Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Jumaat, 10 Februari 2012

Harussani SOUND Najib.


Amek kau.

Kan dah kena sound. Neh kentyataan mufti. Semakin berani mufti perak bersuara terhadap perangai dan kelakuan najib. Padan muka lue najib.

kah kah kah

Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria melahirkan rasa terkilan dengan sikap Datuk Seri Najib Razak yang “menggadai akidah” apabila hadir dalam upacara keagamaan sempena sambutan perayaan Thaipusam di Batu Caves baru-baru ini.

Tegas Harussani, walaupun sudah ditegur setiap tahun namun perdana menteri itu seolah-olah tidak memandang berat akan kepentingan agama Islam dan akidah.

“Ini perbuatan syirik, saya tidak tahu mengapa jadi macam ini... sedangkan perayaan kaum lain kita tidak boleh sambut ini pula hadir di rumah ibadat mereka.

“Bagaimana boleh terlajak macam ini, sepatutnya perdana menteri wakilkan menteri beragama Hindu untuk menggantikan dirinya... sebab umat Islam tidak boleh terlibat dalam sambutan perayaan agama lain,” katanya kepada The Malaysian Insider.

Beliau menambah menteri hal ehwal agama Islam atau penasihat agama sepatutnya menasihatkan Najib agar tidak hadir dalam perayaan itu.

“Kita tidak boleh sambut (perayaan agama lain), mereka lakukan upacara keagamaan dan kita sebagai umat Islam tidak boleh hadir... itu upacara ibadat mereka.

“Sebagai perdana menteri, Najib sepatutnya sedar dan menghantar wakil. Saya sudah tegur perkara ini setiap tahun namun tidak dipedulikan,” katanya menambah Najib wajar mencontohi sikap perdana menteri terdahulu yang menghantar wakil masing-masing. - Harakah -


Dah kena tegur beb. Setiap tahun pula tue beb. Okeylah at least mufti dah dedahkan rahsia bahawa najib telah ditegur. 

Muahaha.. 

Tapi kan ada orang cakap kalau pemimpin hadir sekadar beri penghormatan kepada orang bukan islam takpe. Aku ada baca neh dulu. Tapi tak ingat kat mana. Mungkin juga ikut jenis perayaan kot. Apa pun benda neh confirm tak masuk tv3 beb. Tunggu mufti sound dsai. Baru tv3 siar okey.

kah kah kah

Ameno : setepek kena sound.

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...