Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Selasa, 1 Julai 2014

Gambar Pelaku Serangan Seksual Di NZ Tersebar Di Wassap.

Ini adalah apa yang tersebar di wassap. Gambar individu yang dimaksudkan sebagai suspect kepada kes rompak dan cubaan rogol di NZ baru2 ini yang melibatkan salah seorang staff MINDEF yang bertugas ke NZ sebagai salah seorang staff under diplomat.

Betul kah ini orangnya?

Takpe. Sama2 tunggu jawapannya selepas ini.

Reaksi terbaru dari MINDEF pula menyatakan bahawa MINDEF akan tarikbalik imuniti individu di atas dan akan membiarkan siasatan berjalan dengan telus.

Hak eney.

Dah kantoi baru banyak bunyik. Sebelum neh kemain lagi cover. Sendiri cover bagai nak rak sendiri tunjuk hero macam good2.. 

KAH KAH KAH

Baca ;

KUALA LUMPUR - Kementerian Pertahanan (Mindef) menyokong tindakan menarik balik imuniti diplomatik pegawainya yang didakwa membuat serangan seksual terhadap seorang wanita di New Zealand pada Mei lepas, bagi membolehkan lelaki itu didakwa mengikut undang-undang New Zealand.
 
Menterinya, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, Mindef memandang serius tuduhan itu dan akan melakukan siasatan menyeluruh terhadap pegawai terbabit.
 
"Kami akan siasat dan bekerjasama dengan Kementerian Luar dan Kerajaan New Zealand dan akan memastikan mana-mana pegawai yang didapati bersalah akan dijatuhkan hukuman yang setimpal," katanya kepada pemberita selepas taklimat Jawatankuasa Khas Kabinet berhubung insiden MH370 di Parlimen, hari ini.
 
Hishammuddin juga menegaskan Mindef tidak akan memberi perlindungan kepada mana-mana pegawainya yang didapati melakukan kesalahan.
 
Beliau mengulas kenyataan Menteri Luar Datuk Seri Anifah Aman hari ini yang dilapor berkata Wisma Putra sedia menarik balik kekebalan diplomatik pegawai tersebut yang dikehendaki oleh pihak berkuasa New Zealand.

Lelaki berpangkat Pegawai Waran II daripada Mindef yang dihantar bertugas selama setahun di Suruhanjaya Tinggi Malaysia di Wellington itu ditahan polis negara berkenaan pada 9 Mei atas tuduhan cuba melakukan pecah rumah dan serangan seksual terhadap seorang wanita.
 
Bagaimanapun pegawai itu dikatakan menggunakan imuniti diplomatiknya daripada menghadapi tuduhan jenayah di sana dan telah pulang ke tanah air pada akhir Mei.
 
Wellington mahukan pegawai itu menghadapi dakwaan jenayah di mahkamah negara tersebut. - Bernama

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...