Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Isnin, 6 Jun 2011

Khalid ibrahim MB yang tidak di iktiraf..



Cuba korang tengok video kat atas neh. Nampak tak apa yang aku nampak? Benda neh aku rakam ketika berada di selangor minggu lepas. Ketika itu aku datang ke shah alam untuk jumpa rakan bloggers antara nya milosuam dan baginda reformasi. Dalam perjumpaan tue kami ada melakukan perbincangan mengenai serangan dan ugutan papa gomo kepada blogger's harapan rakyat. Mula2 memang lah harapan rakyat steady je dengan ugutan papa gomo. Tapi dia jadi kecut perut bila papa gomo mula main isu alamat2 rumah.

Selepas melalui satu proses perbincangan maka kami pun gerak ke ipd. Tujuan nya nak report polis. Yelah kot betul2 si papa gomo neh balon si harapan rakyat kang naya. So apahal kalau berlaku apa2 kita tahu sapa yang patut di syaki. Then gerak kat ipd ramai2. 

Aku kurang pasti nama tepat ipd neh tapi ia terletak kat shah alam. Almaklumlah aku bukan duduk sini. So memang tak mahir lah dengan nama2 tempat kat sini. Ipd neh pula baru siap dibina beb. Ketika kami sampai, dan2 hujan lebat. Lepas tue kan korang tahu apa yang kami nampak ketika hujan tue? Hehehe.. ipd pun bocor bhai. Laaa.. kata baru bina. Apa pasal bocor plak? Hehehe.. Ramai gak rakam benda tue. Aku tak rakam masa tue. Pasal apa kepala hotak aku tengah pening nak matikan masa menunggu kat kamera aku. Haizzhh nasib baik lah aku sabar time tue. Kalau lah tidak aku gerenti hempas2 je kamera tue. 

Sementara dok melilau tunggu harapan rakyat buat report polis aku ternampak gambar2 yang tergantung kat wall ipd tersebut. So aku pun gamble lah rakam kan. Then macam biasa, kena lah sound dengan polis. Buat muka bodoh dah larh. Janji dapat rakam. 

KAH KAH KAH

Aku sebenarnya dah puas fikir cara positif. Mungkin kah ipd neh lupa yang selangor sekarang diperintah oleh mb khalid? Mungkin kah mereka dah mencari2 gambar mb khalid tapi tak jumpa2? Macam2 kemungkinan dah aku fikir. Tapi siyes aku binggung bhai. Takan lah disebabkan pkr pegang selangor maka polis taknak gantung gambar mb khalid? Apa pun mb khalid masih seorang mb kat selangor. Suka tak suka kena terima dan kena hormat. Ini pilihan rakyat. Bukan nya pkr rampas kuasa macam umno kat perak tue. So aku tak faham kerelevantnya gambar mb khalid tidak digantung di dalam wall ipd tersebut. After all mb khalid seorang pemimpin selangor dan memang patut pun sebaris dengan gambar2 pemimpin tue. 

Mungkin ke senario neh berlaku di seluruh ipd selangor? Boleh jadi di kedah juga? Siapa yang keluarkan arahan? Neh seme satu bentuk ketidakadilan. Dengki tak bertempat. Dah kalah taknak terima hakikat.

Ameno : umno kuat dengki.

Share this

0 Comment to " Khalid ibrahim MB yang tidak di iktiraf.. "

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...