Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Jumaat, 15 April 2011

[Seriz meroyan] : Kutuk imam memang best.

Baca dulu printscreen kat bawah neh ;




Benda neh aku amek kat sebuah group anti pembangkang yang aku tutup nama group tue sebab takmo korang masuk sana untuk bidas hujah2 puak sana. Puak sana suka main kotor. Kalau korang masuk sana, ketua mereka akan curi gambar korang dan kutuk korang macam2. Kalau korang upload gambar nenek korang yang dah meninggal pun dorang sanggup amek dan maki hamun nenek korang tue. Takde pasal. Sebab tue aku tak galakkan korang masuk group tue. Orang jenis takde ahti perut dan kemanusiaan neh berbahaya kalau kita dekat.

Aku tengok puak-puak memang jenis taksub membuta tuli. Orang bagi nasihat tue dengarlah. Apa salahnya? Agaklah kalau rasa tak sesuai pun bidas lah guna ayat baik2. Tak payahlah kaitkan imam tue langgan pelacur lah apa lah. Macam aku berikan komen pasal poco2 disini. Walaupun aku rasa kurang relevant tapi aku tetapi bidas cara baik. Guna perkataan yang baik untuk menyampaikan apa yang kita tak bersetuju adalah lebih baik dari bahasa maki dan fitnah melulu. 

Bagi penyokong2 umno yang taksub melulu, kalau rasa2 nasihat imam bebas tak best maka ko dengarlah nasihat mufti kerajaan/perak = harussani dan ulama muda umno kat sini.

Ini tidak siap nak buka akaun dosa dengan Allah swt lagi. Begini rupanya nak buka akaun berdosa. Baru aku tahu. Kena deposit ka? Berapa bunga dosa tue setahun agaknya? Takmo lah aku. Takut beb. Heh.


Ameno : Tak suka pembangkang, imam masjid pula yang kena maki-hamun.

Share this

10 Responses to " [Seriz meroyan] : Kutuk imam memang best. "

  1. SubhanAllah...org2 mcm nih pun ada...mmg lah buat dosa boleh tobat....tp kalau x sempat mcm ner?? Astaghfirullah...

    BalasPadam
  2. seronok menghina imam.beginilah zmn skrg..ckp membuat perkara baik mcm gi dgr kuliah agama nnti dikatakan berlagak alim.x pun dikatakan x pyhlah canang2 kalau buat kebaikan.pdhal begitulah kita mendidik secara tidak langsung..kalau ckp gi tgk konsert xpe plak dan x rasa malu.ni sume slh umno n bn yg kata islam dipolitikkan lah.jd rakyat dah terdidik mcmni.islam dan politik mmg kena seiring.islam sbg ad-din,cara hidup.politik pun dalam kehidupan.x oleh pisahkan dgn islam.xda mslh ckp dlm khutbah jumaat,membuat perkaitan.yg pnting ckp berlandaskan Al-Quran dan Sunnah.bkn ajaran sesat.taubatlah org yg pisahkan islam drpd politik.

    BalasPadam
  3. kering sungguh hati diorang nie

    BalasPadam
  4. biasa la umat akhir zaman... masing2 perasan maksum

    BalasPadam
  5. Islam dah ajar cara nak tegur org,mesti guna perkataan yang baik..semoga diorg ni dapat hidayah supaya boleh balik ke pangkal jalan..jauh dah diorg ni tersesat..

    BalasPadam
  6. sekiranya hati diselubungi gelab krn kejahilan masih ada harapan utk kembali ke jalan yg benar jika disuluh dgn cahaya kebenaran namun seandainya hati sudah dihitami kesombongan dan ketaksuban jika disuluh dgn cahaya kebenaran makin bertambah kekufurannya.

    benda hitam umpama arang atau Black Hole walaupun disuluh cahaya namun ianya tidak sesekali memantulkan cahaya malah ditelannya cahaya tersebut.
    begitu juga dgn hati yg hitam jika disuluh dgn cahaya kebenaran,ianya tidak menambah keimanan tapi bertambah kakufurannya

    BalasPadam
  7. sekiranya hati diselubungi gelab krn kejahilan masih ada harapan utk kembali ke jalan yg benar jika disuluh dgn cahaya kebenaran namun seandainya hati sudah dihitami kesombongan dan ketaksuban jika disuluh dgn cahaya kebenaran makin bertambah kekufurannya.

    benda hitam umpama arang atau Black Hole walaupun disuluh cahaya namun ianya tidak sesekali memantulkan cahaya malah ditelannya cahaya tersebut.
    begitu juga dgn hati yg hitam jika disuluh dgn cahaya kebenaran,ianya tidak menambah keimanan tapi bertambah kakufurannya

    BalasPadam
  8. biasa la umat akhir zaman... masing2 perasan maksum

    BalasPadam
  9. masyaallah...gila buta hati budak2 skang nih.main kutuk imam camtu je...bkn kutuk je,fitnah lagi.laki pompuan sama je plak ngutuk.org bagi nasihat cara elok di maki nya.subhanallah

    BalasPadam

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...