Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Khamis, 9 Jun 2011

Kenapa SKMM block site megaupload?

Aku agak blur membaca berita neh. Sesungguhnya aku terpaksa mengakui bahawa aku satu sen pun tak faham tujuan SKMM berbuat perkara neh. Aku belum faham motif SKMM buat peraturan neh. Bagi aku website yang SKMM patut block ialah website lucah, porno dan berbaur fitnah. Apa pasal pula website transfer file neh yang dorang sibuk nak block kan? Cuba tengok bawah ;


Ini keratan yang aku printscreen. Yang asalnya korang leh tengok kat sini.

Kalau ikut persepsi jahat aku, hotak aku fikir bahawa SKMM neh macam nak bendung penyebaran maklumat. Tapi rakyat sekarang cerdik bhai. Satu ko BLOCKed sepuluh yang lahir. Namun ikut kefahaman aku SKMM belum jadikan ia satu kewajipan untuk para penyedia internet mengikutinya. Mungkin ini cuma permintaan SKMM. So para penyedia internet korang boleh lah boh layan atas saranan SKMM neh. Langsung takde intelektual. Punyalah berlambak2 website porno boleh ko sekat tapi ko pilih untuk focus pada benda yang satusen yang effect nya.. tah.. ada ka negatif?

Haizzhh.. wang rakyat dibayar kepada orang yang ber otak bodoh. <-- kata2 member aku bhai. Aku cilok je. Pasal lawak siott.. terpaksa aku mengiyakan kata2 dia neh.

kah kah kah

Ameno  : Aku sesak nafas hidup di dalam pimpinan yang tak gunakan akal untuk buat keputusan.

Share this

0 Comment to " Kenapa SKMM block site megaupload? "

Catat Komen

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...