Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Rabu, 8 Jun 2011

Transkrip penuh facebookers chatting bersama ismail sabri.

Kat bawah neh transkrip perbualan chatting aku dan rakan2 yang lain bersama menteri pengguna iaitu ismail sabri. 

Yang kaler merah ==> merujuk kepada DS ismail sabri.
Yang kaler biru ==> aku sendiri, iaitu amenoworld
Yang kaler ungu ==> aku nya pandangan kat sini. Benda tue tiada dalam transkrip chatting ya.

Apa yang aku dapat faham menerusi chatting neh ialah ;

1. Pembangunan website neh belum sempurna dan celaru. Kalau korang nak tahu selain boleh letak ic palsu, nama ismail sabri pun boleh di klonkan. Seolah2 admin [bot] meluluskan tanpa ada sensitiviti. Sepatutnya nama2 pemimpin mana boleh digunapakai untuk elakkan kecelaruan. Selain dari itu ruangan chatting juga gagal mengesan spam. Banyak orang spam tadi, tapi bot tiada untuk KICK mereka. Bagi yang serius macam aku rasa benda2 macam neh rungsing lah. Ismail sabri sendiri complaint ada orang menyamar sebagai dia tetapi komen tersebut akhirnya dibuang bersama2 klon dia.

2. Aku agak kecewa dengan orang yang main2 masa chatting tadi. Bagi aku kita patut gunakan masa neh untuk serius tanya kerajaan benda2 yang kita suspicious. Bukan nya buat lawak. Boleh gak melawak tapi janganlah sampai melalut sangat.

3. Ismail sabri cakap kos rm1.4juta termasuk promosi dan maintainance. Adakah 1 tahun punya maitainance dan promosi? Habis tue apa tugas rais yatim? Selaku menteri penerangan, tugas menerangkan dan mempromosikan dasar kerajaan ialah tanggungjawab dia. Apa pun kos website neh memang tak setimpal dengan hasil product akhir. Siyes aku rasa lawak gila. Bukan aku nak kutuk sebarangan tapi sapa2 yang dah layari website tue tahu lah apa yang aku cakapkan neh.

4. Instead of lucah, tv3 dan utusan patut mempromosikan website neh. Kos rm1.4juta pusing kot ceruk mana pun aku rasa memang kelakar. Nak2 menteri cakap ada kos maintanance lagi. Arhh sudah. Lagi parah. Bibit2 penyelewengan mula terpapar. Berapa agaknya kos maintanance untuk setahun pula pada tahun2 mendatang?

5. Tengok paparan masa? Nampak sangat2 celaru dan tak tepat. Website 1pengguna.com neh macam product budak2 yang fail IT bangunkan.

Kesimpulannya website neh macam nasi lemak yang belum masak. Dan aku suspect orang2 yang backup ismail sabri ialah orang2 dari kementerian dia sendiri. Silap2 orang yang bangunkan website tue.

kah kah kah

korang baca je lah perbualan kami kat bawah neh ;

Join Chat

( 08.06.2011 6:14 PM) gorgondolamedusa: KALAU SEMUA KEDAI ADE HARGA DORANG DLM NI, CAMNE ORG NAK MENIAGA??? SBG PENIAGA MEREKA ADA HAK KE ATAS BRG N HARGA YG MREKA PAPARKAN...SILAP2 BOLE KENE SAMAN...
( 08.06.2011 6:23 PM) paklong: mana si Sabri ni./???
( 08.06.2011 6:23 PM) UMporNO: pening kepala nak baca website 1.4 juta ni...wakakakaka
( 08.06.2011 6:23 PM) poen: dato.
( 08.06.2011 6:15 PM) alibaba: haha
( 08.06.2011 6:15 PM) AbgBuncitBenciRasuah: ahahaha
( 08.06.2011 6:23 PM) user777: test
( 08.06.2011 6:15 PM) lalala: BERSIH
( 08.06.2011 6:15 PM) laici: hahaha
( 08.06.2011 6:24 PM) d: login no ic salah pown boleh
( 08.06.2011 6:24 PM) sapudin: harap besabar..bagi dato` jawab dulu..
( 08.06.2011 6:24 PM) alibaba: nampk beno rakyat ragu2 dgn kerajaan nih
( 08.06.2011 6:24 PM) paklong: Sabri man??
( 08.06.2011 6:15 PM) Nor Ashila: rasenyer pada awal chatting ni rasenye dah explain nape portal ni 1.4 mil
( 08.06.2011 6:15 PM) AbgBuncitBenciRasuah: nnti kuar kat tv3 web ni mendapat sambutan hangat
( 08.06.2011 6:24 PM) d: 1.4 mil?
( 08.06.2011 6:24 PM) poen: rugi aku..
( 08.06.2011 6:15 PM) lalala: balik bera kot
( 08.06.2011 6:15 PM) poen: boh ic btoi..
( 08.06.2011 6:15 PM) zul: mmg hangat...
( 08.06.2011 6:15 PM) AbgBuncitBenciRasuah: semua org menyokong padu ahaha
( 08.06.2011 6:24 PM) poen: haram jadah
( 08.06.2011 6:15 PM) sapudin: korang jgn la main shoot je soklan..huhu
( 08.06.2011 6:24 PM) kurkur: nak baca komen pon xdpt laju sgt
( 08.06.2011 6:15 PM) seprico: zz
( 08.06.2011 6:16 PM) zul: soalan paling byk 1.4 juta.. kaya aku kalo dpt build website camni dgn kos mcm tuh..
( 08.06.2011 6:16 PM) sapudin: kwn2 sabar..
( 08.06.2011 6:16 PM) ismailsabri: dgn adanya portal ini akan menggalakkan perang harga diantara peniaga krn pengguna tentu akan memilih kedai yg menjual brg dgn harga yg lebih murah
( 08.06.2011 6:16 PM) kurkur: nmpk sgt webmurah
( 08.06.2011 6:24 PM) shah69: punya lajuuu... sambutan hangat!!!
( 08.06.2011 6:16 PM) deydey: HAHAHAHA....NI KERJA PUAK BN....MENIPU!!!!!!
( 08.06.2011 6:24 PM) kurkur: pas2 saje je 1.4juta masok poket
( 08.06.2011 6:16 PM) dafi: STOP!!!!
( 08.06.2011 6:16 PM) AbgBuncitBenciRasuah: ajajaja
( 08.06.2011 6:25 PM) sapudin: selain itu dato`?
( 08.06.2011 6:25 PM) poen: dafi marah
( 08.06.2011 6:25 PM) seprico: wakaka
( 08.06.2011 6:25 PM) AbgBuncitBenciRasuah: weiiiiiii dah2
( 08.06.2011 6:25 PM) dafi: PAS GANTI UMNO
( 08.06.2011 6:16 PM) gorgondolamedusa: SONYAP PLAK
( 08.06.2011 6:16 PM) AbgBuncitBenciRasuah: apa kata kita bersatu..tnya soalan 1 1
( 08.06.2011 6:16 PM) AmenoWorld: OIiiii bapak si dafii apsal website buruk neh kos rm1.4juta jawab!!
( 08.06.2011 6:25 PM) paklong: dah2 la tu...
( 08.06.2011 6:16 PM) seprico: ??
( 08.06.2011 6:25 PM) kurkur: ak nak wat banding barang,skali service unavailabe
( 08.06.2011 6:25 PM) paklong: cian kat dia
( 08.06.2011 6:25 PM) alibaba: haha.. macam mane x laju.. kitorng bkn nyer on9 sbelah2.. 1 malaysia ni woo
( 08.06.2011 6:25 PM) kurkur: amende website 1.4juta ni
( 08.06.2011 6:25 PM) sapudin: betol ke kurkur?
( 08.06.2011 6:17 PM) paklong: sorang lawan 1.4 juta
( 08.06.2011 6:25 PM) dafi: PAS GANTI UMNO
( 08.06.2011 6:25 PM) paklong: mana sempat
( 08.06.2011 6:17 PM) seprico: tanye dafi la knpe website ni mahal gile
( 08.06.2011 6:25 PM) Master Tornedo: pak menteri,,,apsal mahal sgt sampai 1.4 mil....kan elok duit tu tampung duit subsidi minyak ni....
( 08.06.2011 6:25 PM) AmenoWorld: ismail dah nagis la weh.. kah kah kah
( 08.06.2011 6:17 PM) paklong: nak jawab
( 08.06.2011 6:17 PM) paklong:
( 08.06.2011 6:17 PM) AbgBuncitBenciRasuah: ahahaha
( 08.06.2011 6:25 PM) sapudin: kwn2 sabar..
( 08.06.2011 6:17 PM) gorgondolamedusa: All Sessions are logged via IP, Name and IC Number. Abuse will result in prosecution.
( 08.06.2011 6:17 PM) manaharga: DAFI: ini website yang BAIKKK PUNYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
( 08.06.2011 6:17 PM) paklong: tanya2 satu2
( 08.06.2011 6:17 PM) zul: rilek beb...bg dia jawab... nape 1.4 juta website nih...
( 08.06.2011 6:26 PM) kurkur: bnde simple xle explain
( 08.06.2011 6:17 PM) laici: hahaha.amenoworld terrrrrrbaek
( 08.06.2011 6:17 PM) paklong: knapa harga web ni lg mahal projek pasar????
( 08.06.2011 6:17 PM) AmenoWorld: betul tue pak menteri jawab lah cepat.. apsal website neh rega rm1.4juta
( 08.06.2011 6:17 PM) poen: nk kencing sat..
( 08.06.2011 6:26 PM) poen: tgu dato lambat sgt..
( 08.06.2011 6:26 PM) AbgBuncitBenciRasuah: ahaha mana penyokong ismail sabri ?
( 08.06.2011 6:18 PM) zul: SPRM tlg siasat kos website nih...
( 08.06.2011 6:18 PM) AbgBuncitBenciRasuah: kecian dia x dak geng
( 08.06.2011 6:18 PM) ismailsabri: 1.4 juta utk membangu nkan website & content yg pelbagai guna ada lah wajar
( 08.06.2011 6:18 PM) paklong: 1.4 juta bleh upgrade pasar kat kaw parlimen dia
( 08.06.2011 6:26 PM) Kevin: I don't understand. You people have multiple channel to make your permanent bashing to the ministry and/or minister himself out there, and yet you choose to do it here..?!
( 08.06.2011 6:18 PM) seprico: wajar???
( 08.06.2011 6:18 PM) paklong: tu pun kalau tak masuk poket
( 08.06.2011 6:27 PM) user777: lesen database mahal yeop
( 08.06.2011 6:18 PM) Master Tornedo: sprm nak siasat ker...??? korang bermimpi disiang hari kot
( 08.06.2011 6:18 PM) dafi: WAJAR???TANG MANA TU BAPAK OII???
( 08.06.2011 6:18 PM) AmenoWorld: saya cuma fikir neh je.. website neh rega rm1.4juta.. saya confusee... nak cakap mnarik urmm 1 haramjadah takde yg menarik.. so cuba ulas kenapa harga website neh rm1.4juta?
( 08.06.2011 6:27 PM) AbgBuncitBenciRasuah: wah jgn suruh sprm siasat..nnti ada kes bunuh diri..kena bunuh x
( 08.06.2011 6:27 PM) paklong: wajar sebab ..
( 08.06.2011 6:19 PM) gorgondolamedusa: SAYA STUJU DGN JAWAPAN YB~IA AMAT WAJAR... KHEKHEKHEKEHKHEKHEKHEKHE
( 08.06.2011 6:27 PM) nurul diyana: kevin : they choose to do it here because they have no guts to do it in person
( 08.06.2011 6:19 PM) paklong: tak de projek
( 08.06.2011 6:27 PM) sapudin: dato` sila ulas berhubung harga website ini
( 08.06.2011 6:27 PM) paklong: tak de masuk poket
( 08.06.2011 6:19 PM) Nor Ashila: Kevin : agreed
( 08.06.2011 6:28 PM) poen: sy stuju ngan abg buncit,.
( 08.06.2011 6:19 PM) ismailsabri: ianya juga termasuk promosi & maintenance. kalau ada yg boleh bangun kan website secara percuma dtg lah bawa proposal kpd saya
( 08.06.2011 6:28 PM) gorgondolamedusa: PUDIN, DATO DAH ULAS DAH TADI
( 08.06.2011 6:19 PM) seprico: zz
( 08.06.2011 6:19 PM) manaharga: lol
( 08.06.2011 6:28 PM) AbgBuncitBenciRasuah: smpai 1.4m ?
( 08.06.2011 6:28 PM) AmenoWorld: wajar apa nya? kah kah kah... kos tak sepadan dengan service
( 08.06.2011 6:19 PM) gorgondolamedusa: PERCUMA? MALAYSIA MANE ADE PERCUMA DATO', MASUK TOILET PON BAYAR 20SEN, SEBBAEK NEGERI SELANGOR ADE BG AIR PERCUMA... KEHKEHKHEKHEKE
( 08.06.2011 6:20 PM) Master Tornedo: siasat laman web portal ni,,,ada unsur rasuah dalam pembikinan portal laman web 1pengguna ni
( 08.06.2011 6:28 PM) AbgBuncitBenciRasuah: ni cornfirm senang HACK
( 08.06.2011 6:29 PM) user777: admin! session ada lagi!
( 08.06.2011 6:29 PM) nurul diyana: 1.4 juta adalah wajar bile semua hypermarket pun berganding bahu untuk membangunkan web nie
( 08.06.2011 6:29 PM) AmenoWorld: percuma? aiii datuk.. datuk blh bayar orang rm1.4juta thn datuk expect orang bagi proposal percumaa?
( 08.06.2011 6:29 PM) sapudin: guna sms pon boley check harga dato`..
( 08.06.2011 6:20 PM) sapudin: lebih jimat
( 08.06.2011 6:21 PM) AmenoWorld: tgk lah website neh pun.. ini bukan kos rm1.4juta.. datuk fikir rakyat bodoh?
( 08.06.2011 6:29 PM) Kevin: Dato' : I think the chatting interface need to be equipped with "pop-out" feature so we can see full screen chatting session.
( 08.06.2011 6:30 PM) laici: hahaha
User lalala has left the chat session.
User seprico has left the chat session.
( 08.06.2011 6:22 PM) AmenoWorld: nurul diyana neh sapa? pengampu datuk? kalau hyprmarket berganding bahu so what? datuk bayar dorang utk dapatkan info yang kami blh dapat percuma?
( 08.06.2011 6:22 PM) Naz: saya sokong Dato'.... website yang macam ni mmg patut ada promosi.. maka saya rasa 1.4m tu adalah wajar
( 08.06.2011 6:22 PM) Nor Ashila: this portal is created to help consumers
( 08.06.2011 6:22 PM) minix: salam
( 08.06.2011 6:31 PM) NajibRazak: geng aku backup ko
( 08.06.2011 6:22 PM) rakan pengguna: sokong
( 08.06.2011 6:31 PM) minix: hehehe
( 08.06.2011 6:31 PM) saPuduit: kalau nak harap pujian dalam ni DATO'... Boleh la BALIK sekarang..
( 08.06.2011 6:31 PM) ismailsabri: sbb ada yg persoalkan ttg kos tu.... kementerian telah membuat tender terbuka utk website ini bukan nya di buant pilihan sembara ngan. jadi kalau ada yg boleh buat percuma silakan. jgn takat sedap ckp je...
( 08.06.2011 6:22 PM) nurul diyana: korang leh dpt info percuma tu kt mane?bile korang byr rm1 untuk suratkhabar?
( 08.06.2011 6:31 PM) poen: hi pak najib.
( 08.06.2011 6:22 PM) NajibRazak: kau x bersendirian sabrri
( 08.06.2011 6:22 PM) AmenoWorld: Help consumer? nak check harga ayam keluar harga kucing.. p citer
( 08.06.2011 6:31 PM) Kevin: Dato' : Personally, I believe there are areas that this portal can be improved and I understand it is pretty hard to come out with "everything" perfect the first time. But, this is a start. Kudos!
( 08.06.2011 6:31 PM) AmenoWorld: kat facebook lah
( 08.06.2011 6:23 PM) AmenoWorld: kat saya benci harga barang naik..sana semua info percuma bhai
( 08.06.2011 6:32 PM) Nor Ashila: for those yang x mahu ditolong abaikan jelah....
User LinDa has left the chat session.
( 08.06.2011 6:32 PM) nurul diyana: daripada bukak fb, lebih baik bukak web nie..semua ada..
( 08.06.2011 6:32 PM) ismailsabri: tq kevin.. ini lah pandangan membina yg saya harapkan
( 08.06.2011 6:32 PM) kurkur: lol website ade kaitan ngan gov pon wat tender?
( 08.06.2011 6:32 PM) sapudin: stuju dgn amenoworld..
( 08.06.2011 6:32 PM) AmenoWorld: satu sen kami tak guna duit kerajaan utk sbarkan info pasal harga barang..
( 08.06.2011 6:32 PM) sapudin: byk medium yg lebih baik
( 08.06.2011 6:32 PM) mal putrajaya: yb, awat fb 1pengguna ada 4 ekor lembu jah?
( 08.06.2011 6:24 PM) kurkur: kroni gak kenyang
( 08.06.2011 6:32 PM) gorgondolamedusa: DATO' BOLE SERTAKAN LINK TENTANG TENDER TERBUKA MENGENAI PEMBIKINAN WEBSITE NI? SAYA AMAT BERMINAT! DIHARAP PIHAK DATO' DAPAT SERTAKAN LINK TERSEBUT. TERIMAKASIH!
( 08.06.2011 6:33 PM) alibaba: kita tunggu dan lihat keberhasilan laman web ni.. kerajaan da buat RnD ke sebelum bgn kn portal ni. knape x pkai fb je kn lagi snang.
( 08.06.2011 6:24 PM) NajibRazak: Jgn sabri jgn
( 08.06.2011 6:24 PM) AmenoWorld: apa ada kat website neh? celaru gila.. kami bukan nak kutuk tp kos nya tak sepadan lah datuk rm1.4juta?
( 08.06.2011 6:33 PM) mal putrajaya: yb, tak puji saya pun. kang jadi pembangkang baru tau
( 08.06.2011 6:33 PM) poen: haha
( 08.06.2011 6:33 PM) NajibRazak: harga naik kerana minyak naik
( 08.06.2011 6:33 PM) mal putrajaya: najib razak lak?
( 08.06.2011 6:25 PM) gorgondolamedusa: DATO' SILA SERTAKAN LINK KE TENDER TERBUKA PEMBIKINAN WEBSITE NI, TERIMA KASIH..
( 08.06.2011 6:33 PM) RM1.4M: tu diaaa
( 08.06.2011 6:34 PM) AmenoWorld: datuk2.. saya rasa datuk dah silap kalau rakyat akan membangangkan diri terima penjelasan datuk neh.. tak mungkin website neh kos nya rm1.4juta
( 08.06.2011 6:34 PM) mal putrajaya: anwar mana?
( 08.06.2011 6:34 PM) NajibRazak: kerajaan x bersalah dan x ptt dipersalah
( 08.06.2011 6:34 PM) ismailsabri: silq berikan nama & alamat kpd sesiapa yg meragui ttg ketelusan tender utk membangunkan website i9ni. saya akan hantarkan detail
( 08.06.2011 6:34 PM) poen: bagi harga minyak turun..
( 08.06.2011 6:34 PM) OTL: Hi, YB and all my dear friends...
( 08.06.2011 6:34 PM) Master Tornedo: dato najib ada join ker chat ni???
User manaharga has left the chat session.
( 08.06.2011 6:34 PM) poen: petronas dh untung byk sgt tu..
( 08.06.2011 6:34 PM) mal putrajaya: alamat? emai lah tok
( 08.06.2011 6:34 PM) gorgondolamedusa: DATO' X GUNE LA ADE WEBSITE KALAU NAK KIRIM ALAMAT BAGAI..ALAHAIII
( 08.06.2011 6:34 PM) rakan pengguna: patut u all guna website ni sepenuhnya. sebar kpd public. support utk faedah rakyat. this is a very good initiative..
( 08.06.2011 6:26 PM) ismailsabri: poen harga minyak tk naik tk bersyukur lagi?
( 08.06.2011 6:26 PM) gorgondolamedusa: JUST COPY N PASTE JE LINK TENDER PEMBIKINAN WEBSITE NI..
( 08.06.2011 6:34 PM) AmenoWorld: amenoworld@ymail.com <-- email saya. saya pertikaikan ketelusan website neh datok!!
( 08.06.2011 6:26 PM) mal putrajaya: mal p o box 076, 80700 mys.
( 08.06.2011 6:35 PM) kurkur: kn ade email 1 mesia,wtpe nk minx alamat uma <-- aku paling suka neh!!
( 08.06.2011 6:26 PM) BikMama: Hahaha
( 08.06.2011 6:26 PM) zul: saya cadangkan dato boleh gunakan platform website ini untuk beri perincian berkenaan tender & kos laman web ini
( 08.06.2011 6:35 PM) wanazizah: teruskan menghentam mereka!!!!
( 08.06.2011 6:26 PM) sapudin: terima kasih dato` harga minyak lg murah dr singapore..
( 08.06.2011 6:26 PM) RM1.4M: YB nk perangkap org lah ni
( 08.06.2011 6:26 PM) alibaba: haha bik mama dtg la
( 08.06.2011 6:26 PM) mal putrajaya: izzah mana?
( 08.06.2011 6:26 PM) NajibRazak: lopeh ni yb msk join pembangkang
( 08.06.2011 6:35 PM) mal putrajaya: karpal singh?
( 08.06.2011 6:26 PM) wanazizah: anak saya mandi
( 08.06.2011 6:35 PM) OTL: confuse about this chat.
( 08.06.2011 6:35 PM) BikMama: Rosmah dapat brape dato??
( 08.06.2011 6:26 PM) poen: sapa kata xbersyukur..selama ni...sy pangkah BN tau,..
( 08.06.2011 6:35 PM) AmenoWorld: saya pertikaikan ketelusan website neh.. datok bab minyak naik.. ala datok jangan nak temberang lah.. datok gak cakap minyak tak naik SEKARANG..tp akan datang tatau lagi
( 08.06.2011 6:27 PM) zul: kalo tak, x perlu la smpai 1.4juta buat website ini jika perlu kami berikan maklumat kami untuk dapat info
( 08.06.2011 6:36 PM) minix: test
( 08.06.2011 6:27 PM) RM1.4M: ape beza SEMAKAN HARGA dgn HARGA BARANG NAIK
( 08.06.2011 6:27 PM) Master Tornedo: tak naik skrg,,,lps pilihan raya naik la....
( 08.06.2011 6:36 PM) zul: create page khas untuk itu supaya sume org boleh tgk "ketelusan" 1.4 juta ini
( 08.06.2011 6:36 PM) poen: eh...bik mom..da juha..
( 08.06.2011 6:27 PM) gorgondolamedusa: DATO, PERMOHONAN SAYA, BOLEH TAK DATO SERTAKAN LINK KE TENDER TERBUKA DLM PEMBIKINAN WEBSITE NI, SPT YG DATO NYATAKAN, WEBSITE NI DBUAT BERDASARKAN TENDER TERBUKA
( 08.06.2011 6:36 PM) mal putrajaya: tak ramailah join chat nih
( 08.06.2011 6:27 PM) ismailsabri: takut ke?? mcm mana saya nk berikan makluman tender tu kalau saya tk dpt nk kirim kan maklumat . jadi sya cxabar kpd sesiapa yg tuduh pemilihan tender tk telus berikan alamat supaya saya boleh poskan.
( 08.06.2011 6:27 PM) AmenoWorld: Datuk saya prtikaikan dengan hebat website neh brnilai rm1.4juta.. nenek seblah rumah saya pun gelak datok
( 08.06.2011 6:36 PM) BikMama: jgn tipu dato',saya report kat polis nanti dato
( 08.06.2011 6:36 PM) rakyat biasa: ABES KENA HENTAM WEBSIDE NI DATO
( 08.06.2011 6:28 PM) BikMama: hahaha
( 08.06.2011 6:36 PM) sapudin: rakan2 hrp bsabar ye.
( 08.06.2011 6:36 PM) AmenoWorld: saya dah bagi alamat email.. sp apa citer?
( 08.06.2011 6:36 PM) NajibRazak: Jgn sabri....jgn pchkn pekong
( 08.06.2011 6:36 PM) mal putrajaya: sabri ugut? print scan cepat
( 08.06.2011 6:36 PM) NajibRazak: jgn poskn sabri
User OTL has left the chat session.
( 08.06.2011 6:28 PM) rakyat biasa: ADEH ADE PLAK MENYAMAR
( 08.06.2011 6:28 PM) wanazizah: tak payah nak nasihat laa najib. jaga bini awak elok2 dah le
( 08.06.2011 6:28 PM) kurkur: dh butthurt latue
( 08.06.2011 6:37 PM) poen: uih...menarik la...
( 08.06.2011 6:37 PM) poen: byk info saya dpt..
( 08.06.2011 6:37 PM) RM1.4M: YB jgn cepat melatah
( 08.06.2011 6:37 PM) ismailsabri: sesiapa yg meragui tentang ketelusabn tender ini saya cabar sila lapurkan kpd polis or sprm
( 08.06.2011 6:37 PM) poen: haha
( 08.06.2011 6:37 PM) NajibRazak: sprm ngan polis kn geng kite <-- kah kah kah
( 08.06.2011 6:29 PM) Master Tornedo: rakyat ada hak tgk tender tu,,,so boleh publish kat orang ramai supaya ada ketelusan dalam membuat laman web ni....
( 08.06.2011 6:37 PM) kurkur: polis n sprm pon 1geng 1 kroni
( 08.06.2011 6:29 PM) PelajarHarapan: Dato,harap dapat naikkan duit biasiswa untuk pelajar JPA di Korea. Hidup susah di sini dato...tak cukup duit nak balik Malaysia. Rasanya pelajar berada di india pun dapat lagi tinggi dari kami walaupun sara hidup sana tak setinggi di sini.
( 08.06.2011 6:29 PM) rakyat biasa: KELAKA LA PLAK TGK ORG CHATING KAT SINI
( 08.06.2011 6:29 PM) kurkur: repot pon xde ap
( 08.06.2011 6:37 PM) zul: bukan isu takut.. tapi spt datuk yg takut kerana tidak berani share maklumat tersebut.. Jika kerajaan benar telus create page di website ini berkenaan persoalan semua berkenaan kos pembangunan web ini
( 08.06.2011 6:38 PM) AmenoWorld: Saya RAGUInya datok!! tapi SPRM dan PDRM di bawah bn!! REPORT tapi takde kesan
( 08.06.2011 6:38 PM) Naz: ehh... korang ni semua bawak2 kan lah bersabar... cuba kita muafakat skit dalam berbincang....
( 08.06.2011 6:38 PM) BikMama: saya x de duit nak blaja ni dato'...tolong la kasi sikit
( 08.06.2011 6:38 PM) poen: ok2...sorang2 bg soalan..
User mail has left the chat session.
( 08.06.2011 6:30 PM) gorgondolamedusa: DATO, BERIKAN LINK KE TENDER TERBUKA SPT DATO NYATAKAN TADI BOLE?
( 08.06.2011 6:30 PM) puganja: salam
( 08.06.2011 6:30 PM) NajibRazak: mne kau helmi
( 08.06.2011 6:38 PM) paklong: Bik Mama!!!
( 08.06.2011 6:38 PM) zach: nak dapatkan maklumat pasal tender ni gi ke ur lwww.kpdnkk.gov.my
( 08.06.2011 6:30 PM) AmenoWorld: Datuk cuba hujahkan apa ke relevant nya website neh harga rm1.4juta? saya btl2 tak puas hati neh
( 08.06.2011 6:39 PM) gorgondolamedusa: WEBSITE NBI DBUAT DGN HARGA 1.4J KERA IA SANGAT WAJAR-KATA DATO
( 08.06.2011 6:39 PM) wanazizah: sape helmi?
User aljabbar has left the chat session.
( 08.06.2011 6:30 PM) ismailsabri: ok saya akan link kan
( 08.06.2011 6:39 PM) qwert: hurm
( 08.06.2011 6:39 PM) zach: 1.4j bkn harga utk website jer
( 08.06.2011 6:30 PM) noni: oklah tu minyak tak naik.
( 08.06.2011 6:39 PM) NajibRazak: sape2 lh
( 08.06.2011 6:39 PM) mal putrajaya: baru rm1.4 nak kecoh. rm40 pun wa tak heranlah
( 08.06.2011 6:30 PM) AmenoWorld: Datuk jgn nak lari lah.. ada ke rm1.4juta?
( 08.06.2011 6:31 PM) rakyat biasa: NICE ONE FROM DATO RESPOND
( 08.06.2011 6:31 PM) Naz: 1.4 termasuk kos promosi... kan dato' dah cakap
( 08.06.2011 6:31 PM) gorgondolamedusa: DIRECT LINK ADE X BOS? TQ. COPY N PASTE LAA, JGN LA BUANG MASE SAYA NAK BERCHATTING NGAN DATO
( 08.06.2011 6:39 PM) AmenoWorld: rm1.4juta? lagi nak kncing.. kat brita cakap mcm tue..
( 08.06.2011 6:39 PM) mal putrajaya: mana linknya?
( 08.06.2011 6:31 PM) NajibRazak: yaaaa
( 08.06.2011 6:31 PM) MahathirMohammad: hentam2
( 08.06.2011 6:31 PM) gorgondolamedusa: TRIMA KASIH DATO' I LAP U LA!
( 08.06.2011 6:31 PM) poen: wow..tun
( 08.06.2011 6:40 PM) paklong: CD blue apa crita???
( 08.06.2011 6:31 PM) rakyat biasa: SABAR2
( 08.06.2011 6:31 PM) BikMama: Dato pi tandas kejap tu
( 08.06.2011 6:40 PM) puganja: bosan nya..x habis2 politik
( 08.06.2011 6:40 PM) gorgondolamedusa: SAYA TUNGGUUUUUU
( 08.06.2011 6:40 PM) NajibRazak: open la link dlm ni
( 08.06.2011 6:40 PM) poen: terbaik.
( 08.06.2011 6:31 PM) alibaba: BN
( 08.06.2011 6:40 PM) paklong: kenapa yang tu diberi percuma???
( 08.06.2011 6:31 PM) puganja: projek ni kan utk rakyat
( 08.06.2011 6:31 PM) NajibRazak: kasi tau sama rakyat marhaen
( 08.06.2011 6:40 PM) InsanInginTahu: 1.4 juta tuuu
( 08.06.2011 6:31 PM) puganja: kenapa nak kondem je
( 08.06.2011 6:40 PM) mal putrajaya: p tandas atau tengah romen? lol!
( 08.06.2011 6:40 PM) zach: gorgon hg nie nak tau psl tender nie gi le url kpdnkk
( 08.06.2011 6:40 PM) NajibRazak: mahathir ooo mahathir
( 08.06.2011 6:32 PM) InsanInginTahu: bek aku yang baut site nie
( 08.06.2011 6:40 PM) winston light: isap rokok lu....
( 08.06.2011 6:32 PM) puganja: bagi la idea nak perbaiki
( 08.06.2011 6:32 PM) poen: asstagfirullah
( 08.06.2011 6:40 PM) InsanInginTahu: aku mntak 200 k je
( 08.06.2011 6:32 PM) rakyat biasa: TAK RETI SABAR KE WAHAI RAKYAT MALAYSIA OI
( 08.06.2011 6:32 PM) zach: apa2 tender pun ada
( 08.06.2011 6:32 PM) Master Tornedo: 1.4 mil jadi tanda tanya untuk rakyat Malaysia yg dunggu ni
( 08.06.2011 6:32 PM) ismailsabri: tgh nk link
( 08.06.2011 6:32 PM) wanazizah: memang tak lah!!!!
( 08.06.2011 6:41 PM) MahathirMohammad: najib ooo najib
( 08.06.2011 6:32 PM) MahathirMohammad: hahaa
( 08.06.2011 6:32 PM) RM1.4M: alahai, sprm + polis + bn bkn same ke?????????????
( 08.06.2011 6:32 PM) gorgondolamedusa: SALAM, DHARAP SEMUA PIHAK DPT BERSOAL JAWAB SECARA ILMIAH..TQ
( 08.06.2011 6:32 PM) puganja: x habis2 dgn tender
( 08.06.2011 6:32 PM) mal putrajaya: lembap toi
( 08.06.2011 6:41 PM) paklong: CD lucah percuma apa crita dato?
( 08.06.2011 6:32 PM) NajibRazak: lombab la kau sabri
( 08.06.2011 6:41 PM) AmenoWorld: Hahaha.. promosi website? kat dalam berita cakap kerajaan bangunkan website neh dengan kos rm1.4juta? takan mahal sangat.. ko yer pun nak upah programmer upahlah anak2 muda.. ini website kuno giler
( 08.06.2011 6:32 PM) InsanInginTahu: nk cd lucah free
( 08.06.2011 6:32 PM) wanazizah: ko pun sama najib
( 08.06.2011 6:41 PM) poen: Cd lucah dpt free..
( 08.06.2011 6:41 PM) zul: pening plak aku tgk chat room ni.. btul ke nick ismailsabri tu tuan namanya... huhu...
( 08.06.2011 6:32 PM) puganja: kalo mentaliti rakyat malaysia macam ni.mmg x ke mana la malaysia
User winston light has left the chat session.
( 08.06.2011 6:41 PM) paklong: pengguna tak mau benda free cam gitu
( 08.06.2011 6:41 PM) poen: jgn risau..
( 08.06.2011 6:33 PM) MahathirMohammad: mana ismail? tak balas pun komen
( 08.06.2011 6:33 PM) BikMama: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
( 08.06.2011 6:33 PM) paklong: kasi free tol kami mau
( 08.06.2011 6:41 PM) NajibRazak: woi wanazizh
( 08.06.2011 6:41 PM) wanazizah: apa/
( 08.06.2011 6:41 PM) NajibRazak: hahaha
( 08.06.2011 6:42 PM) kurkur: mcm ni la mentaliti bgs,macam mesir
( 08.06.2011 6:42 PM) kurkur: bangkit
( 08.06.2011 6:33 PM) laici: hahaha
( 08.06.2011 6:33 PM) poen: gila..ngorat bini org..
( 08.06.2011 6:33 PM) NajibRazak: BERSIH
( 08.06.2011 6:33 PM) lampiau: haaaaiiii
User Master Tornedo has left the chat session.
( 08.06.2011 6:42 PM) lampiau: hellloooo
( 08.06.2011 6:42 PM) ismailsabri: sabar mahathir saya tgh nk link kan ttg tender tu....
( 08.06.2011 6:33 PM) qwert: relex2
( 08.06.2011 6:42 PM) mal putrajaya: mental jer mesir tapi aksi dayus
( 08.06.2011 6:33 PM) laici: 20min lg
( 08.06.2011 6:42 PM) rakyat biasa: LAMA NYA CARI LINK?
( 08.06.2011 6:33 PM) wanazizah: saya setia kpd suami saya yg terchenta
( 08.06.2011 6:33 PM) lampiau: piraaaaahhhh mabookkkkkk
( 08.06.2011 6:33 PM) Tunku Abdul Rahman: NI APE BISING2 NI..HORMAT AKU OK..!!!
( 08.06.2011 6:42 PM) lampiau: apasala pakai ic haaaaaa?
( 08.06.2011 6:42 PM) zach: 1.4j bkn harga utk website jer, kos hardware software n lain2
( 08.06.2011 6:34 PM) lampiau: SOTTTTT
( 08.06.2011 6:34 PM) AmenoWorld: DATUK. saya nak cakap pmbangunan website neh tak setimpal dengan jumlah rm1.4juta. fungsi nya kurang jelas. dan datok.. pula bila nak jadi telus?
( 08.06.2011 6:42 PM) wanazizah: kam cheong!
( 08.06.2011 6:34 PM) gorgondolamedusa: PAKLONG, KAT MALAYSIA MANE ADE FREE KENCING PON BAYAR LA OI!!! KAT SLANGOR JE ADE AIR FREE
( 08.06.2011 6:34 PM) zach: nak dapatkan maklumat pasal tender ni gi ke ur lwww.kpdnkk.gov.my
( 08.06.2011 6:34 PM) Vish: "abuse will result in prosecution" heh
( 08.06.2011 6:43 PM) ismailsabri: saya jangka dpt bincang isu pengguna tapi hampir sejam bincang hal tender.
( 08.06.2011 6:43 PM) NajibRazak: mne link nye....sabri sabri
( 08.06.2011 6:34 PM) BikMama: Aku lagi berkuasa kat sini!!hormat aku
( 08.06.2011 6:34 PM) mal putrajaya: tar bukan dah lama kojol kah?
( 08.06.2011 6:34 PM) BitchSlap: <script></script>
( 08.06.2011 6:34 PM) Mael Lambung: test 1,2,3
( 08.06.2011 6:43 PM) lampiau: SILA JOIN WARGA SANDAKAN FACEBOOK... ADA KEAJAIBAN
( 08.06.2011 6:43 PM) qwert: yupp
( 08.06.2011 6:43 PM) qwert: stop pasal tender
User pakmunawir has left the chat session.
( 08.06.2011 6:34 PM) qwert: citer hal pengguna plak
User has left the chat session.
( 08.06.2011 6:34 PM) Mael Lambung: ASSALAMUALAIKUM SEMUA
( 08.06.2011 6:43 PM) RM1.4M: YB, mane link ny????
( 08.06.2011 6:43 PM) MahathirMohammad: bukan dah mampus ke tunku abdul rahman?
( 08.06.2011 6:34 PM) poen: ganster
( 08.06.2011 6:34 PM) kipasss: salam
( 08.06.2011 6:34 PM) mal putrajaya: tender ada kai dengan pengguna
( 08.06.2011 6:43 PM) Naz: utk website yang besar, (1 negara guna) saya rasa 1.4m tu biasa jee
( 08.06.2011 6:34 PM) RM1.4M: masa nk time ni???
( 08.06.2011 6:43 PM) user777: Dato: sesi sebegini perlu pemantauan admin - block saja vulgar users ni..
( 08.06.2011 6:43 PM) BikMama: wasalam
( 08.06.2011 6:35 PM) alibaba: wow.. MAIL LAMBONG pn ade la.. haha
( 08.06.2011 6:35 PM) AhliBaru: i rasa dah cukup pasal 1.4j...don fokus kpd topik perbincangan??
( 08.06.2011 6:35 PM) Tunku Abdul Rahman: AKU ISYTIHARKAN BESOK CUTI...! SEMPENA WEB NI..
( 08.06.2011 6:43 PM) Mael Lambung: kat sini boleh tuju lagu ker...????
( 08.06.2011 6:43 PM) rakyat biasa: MANA LINK NYA DATO?
( 08.06.2011 6:43 PM) ismailsabri: sekarang ni semua open tender. mana ada runding terus lagi.
User AbgBuncitBenciRasuah has left the chat session.
( 08.06.2011 6:35 PM) mal putrajaya: ada kaitan
( 08.06.2011 6:35 PM) AmenoWorld: Tah pape. website camne pun kos rm1.4 juta? buat malu lah woii
( 08.06.2011 6:43 PM) Naz: awak rasa zegenburke bukak facebook tu brapa harganya??
( 08.06.2011 6:35 PM) wanazizah: saya vote jozan tiap tiap hari!
( 08.06.2011 6:44 PM) Vish: nak cerita hal pengguna boleh tak cerita pasal harga kereta? ap?
( 08.06.2011 6:44 PM) gorgondolamedusa: SAYA MASIH MENANTI JAWAPAN DARI DATO MENGENAI PEMBIKINAN WEBSITE INI SECARA TENDER, DAN SAYA MASIH MENANTI LINK DARI DATO, TQ
( 08.06.2011 6:44 PM) poen: sy peminat maill..nak sain..
( 08.06.2011 6:44 PM) NajibRazak: tahniah dato sabri
( 08.06.2011 6:44 PM) zach: rm1.4 gi ler ke website kpdnkk
( 08.06.2011 6:44 PM) lampiau: SILA JOIN FACEBOOK [WARGA SANDAKAN] ADA FENOMENA DI SANA
( 08.06.2011 6:35 PM) RM1.4M: LINK PLZZZZ??????????
( 08.06.2011 6:35 PM) lampiau: SILA JOIN FACEBOOK [WARGA SANDAKAN] ADA FENOMENA DI SANA
( 08.06.2011 6:44 PM) lampiau: SILA JOIN FACEBOOK [WARGA SANDAKAN] ADA FENOMENA DI SANA
( 08.06.2011 6:35 PM) rakan pengguna: hehehe
( 08.06.2011 6:35 PM) lampiau: SILA JOIN FACEBOOK [WARGA SANDAKAN] ADA FENOMENA DI SANA
( 08.06.2011 6:44 PM) lampiau: SILA JOIN FACEBOOK [WARGA SANDAKAN] ADA FENOMENA DI SANA
( 08.06.2011 6:44 PM) BitchSlap: <script>$</script>
( 08.06.2011 6:44 PM) wanazizah: lu langsi lu mati najibrazak
( 08.06.2011 6:44 PM) lampiau: SILA JOIN FACEBOOK [WARGA SANDAKAN] ADA FENOMENA DI SANA
( 08.06.2011 6:35 PM) zach: nak dapatkan maklumat pasal tender ni gi ke ur lwww.kpdnkk.gov.my
( 08.06.2011 6:44 PM) lampiau: SILA JOIN FACEBOOK [WARGA SANDAKAN] ADA FENOMENA DI SANAS
( 08.06.2011 6:36 PM) kipasss: lampiau pls dont spam
( 08.06.2011 6:36 PM) mal putrajaya: fenomena matahari minggu depan
( 08.06.2011 6:44 PM) BikMama: jom siap2 pi masjid PLAK...da nak MAGHRIB ni!!
( 08.06.2011 6:36 PM) laici: promote plak
( 08.06.2011 6:44 PM) AnakNajib: papa2 mama2..nak kereta ferrari 2
( 08.06.2011 6:44 PM) NajibRazak: k
( 08.06.2011 6:36 PM) lampiau: SILA JOIN FACEBOOK [WARGA SANDAKAN] ADA FENOMENA DI SANA
( 08.06.2011 6:36 PM) sapudin: jgn la spam..
( 08.06.2011 6:45 PM) poen: idola saya
( 08.06.2011 6:45 PM) Mael Lambung: gua nak tanya sikit kat menteri2 ni,,,apsal di kuala lumpur ni semua kos kehidupan ni mahal sgt...ahhhh!!!!
( 08.06.2011 6:45 PM) lampiau: SILA JOIN FACEBOOK [WARGA SANDAKAN] ADA FENOMENA DI SANA
( 08.06.2011 6:45 PM) poen: ahahaha
( 08.06.2011 6:45 PM) NajibRazak: woi lampiau....org nk chat ni la
( 08.06.2011 6:45 PM) kipasss: lampiau spammer
( 08.06.2011 6:45 PM) poen: oo...bik..
( 08.06.2011 6:45 PM) lampiau: OKEEEEE BROOOOO
( 08.06.2011 6:36 PM) Kevin: Sayang sekali... Platform yang jarang-jarang sekali wujud untuk tujuan mendekatkan masyarakat kepada saluran pentadbiran; hanya digunakan untuk tujuan "membantah".
( 08.06.2011 6:36 PM) mal putrajaya: yb raja nong chick tak havoc cam nih lah
( 08.06.2011 6:45 PM) gorgondolamedusa: DIRECT LINK LA SAYANG, JGN LA BG OPEN CAMTU..
( 08.06.2011 6:36 PM) zul: spam join facebook plak...
( 08.06.2011 6:45 PM) laici: jgn spam lake
( 08.06.2011 6:45 PM) kipasss: respek la najib tu lampiau
( 08.06.2011 6:45 PM) mal putrajaya:
( 08.06.2011 6:45 PM) rakyat biasa: WEBSIDE 1.4 JUTA ORANG BOLEH SPAM DAN MENYAMAR JADI PAK MENTERI AUDIT KE?
( 08.06.2011 6:45 PM) lampiau: AKU BUKAN SPAMER.. AKU ALONG BUKIT BERUNTUNG HAHAHAHAH
( 08.06.2011 6:37 PM) zach: mcm budak budak
( 08.06.2011 6:37 PM) user777: Tiada Keputusan Tender Buat Masa Kini -- award 2010 kot?
( 08.06.2011 6:46 PM) kipasss: ko nak kene ISA ke
( 08.06.2011 6:46 PM) NajibRazak: lawak la tu
( 08.06.2011 6:46 PM) puganja: X X XXXXX XXXX XXXXX XXXXXX X X X X X X X XXX X X X X X XX X X X X X X X X X X X X X XXXXX XX XXXXX XXXXX X XXX
( 08.06.2011 6:37 PM) kipasss: xpon video seks ko tsebar?
( 08.06.2011 6:46 PM) poen: hahah
( 08.06.2011 6:46 PM) saPuduit: menteri takde dah?
( 08.06.2011 6:37 PM) sapudin: tnya la soklan woi...
( 08.06.2011 6:37 PM) zul: aku percaya lepas ni chat function ni pasti akan berubah coz kes chit chat arini.... hahahaha
( 08.06.2011 6:46 PM) mal putrajaya: isa? makan free!
( 08.06.2011 6:46 PM) sapudin: ni mengarut je lebih
( 08.06.2011 6:38 PM) mal putrajaya: 1st time chat memang lagu nih, teruja
( 08.06.2011 6:38 PM) RM1.4M: salam YB
( 08.06.2011 6:46 PM) BikMama: Tanye Saya Je la...nanti sy jawab
( 08.06.2011 6:46 PM) Mael Lambung: korang citer pasal apa ni????harga barang naik ker or citer seks...???pelik betul dgn ruangan chat ni
( 08.06.2011 6:46 PM) NajibRazak: mase da nk abis.....cepat tnye2
( 08.06.2011 6:38 PM) user777: http://www.kpdnkk.gov.my/web/guest/peniaga/tender - Tiada Keputusan Tender Buat Masa Kini
( 08.06.2011 6:47 PM) RM1.4M: jawab2
( 08.06.2011 6:38 PM) poen: adus..
( 08.06.2011 6:47 PM) poen: nk tnya pa ni..
( 08.06.2011 6:38 PM) NajibSiBibirPink: hii...
( 08.06.2011 6:38 PM) mal putrajaya: tak leh klik dekat link terus lah
( 08.06.2011 6:38 PM) Mael Lambung: karang2 sorang2 kena lambung karang ni
( 08.06.2011 6:38 PM) rakan pengguna: u all, patut ambik peluang ni tanya menteri ttg isu pengguna. jgn lari topik. rugi. jadi la pengguna bijak...
( 08.06.2011 6:38 PM) poen: bila haraga miyak nk naik?
( 08.06.2011 6:47 PM) poen: haha
( 08.06.2011 6:47 PM) NajibRazak: bila aku kata naik
( 08.06.2011 6:47 PM) wanazizah: sembang lah rakan!
( 08.06.2011 6:39 PM) mal putrajaya: staf kpdn dah masuk
( 08.06.2011 6:47 PM) poen: oo..
( 08.06.2011 6:39 PM) wanazizah: naijb takut bini!
( 08.06.2011 6:48 PM) qwert: igat nak tnya menteri pasal rumah pertamaku
( 08.06.2011 6:48 PM) zach: kalau nak merapu balik ler oooii
( 08.06.2011 6:39 PM) BikMama: NAJIBrAZAK PI BALIK UMAH NUNG
( 08.06.2011 6:39 PM) Vish: rakan pengguna - kalo gomen jadi pengguna bijak kan lagi baik?
( 08.06.2011 6:39 PM) qwert: tp dah kalut pasal tender plakk
( 08.06.2011 6:39 PM) NajibSiBibirPink: esok naik
( 08.06.2011 6:39 PM) racis: u all x srius la bai
( 08.06.2011 6:39 PM) racis:
( 08.06.2011 6:40 PM) InsanInginTahu: DA ALRI TOPIK NIEE
( 08.06.2011 6:40 PM) NajibRazak: u la balik
( 08.06.2011 6:40 PM) sapudin:
( 08.06.2011 6:48 PM) zul: x sempat nk tgk link.. letak kat bahagian Berita terkini website ni la... kalo tak sia2 website ni berkos 1.4 juta
( 08.06.2011 6:48 PM) InsanInginTahu: XKN NAJIB MSUK UGAK
( 08.06.2011 6:48 PM) NajibRazak: waaaa...takunye nhan nuar
( 08.06.2011 6:40 PM) NajibRazak: sok msk utusan laa ni
( 08.06.2011 6:49 PM) Mael Lambung: saya mmg suka kalau barang naik ni,,,naik lah tinggi2 lagi
( 08.06.2011 6:40 PM) kurkur: sebab dorng ni bijok2 blake la dorng tny kos website ni
( 08.06.2011 6:49 PM) wanazizah: sedangkan I ada di sini, teruskan menghentam mereka
( 08.06.2011 6:49 PM) BikMama: pi ba;il masak
( 08.06.2011 6:49 PM) mal putrajaya: jom mengeteh yb cam minum petang dengan najib
( 08.06.2011 6:40 PM) Kevin: Hanya setakat untuk cabar dan mempersendakan menteri/kementerian, telah terdapat ruangan yang "bebas" di luar sana. Dan anda semua mempersoalkan kos pembangunan serta infrasrtuktur sistem? Bagaimana pula rasionalnya anda-anda semua yang mempertikaikannya tetapi tidak pula cuba untuk memanafaatkan agar kos itu menjadi wajar?
( 08.06.2011 6:40 PM) Mael Lambung: saya sokong barang naik ni
( 08.06.2011 6:49 PM) laici: ahhahaha.b.aahaha.ha
( 08.06.2011 6:40 PM) laici:
( 08.06.2011 6:40 PM) kurkur: xkan pengguna sokmo kena kelentong di perbodohkan
( 08.06.2011 6:40 PM) gorgondolamedusa: DATO, APE PENDAPAT DATO MENGENAI PENDAPATAN ISI RUMAH (PURATA D MALAYSIA) DGN KENAIKAN HARGA BARANG D MALAYSIA???? SAYA DAN ISTERI BERGAJI ANTARA 5K PON SESAK LA DATO DGN KENAIKAN HARGA BARANG MASA KINI, APE TINDAKAN DATO DLM MENANGANI MASALAH NI???
( 08.06.2011 6:49 PM) InsanInginTahu: LIKE MAEL LAMBUNG
( 08.06.2011 6:40 PM) NajibRazak: rakyat didahulukan
( 08.06.2011 6:41 PM) gorgondolamedusa: DATO, APE PENDAPAT DATO MENGENAI PENDAPATAN ISI RUMAH (PURATA D MALAYSIA) DGN KENAIKAN HARGA BARANG D MALAYSIA???? SAYA DAN ISTERI BERGAJI ANTARA 5K PON SESAK LA DATO DGN KENAIKAN HARGA BARANG MASA KINI, APE TINDAKAN DATO DLM MENANGANI MASALAH NI???
( 08.06.2011 6:49 PM) mal putrajaya: kevin jilat bontot, sedap tak?
( 08.06.2011 6:49 PM) wanazizah: kau Mael, g tarik kereta dah laa.jangan menyemak kat sini
( 08.06.2011 6:41 PM) RM1.4M: salah satu pembaziran
( 08.06.2011 6:50 PM) NajibRazak: wanazizh sila jaga pertuturan
( 08.06.2011 6:41 PM) wanazizah: cakap orang, kau membazir masa chatting kat sini apa hal?? tak tengok suma orang merapu ??
( 08.06.2011 6:50 PM) RM1.4M: sistem chat pun x sempurna?
( 08.06.2011 6:50 PM) zul: to Kevin : kita harus fikir juga akan rasional harga tersebut kerana ianya penting juga...
( 08.06.2011 6:50 PM) gorgondolamedusa: DATO, APE PENDAPAT DATO MENGENAI PENDAPATAN ISI RUMAH (PURATA D MALAYSIA) DGN KENAIKAN HARGA BARANG D MALAYSIA???? SAYA DAN ISTERI BERGAJI ANTARA 5K PON SESAK LA DATO DGN KENAIKAN HARGA BARANG MASA KINI, APE TINDAKAN DATO DLM MENANGANI MASALAH NI???
( 08.06.2011 6:42 PM) wanazizah: tulis nama i pun tak betul jib. takut bini la tuu
( 08.06.2011 6:50 PM) zul: video part web ini semuanya di link ke youtube yg masa site ini tidak menjadi host utk simpan video tersebut..
( 08.06.2011 6:42 PM) Mael Lambung: rakyat Malaysia mmg suka bab barang naik menaik ni,,,,mmg rakyat Malaysia mmg sporting giler
( 08.06.2011 6:42 PM) InsanInginTahu: PRIJEK EMAIL 1MAS CAM NER PLK???
( 08.06.2011 6:42 PM) kurkur: yahoo mesengger sempurna l;agi
( 08.06.2011 6:42 PM) InsanInginTahu: 50M TUSWWW
( 08.06.2011 6:51 PM) NajibRazak: hahahaa....i takut nhan laki u
( 08.06.2011 6:42 PM) kurkur: free lagi guna yahoo messenger
( 08.06.2011 6:42 PM) mal putrajaya: 10 minit sabri senyap
( 08.06.2011 6:42 PM) kipasss: rosmah mane??
( 08.06.2011 6:42 PM) ismailsabri: jk kabinet mengenai harga & bekalan yg dipengerusikan oleh TPM akan embincangkan me ngenai kenaikan harga barangan & cara mengurangkan bebanan kpd pengguna.
( 08.06.2011 6:51 PM) kipasss: g shopping gune duit rkyat ke
( 08.06.2011 6:51 PM) poen: wah...
( 08.06.2011 6:51 PM) zach: org yg develop ym tu tak makan ker
( 08.06.2011 6:51 PM) wanazizah: tanya laa najib
( 08.06.2011 6:42 PM) asoi: oit3...
( 08.06.2011 6:43 PM) gorgondolamedusa: DATO', KENAPA WAKTU YG DPAPARKAN DLM RUANGAN CHAT NI BERBEZA??? UIK??? KEJAP SBELUM KEJAP SLEPAS
( 08.06.2011 6:51 PM) mal putrajaya: panjang umur
( 08.06.2011 6:51 PM) Kevin: Zul: Ya, betul. Jadi bukan kah adalah lebih tepat jika kita semua cuba sepakat untuk mendapatkan yang terbaik dari platform ini.?
( 08.06.2011 6:43 PM) InsanInginTahu: DATO' YANG MNER SATU NIE??
( 08.06.2011 6:51 PM) mal putrajaya: brunei minyak tak naik pun
( 08.06.2011 6:51 PM) asoi: oit3
( 08.06.2011 6:43 PM) Tunku Abdul Rahman: SAYA HENSEM......
( 08.06.2011 6:43 PM) BikMama: wanAzizah jgn nak ngorat laki aku!!
( 08.06.2011 6:43 PM) NajibRazak: 10 minutes to go
( 08.06.2011 6:52 PM) zul: saya memuji akan pembangunan website ini.. cuma yg menjadi persoalan dgn kos rm1.4 juta adakah ianya wajar...
( 08.06.2011 6:52 PM) kurkur: sy tau pak menteri xde rase sedikit tertekan pon akibat kenaikan harga brang..
( 08.06.2011 6:52 PM) mal putrajaya: ismailsabri id nya
( 08.06.2011 6:43 PM) wanazizah: pergi lah pindah brunei! mengeluh plak jadi rakyat malaysia
User has left the chat session.
( 08.06.2011 6:52 PM) zul: mungkin website ini boleh dibangun kan dgn kos yg lebih rendah sebenarnya
( 08.06.2011 6:52 PM) zach: to zul : rm1.4 bkn utk website nie jer
( 08.06.2011 6:52 PM) kipasss: haha tu dia rosmah>bikmama.hahahah!
( 08.06.2011 6:52 PM) Mael Lambung: saya harap rakyat Malaysia ubah mentaliti & pemikiran yg dijajah oleh pemerintahan skrg ni yg banyak sgt menyuruh rakyat
( 08.06.2011 6:52 PM) zach: to zul : rm1.4 bkn utk website nie jer
( 08.06.2011 6:52 PM) gorgondolamedusa: DATO, APE PENDAPAT DATO MENGENAI PENDAPATAN ISI RUMAH (PURATA D MALAYSIA) DGN KENAIKAN HARGA BARANG D MALAYSIA???? SAYA DAN ISTERI BERGAJI ANTARA 5K PON SESAK LA DATO DGN KENAIKAN HARGA BARANG MASA KINI, APE TINDAKAN DATO DLM MENANGANI MASALAH NI???
User puganja has left the chat session.
( 08.06.2011 6:44 PM) mal putrajaya: yb ada share dalam csl kah? tanya jer
( 08.06.2011 6:53 PM) poen: alaa...bikmama dh p masjid kot..
User has left the chat session.
( 08.06.2011 6:44 PM) poen: syp ja..
( 08.06.2011 6:53 PM) AhliBaru: ni beli kek ke? nak murah lg nk besar?
User nurul diyana has left the chat session.
( 08.06.2011 6:53 PM) ismailsabri: actually saya mengharapkan chat ini dpt mendengar pandangan yg menbina & berguna bagi sama2 membincangkan masalah kenaikan harga dll supaya dpt membantu pengguna...
( 08.06.2011 6:53 PM) Tunku Abdul Rahman: BAGI AKU RM10 PUN DA CUKUP..AKU BOLEH WAT WEBSITE NI..KERAJAAN JIMAT 1.399990
( 08.06.2011 6:44 PM) BikMama: ada lagi ni
( 08.06.2011 6:44 PM) zach: napa tak masuk tunku
( 08.06.2011 6:45 PM) RM1.4M: MANE LINK NY???
( 08.06.2011 6:53 PM) zach: kalau dah teror sgt
( 08.06.2011 6:53 PM) kipasss: bikmama bila mau g shopping duit rkyat ni?
( 08.06.2011 6:45 PM) BikMama: pening pale wei
( 08.06.2011 6:45 PM) poen: terbaik.
( 08.06.2011 6:54 PM) kurkur: bapaka sy gaji 1500 je..ade 4org bersekolah..dato xkesian ke kt kami?kalau ayam sebulan 1-2 kali je merase
( 08.06.2011 6:54 PM) aling: ni ke web 1.4m tu?
( 08.06.2011 6:54 PM) mal putrajaya: website mahal pun mempengaruhi pengguna. tangkap jer mereka semua, tok
( 08.06.2011 6:45 PM) zach: ckp mcm tak serupa bikin
User has left the chat session.
( 08.06.2011 6:45 PM) OTL: WE SHOULD SCHDULE NEXT SESSION, TOO MANY SPAM
( 08.06.2011 6:54 PM) BikMama: esok mama nak blaja korang sume
( 08.06.2011 6:54 PM) NajibRazak: nk bntu mcm mne...dgr la keluhan rakyat..kenaikn harga barang mmg benar2 membebankn....kau gaji besar bole la idup senang lenang....yg gaji ciput x ssk nafas jd nye...letrik naik..minyak naik..barang naik...
( 08.06.2011 6:54 PM) ismailsabri:
( 08.06.2011 6:54 PM) kipasss: arini dh bape juta bikmama gune duit rkyet ye.heh
( 08.06.2011 6:54 PM) zul: sebenarnya banyak alternatif lain boleh digunakan untuk menjimatkan kos bagi pembangunan website sebegini pada pendapat saya
User alibaba has left the chat session.
( 08.06.2011 6:55 PM) poen: thax..bik..
( 08.06.2011 6:55 PM) kurkur: 1500 bayar kereta,bayar bil,belanja kitorng berskola
( 08.06.2011 6:46 PM) gorgondolamedusa: DATO, APE PENDAPAT DATO MENGENAI PENDAPATAN ISI RUMAH (PURATA D MALAYSIA) DGN KENAIKAN HARGA BARANG D MALAYSIA???? SAYA DAN ISTERI BERGAJI ANTARA 5K PON SESAK LA DATO DGN KENAIKAN HARGA BARANG MASA KINI, APE TINDAKAN DATO DLM MENANGANI MASALAH NI???
( 08.06.2011 6:55 PM) user777: OTL - agreed, too many vulgar users
( 08.06.2011 6:46 PM) InsanInginTahu:
User rakan pengguna has left the chat session.
( 08.06.2011 6:46 PM) noni: kekwaan bg lah idea camna jgn bg harga barangnaik kat pakmail tu,
( 08.06.2011 6:46 PM) ismailsabri: saya setuju dgn OTL. membazirkan masa users yg benar2 serius utk memberi pandangan & cadangan
( 08.06.2011 6:47 PM) mal putrajaya: lagi 5 minit
( 08.06.2011 6:47 PM) OTL: So please arrange with YB Dato some other time in the future.
( 08.06.2011 6:56 PM) InsanInginTahu: MCM NIE KE WEBSITE 1.4 M???BIAR BTUL??
( 08.06.2011 6:56 PM) Mael Lambung: 1 Malaysia= rakyat didahulukan (duit) percapaian diutamakan (utk kroni je)
( 08.06.2011 6:56 PM) aling: xda pa yg menarik pn...
( 08.06.2011 6:47 PM) zach: perbincangan yg sepatutnya bagus jd sampah sebab org2 yg kononnya pandai
( 08.06.2011 6:47 PM) mal putrajaya: chatlah selagi masih yb
( 08.06.2011 6:47 PM) user777: Dato, mohon support dari pembangun portal untuk ketatkan policy/security chatroom ni
( 08.06.2011 6:47 PM) BikMama: sy sokong tu SABRI...baik kita banyak2 kan zikir pada ALLAH kan..............
( 08.06.2011 6:56 PM) poen: haha
( 08.06.2011 6:48 PM) kipasss: OTL guna kipas ape ye.hehe.
( 08.06.2011 6:56 PM) OTL: I got a suggestion, please filter the question before allow to post up.
( 08.06.2011 6:56 PM) NajibRazak: i like u
( 08.06.2011 6:48 PM) mal putrajaya: hah , tambah lagi 1.4 m user777
( 08.06.2011 6:48 PM) Kevin: Untuk penambah baik kan ruangan chatting ini; saya mencadangkan supaya di adakan feature utk pop-up dan full screen. Kemudian sediakan ruangan respond dari Menteri (atau pihak bertanggungjawab) di satu column berasingan. Sekian terima kasih. Harapan saya, portal ini akan bertambah baik di masa akan datang.
( 08.06.2011 6:56 PM) NajibRazak: tukar kerajaan
( 08.06.2011 6:48 PM) poen: uih...dato..
( 08.06.2011 6:57 PM) Nor Ashila: agreed wz OTL
( 08.06.2011 6:48 PM) BikMama: INGAT SAKIT...INGAT MATI
( 08.06.2011 6:57 PM) aling: tangkap sabri
User NajibRazak has left the chat session.
( 08.06.2011 6:49 PM) user777: OTL & Kevin - couldn't agree more
( 08.06.2011 6:57 PM) nik aziz: ehem3
( 08.06.2011 6:49 PM) mal putrajaya: ada alasan untuk tambah lagi 1.4 m nampak. syabas!
( 08.06.2011 6:49 PM) zach: nie forum pengguna, nak tukar kerajaan pi la forum lain
( 08.06.2011 6:58 PM) Mael Lambung: kalau diperketatkan polisi chat room ni,nampak sgt 1.4 mil ni tak berguna,sebab funtion nya lemah,security yg lemah
( 08.06.2011 6:58 PM) poen: aik...
( 08.06.2011 6:58 PM) OTL: you may not agree what KPDNKK spend on this portal, but listen their explanation 1st.
( 08.06.2011 6:58 PM) nik aziz: take beer
( 08.06.2011 6:50 PM) mal putrajaya: root beer ok tak?
( 08.06.2011 6:50 PM) aling: SPRM tankap najib
( 08.06.2011 6:58 PM) user777: Mael - bukan lemah, tapi kejar deadline.. benda boleh update.. even Apple sendiri ada flaw dlm MacOSX & iOS nya..
( 08.06.2011 6:50 PM) BikMama: CAKAP MELAYU DAH LA OTL WEI
( 08.06.2011 6:50 PM) aling: tangkap rosmah skali
User has left the chat session.
( 08.06.2011 6:50 PM) kipasss: nickname nik aziz jage skit bhase
( 08.06.2011 6:50 PM) aling:
( 08.06.2011 6:50 PM) zach: rm1.4j bkn utk website nie jer, ada banyak lagi kerja-kerja lain
( 08.06.2011 6:59 PM) ismailsabri: utk dptkan maklumat mengenai keputusan tender ini , sila rujuk ke laman web - www2.kpdnkk,gov.my menu perolehan & pilih arkib - tender KPK(T)2/2010
( 08.06.2011 6:59 PM) mal putrajaya: rakyat ramai2 lah tangkap cam mesir...
( 08.06.2011 6:59 PM) poen: aahhh...
User jefry has left the chat session.
( 08.06.2011 6:59 PM) poen: boring la..
( 08.06.2011 6:50 PM) Anak Bik Mama: jom shopping kat Los Angeles esok... sape nak folow??
( 08.06.2011 6:59 PM) zach: boring gi la tido
( 08.06.2011 6:59 PM) poen: yay....bik...
( 08.06.2011 6:51 PM) poen: sy2..
( 08.06.2011 6:59 PM) zul: kevin : agree with your suggestion
( 08.06.2011 6:51 PM) Kevin: OTL: the fundamental obstacle here is the people are saturated into hatred, until everything and anything is clouded by the feeling to oppose.
( 08.06.2011 7:00 PM) mal putrajaya: meLAYU layu penakut borak jer lebih
( 08.06.2011 6:51 PM) ismailsabri: memang la boring poen ramai yg chat mcm budak2
( 08.06.2011 6:51 PM) nik aziz: g solat semua
( 08.06.2011 6:51 PM) InsanInginTahu: BODOH..INGAT RKYAT NIE BUTA KE??X KAN SMAPAI 1.4 M .........TIPU DUIT RAKYAT NIEE.....X PATUT X PATUT
( 08.06.2011 6:51 PM) kipasss: anak bik mama nk mintak kt papa bape juta p shopping?hee
( 08.06.2011 6:51 PM) BikMama: UISH SEJAK BILA PLAK AKU BRANAK NI
( 08.06.2011 7:00 PM) BikMama: HAHAHA
( 08.06.2011 6:51 PM) Anak Bik Mama: ok poen, I apply 2 juta dr kakanda
( 08.06.2011 7:00 PM) laici: 2min
( 08.06.2011 7:00 PM) zach: kevin - aggreed
( 08.06.2011 7:00 PM) poen: tu la dato..saya sokong..
( 08.06.2011 6:51 PM) OTL: ADMIN, BILA NEXT SESSION sama YB Dato?
( 08.06.2011 6:51 PM) poen: haha
( 08.06.2011 7:00 PM) Anak Bik Mama: sape lg nak join
( 08.06.2011 7:00 PM) mal putrajaya: toi tok. budak2. tuh yang bn masih menjajah
( 08.06.2011 7:00 PM) zul: actually chat room spt ni perlu tapisan daripada user yg melalut tak tentu pasal..
( 08.06.2011 6:52 PM) poen: ok bik..
( 08.06.2011 6:52 PM) Mael Melambung: 1.4mil terlalu tinggi tuk web kosong camni


Nota : transkrip penuh neh diperolehi dari team kbsb. Aku sendiri takdapat salin. Aku sebenarnya hantar banyak komen tapi last2 aku rasa aku kena ban, takpun pasal internet connection. Kurang pasti apa sebab sebenarnya.
Ameno : menteri bodoh piang.

Share this

0 Comment to " Transkrip penuh facebookers chatting bersama ismail sabri. "

Catat Komen

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...