Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Isnin, 22 Ogos 2011

Cincin USD 24j milik besan rosmah ka?

Sapa tengok buletin utama tadi? Aku tengok. Ya, aku punya pasal dan aku punya suka sebab tv aku, okey umno totok? Aku tahu mesti korang ada soklan macam tue dalam ahti korang. Walaupun dah berkali2 aku cakap bahawa utusan paper kesayangan aku dan buletin utama rancangan yang paling aku minat tak habis2 korang asyik pongpang2 memekak 

"enh tengok juga tv3.. ingatkan tak tengok.."

"kepala hotak kau. Aku kutuk bab lain. Aku tengok bab yang lain. Aku memang suka mengutuk sambil menengok. Baru ada feel ma."

kah kah kah

Puas aku godek website tv3 tadi cari video berita pasal tue tapi takde. Hampa gak lah. Pasal apa aku beria2 sangat nak cari berita pasal tue? Sebabnya dalam berita tue membuktikan bahawa ;

1. Cincin itu memang wujud.

2. Cincin itu memang di bawa masuk ke malaysia.

3. Nilai cincin itu USD 24 j kot. Pasal kompas semalam dan pengacara tv3 sebut USD. Napa tak sebut RM je? <-- Tanyalah larh woitt umno totok. Korang neh bukan reti beza antara tanya, fitnah, spekulasi, andaian, buah fikiran, dan etc. Selalu sangat dah aku explain. Kalau satu2 isu aku tanya, aku bagitau aku nak tanya. Kalau aku speculate aku jelaskan bahawa aku speculate je. Soh baca malas. Tapi tahu meroyan kat pages aku macam2. Heh.

4. Cincin itu ada kaitan dengan bakal besan rosmah.. 

WOW..

Aku rasa itu kot yang anuar apa tah nama nya cakap depan tv tadi..ataupun dia cakap cincin itu dimiliki oleh bakal besan rosmah.. kalau tak silap aku neh lah yang aku dengar. Kalau tak betul, betulkan aku balik nanti. Tapi kalau betul aku terpaksa cakap.. urmm.. cakap apa yer? Jap2 otak aku sekarang macam neh ;

Cincin 24 juta di bawa masuk atas nama rosmah.. then cincin tue ada kaitan dengan bakal besan rosmah..then najib dan rosmah melawat2 kazasthan.. then buka banyak peluang pelaburan dua hala..then bawa barang hantaran guna nama lawatan kerja then anak najib bakal kahwin dengan orang kazasthan then blablablabla.. 

Aku tak boleh terima kebiadapan neh. Aku bukan kulibatak rosmah ataupun najib. Aku tak hidup di dunia neh untuk disusahkan oleh dua individu neh. Aku seriyus tak puas ahti. Apa? Cincin itu ada kaitan pula dengan bakal besan? Dah bakal besan tengok sahaja lah di rumah bakal besan masa ko ke sana.Apa susah payah bawa masuk pula? 

Aku mula merasakan kerajaan barisan nasional neh memang sedang menghellkan rakyat malaysia. Sekian.


Ameno : Hidup untuk ditipu.

Share this

0 Comment to " Cincin USD 24j milik besan rosmah ka? "

Catat Komen

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...