Rabu, 19 November 2014

Rakyat Awam Kena Belasah Dengan Pekerja TNB - Jatuh Sendiri Atau Kena Pukul?


Apa yang tersebar di laman facebook?

- Kena belasah dengan staff TNB

- Kena belasah dengan pekerja bangladesh

- Kena belasah sebab enggan benarkan staff TNB buat kerja2 pemasangan kabel yang merentasi tanah miliknya akibat keenggan TNB membayarnya sejumlah pampasan

Berikutan itu, TNB pun kena la maki hamun kat laman sosial. Tapi sekali baca pun dah tahu citer neh over-reacted sangat.

Agak-agak la kau.

Pekerja bangladesh?

Belasah?

Ada gambar staff TNB yang p belasah orang awam ka?

Bab pampasan tue tajuk lain. Bab belasah yang aku nak huraikan. Tadi aku call management TNB Kangar. Ini yang depa bagitau ;

- Tak boleh response sebab kes neh dah mendapat perhatian daripada pihak atasan (kira seriyus la sampaikan orang management biasa tak boleh response. Hanya top management aje yang boleh berikan response berkaitan).

- Tak boleh nak kata cerita di atas fitnah atau apa

- Remain silent, no comment, no reponse at all. Biar ia diselesaikan oleh pihak2 yang berkaitan.

- Bab kena pukul? Yang diketahui dia jatuh sendiri.

Haha.

Cerdik sikit kalau nak sebar apa2 pun. Aku bab pukul2 neh aku percaya ia boleh berlaku. Tapi setakat tunjuk satu gambar dia tengah terbaring then nak claim kena belasah dengan staff TNB la bangla la apa la tak nampak ka ia macam overkill isu2 neh?

Relax dah la.

Tak payah buat drama swasta untuk raih simpati air mata. Perhatikan aje sudah. Kalau betul dia kena belasah, polis patut dakwa TNB. Gila apa nak belasah2 orang awam. Tapi kalau betul staff TNB Kangar kena fitnah, menjawab la kau semua.

KAH KAH KAH

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...