Poyo la kau, Ku Nan. Poyo. Plus pembohong.

Dalam erti kata lain, ko neh dah terhantuk sana terhantuk sini, itu sebab mengelabah.

KAH KAH KAH

Rujukan : sini

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...