Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Jumaat, 10 Jun 2011

Maklumat rahsia portal 1pengguna.com dah kena hack!

kah kah kah

Rupanya ini lah cara website rm1.4juta buat kerja. Tengok bawah neh ;

KUALA LUMPUR June 10 — The government’s brand new price check portal has been hit by a security breach allowing hackers to obtain details such as email addresses and contact information of over 2 000 registered users which security experts say can be used to steal financial data in a roundabout way
The breach follows 1 Malaysia Pengguna Bijak’s 1MPB immediate after its launch on Tuesday crash which government officials blamed on teething problems Online community portal Lowyat net reported this morning that there were “several vulnerabilities” in the RM1.4 million
1pengguna com site that allowed hackers to pull “signup details usernames email addresses and hashed passwords encrypted ” Personally identifying information such as names addresses birthdays and any banks or companies one does any business with can be used for identity theft or so-called phishing which use personal details to make a phishing attempt look legitimate
“These passwords are not difficult to decrypt. You can also use these vulnerabilities to defame the entire site ” Lowyat.net founder and chief executive Vijandren Ramadass told The Malaysian Insider
Vijandren also said that Lowyat had discovered “a severe lack of security on the site” when it was launched and contacted the website administrator but received no response He said that a hacker group called Rilekscrew group also pointed out that “these vulnerabilities allowed almost all the data contained on the server to be remotely accessed ”
“Obviously this is not an RM1 4 million job Security and user privacy is a very important issue especially on a site backed by the government ” he added
The Malaysian Insider has also obtained a list of over 1 000 user details including that of two site administrators
The government admitted yesterday that the 1MPB portal was not ready for the 3.5 million hits it has received since being launched two days ago Domestic Trade Co-operative and Consumerism Minister Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob said that the 1pengguna com website had “teething problems” after expecting only 300 000 to 400 000 hits


Ciri-ciri website rm1.4juta ismail sabri ;

1. senang kena hack

2. maklumat rahsia @ data peribadi pendaftar mudah terdedah

3. tidak boleh tampung pengguna yang ramai <-- yang neh pasal kita dok masuk sana nak belasah si ismail sabri time chautting hari tue.

4. lambat loading.

5. kuno dan tiada ciri2 aplikasi mesra pengguna.

6. guna template free jomlah yang diubahsuai

7. sistem chatting yang berterabur. Boleh letak ic palsu [yang neh tak patut diwujudkan pun]. Boleh menyamar jadi menteri. Tiada icon. Tiada auto detect spammer. Antara muka yang tidak menarik. Tiada perbezaan font / warna utk chatters dan pihak admin.

kah kah kah

Ismail sabri ada komen kat news pasal kita dok kecoh2 bab tender website neh bernilai rm1.4juta..

kah kah kah

mai lah kat sini aku nak cakap sikit. Aku akan tetap dan terus kecoh sebab hasil kecohan aku berbaloi. Tak sampai 2 hari pun aku kecoh dah terbukti bahawa portal 1pengguna.com memang buang duit rakyat.

kah kah kah

Ameno : menteri bodoh piang

Share this

0 Comment to " Maklumat rahsia portal 1pengguna.com dah kena hack! "

Catat Komen

Sebarang cadangan, kritikan, tempahan iklan dan segala berita boleh je hubungi saya di sini orderonline2010@gmail.com

Segala penulisan di dalam blog ini mewakili pandangan peribadi saya [dan beberapa penulis lain] dan bukan mewakili mana2 parti/pemimpin/ataupun mana2 individu.

Segala komen yang anda tulis di sini tidak menjadi tanggungjawab penulis jika berlaku apa2 perkara kelak. Sendiri komen sendiri tanggung.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...