Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Isnin, 6 Februari 2012

Betul ke Stadium Sultan Mizan bakal diruntuhkan?

Nampaknya macam betul juga. Kerajaan belanjakan rm6juta untuk meruntuhkan bumbung yang belum runtuh lagi. Gila betul. Nak bina, ko guna duit. Dah rosak, nak repair pun guna duit. Nak runtuhkan bumbung pun kena duit. Betul2 hangus duit rakyat dalam isu stadium terengganu neh. Dasat beb.


Dalam satu kenyataan media, lihat bawah neh ;

Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said mengakui kes kecurian itu namun menafikan jumlah kerugian sehingga RM50 juta itu.

Menurut Abdul Wahid, kerajaan negeri Terengganu membayar RM2.2 juta untuk mengkajinya dan RM6 juta lagi dibelanjakan untuk meruntuhkan bumbung yang belum runtuh.

"Namun saya mendapat maklumat, stadium itu sudah tidak selamat lagi untuk digunakan.

Menteri besar terengganu nafi bahawa jumlah kerugian akibat kecurian mencecah rm50juta. Nafi tak guna. Bagi buktilah kalau sungguh nak nafi pun. Baru orang nak percaya. Ada baiknya kalau orang2 terengganu boleh masuk ke stadium terbabit dan tangkap gambar2 terkini stadium tersebut untuk edaran. Baru kita boleh nak agak keadaan sebenar stadium terbabit. 

Aku pun dah bosan main gambar lama. Bagi larh gambar2 baru. Takde ke orang2 pakatan rakyat sukarelawan nak tangkap gambar2 stadium tersebut? Kalau ada jangan lupa email kat aku sekali beb. Muahahaha..

Tapi geng benda yang buat sakit ahti sekali bila diberitakan bahawa ;
1. 2.2 juta untuk kaji punca.

2. 6juta untuk runtuhkan bumbung yang masih belum runtuh.

Fack siot. Nak kaji punca pun berduit. Aku memang faham seme benda neh kena guna duit tapi tak mahal sangat ke 2.2juta diperuntukkan untuk kaji punca? Macam lah hasil siasatan didedahkan kepada umum. Kalau didedahkan sekalipun 2.2 juta untuk mengkaji punca tetap di anggap mahal bagi aku. Mungkin korang ada pandangan lain disini. 

Tapi aku siyes memang tak boleh blah bila tengok angka2 yang terlibat disini. Kaji je 2.2juta. Nak runtuh lagi 6juta. Itupun runtuhkan bumbung je bhai. Aduuii.. melayang2 duit rakyat beb. Last2 sekali dikhabarkan stadium terbabit memang langsung tak selamat digunakan. Mungkin kerajaan negeri hold dulu nak runtuhkan stadium terbabit secara keseluruhannya sebab sentimen pru-13 kot. 

Yelah selepas pru-12 dorang kalah teruk, so maybe disebabkan keputusan bolak balik di ambil terhadap isu stadium tue. Kalau sungguhlah kan stadium tue boleh digunakan kenapa tidak sahaja repair terus selepas bumbung runtuh? Neh mesti pasal dia ada masalah yang lain. Masalah yang serius. Penaakulan aku. Sebab tue kerajaan negeri hold dulu. 

Then bila tiba masa yang sesuai dorang akan announce bahawa stadium terbabit terpaksa diruntuhkan. Babai larh 292 juta. Ini seme bn punya pasal. Tapi jangan marah bn sangat. Marah je orang2 yang undi bn. Tangan yang mengundi itu yang memberikan peluang kepada pencuri untuk mencuri beb. Punca sebenar. Jangan nafikan ia. Bai. 

Berita penuh disini.

Ameno : Sakit jiwa

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...