Selasa, 18 November 2014

Fahmi Zainol Kena Sound Kaw2 Dengan 'Pakcik Lue Diam'.


Ada kah pakcik tue dah deal dengan keluarga Fahmi Zainol sebelum menyibuk berceramah dengan Fahmi Zainol isu keluarga dia?

Jangan2 si family Fahmi haram peduli si Fahmi nak buat apa2 pun.

Jangan2 si family Fahmi siap support lagi apa2 tindakan yang si Fahmi nak buat.

Yang ko lebih2 sangat dah kenapa pakcik woi.

KAH KAH KAH

Korang tengok video kat bawah neh sat. Klik sini kalau video gagal load ;

Pada aku tindakan individu tersebut ialah menganggu hak dan kebebasan mahasiswa. Kau sapa sekarang nak halang apa2 pun si Fahmi tue nak buat selagi mana tindakan dia tidak melanggari apa2 perkara yang bersabit jenayah kat negara neh?

Nak berdialog pun dok buat gempar macam dia nak p bunuh orang. 

Relax dah la woi.

Satu lagi. Sedar pula kau eh yang kos pendidikan semakin mahal kat negara neh. Itu baru 2 orang yang bersekolah di sekolah rendah. Kalau 5,6 orang sekali bersekolah? Tak sakit jiwa mak bapak masing2?

Ahh.. tue la pasal si mahasiswa dok memekak isu pendidikan dan kualiti. Bukan hanya mahu memperjuangkan pendidikan percuma, bahkan juga perlu concern kepada kualiti mahasiswa yang bakal dilahirkan. Bukan nak mahasiswa hafalan spesis macam pakcik lue diam lue diam tue.

Yang aku pelik. Orang lain nak bercakap sikit dia suruh pakat2 diam. Siap sound2 lagi. Lepas tue bila si Fahmi sedang bercakap dia menyampuk. Orang lain nak bercakap sama, dia marah. Tapi kawan2 dia dok pakat2 memekak kat belakang tue dia tak arahkan diam plak?

Hak ala.

Bingai tak bingai gak la dia neh kan. Orang berdialog makan beberapa jam je. Bukan 24 jam dialog dialog dan dialog apa semua. Apa kaitan plak dengan anak dia yang sedang belajar. Bukan orang paksa dengar dialog ataupun paksa ikut Fahmi 24 jam. Life anak dia dengan Fahmi saling tak berkaitan pun. Lepas habis berdialog tahu la budak2 mahasiswa neh nak p kelas dan belajar apa semua. Pakcik neh betul la aku cakap. Sawan sewel. Sawan + sewel.

Lepas tue dengan jari2 dia sekali masa dok sound si Fahmi. Hish. Geram plak aku tengok. Pakcik neh dok bawa perangai samseng dia. Si Fahmi neh kira senang gak kena buli. Sopan gila. Lepas tue sabar jek. Kalau aku dah kena cop kurang ajar gamaknya. Memang aku mesti lawan mulut punya la. Peduli hapa aku kau tua ke apa ke aku kalau dah paneh ahti aku sembur je.

KAH KAH KAH

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...