Ahad, 11 Januari 2015

Saya Juga Mangsa Banjir Kerana E-Coli, Jika Tidak Percayakan Saya, Tanya Isteri Saya Kata Najib.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH

Selepas aku kena balon dengan ramai penyokong2 UMNO kerana menulis : Betul ke Najib kena E-Coli?

Semakin ramai juga yang aku nampak mula mempersoalkan betul ke Najib kena penyakit tersebut. Bahkan penyokong2 BN juga membuat kira2. Katanya memang logik kerana ia memakan masa sehingga 48 jam untuk menunjukkan tanda-tanda jangkitan.

Tapi. Bila aku baca-baca journal perubatan kat online neh mereka menulis kesan cirit birit biasanya akan mula terpapar dalam masa 12 jam paling lewat dan sejam paling cepat.

Macam mana tue?

Hehe.

Oke. Tadi The Malay Mail promote satu artikel berita di facebook. Dalam berita tersebut dilaporkan bahawa ;

1. Najib mengatakan kepada pemberita bahawa dia juga mangsa banjir walau tak layak menerima bantuan.

2. Dia menjadi mangsa banjir sebab terkena jangkitan E-coli dan satu-satunya di negara neh dalam insiden musibah banjir tersebut.

3. Maka dia boleh la dianggap sebagai mangsa banjir.

4. Jangkitan E-coli bukan main-main tau. Ia adalah pengalaman yang Najib tak mahu lalui sekali lagi.

5. Kalau awak tak percaya tanya isteri saya.

Jilaka. 

Tanya isteri kau lagi orang tak percaya kot. Dia baru aje kantoi dalam isu tak boleh tidur sampai 2 pagi kerana bunyi bising motor mat rempit.

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH 

Tapi aku tertarik dengan tindakan Najib. Siyes. Najib. Kalau ko baca blog neh kau perlu tahu aku memang suka analisa tindak tanduk kau. Perlu kau tahu tue Najib supaya tidak terkantoi dengan pemerhatian aku.

KAH KAH KAH

Yang buat aku tertarik ialah ;

- Aku syak Najib tahu orang mempertikaikan betul ke tak betul dia kena jangkitan tersebut.

- Maka nak membuktikan bahawa dia memang terkena jangkitan E-COLI maka dia perlu bercakap tentangnya di hadapan pemberita dan pemberita sudah tentu akan melaporkan hal itu.

- Ini memberikan bayangan bahawa dia benar2 mendapat penyakit tersebut dan persepsi rakyat bahawa dia menipu tentang perkara tersebut adalah berupa serangan peribadi bagi mencalarkan intergriti dia.

- Siap suruh tanya Rosmah = isteri dia yang juga dia letak sebagai saksi yang nampak dia keluar masuk toilet atas sebab cirit birit tadinya tue.

- Najib sesungguhnya taknak 'letgo' persepsi rakyat tentangnya dalam isu E-coli. Dia tetap mahu rakyat terima bahawa dia benar2 mendapat jangkitan tersebut.

Ini yang aku nampak la. Pendapat aku. Tak payah susah-susah tanya Rosmah. Lainkali Najib kalau kau sakit apa-apa kau buktikan la dengan gambar selfie kau di twitter macam kau buktikan kau buat kerja dengan call jarak jauh Muhyiddin sambil tangkap gambar muka sedih dan tayang di twitter untuk buktikan kepada rakyat kau pemimpin yang prihatin.

Tangkap la gambar kau tengah kesakitan tue juga. Macam tak biasa plak kau neh Najib. Kau kan raja selfie Malaysia.

KAH KAH KAH

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...