Rabu, 7 Januari 2015

ShelterBox Dari UK Bukan Dari MKN - Demi Nak Menjilat BN, FOBN Kantoi KAW2!!!


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH

KAH KAH KAH KAH KAH KAH KAH

Kantoi. Nak jilat tak ingat dunia. Sekali kantoi kau. Okay. Apa yang berlaku beb. Di FOBN mereka ada update satu posting. Sampai sekarang tak delete lagi. Maybe admin dia tak perasan kot kesalahan yang dibuat ataupun tengah cari strategi macam mana nak tutup kekantoian tersebut dengan penipuan.

KAH KAH KAH

Ini yang mereka update ;


Dan ini adalah kisah sebenar ;


Facebooker tue tak buat citer tipu. Ini hasil carian di google.


Ini pula rujukan berita berkaitan kedatangan mereka ke Malaysia. Klik sini

Apa yang ingin disampaikan melalui penulisan ini?

1. Kita bukan nak cari salah FOBN. Manusia biasa macam kita memang terdedah kepada kesalahan dan kesilapan kerana kita manusia. Bukan Nabi bukan malaikat dan juga bukan tuhan. Kita tetap open minded andai FOBN mahu membetulkan posting mereka.

2. Tapi kita nak tunjukkan kepada mereka bagaimana FOBN memanipulasikan fakta sebenar. Hakikatnya. Khemah itu datang dari NGO sukarelawan bertaraf antarabangsa base UK. 

3. Bukan hanya participate di Malaysia bahkan seluruh dunia.

4. Agak2 la nak menipu orang boleh check kot. Ini zaman google mengoogle la kawan.

5. Demi nak menaikkan martabat MKN (agensi kerajaan, yang mana bantuan banjir ini diketuai oleh Najib) maka FOBN lakukan bodekan melampau. Melampau satu hal, merapu plak tue. Fakta kes kelaut der.

6. Tak malu plak tue. Orang lain yang buat orang lain plak dapat kredit dan pujian. Nak hadirkan pujian kepada BN, dia jilat kaw2. Jilat benda yang tak betul plak tue. Lagi haru.

Jangan la kita makan jasa orang lain wahai FOBN. Beri la kredit pada mat-mat saleh yang kafir laknat pemakan babi, peminum arak yang amalkan gaya hidup bebas tu. Korang kan puak2 ektremis melayu yang anti babi anti arak anti kafir tapi sibuk plak nak amek kredit atas jasa geng2 kafir. Gila ke apa? 

Untuk Todd & Martin, yang sudah ke Malaysia bagi membantu mangsa banjir, bersyukurla korang tak reti memahami bahasa melayu oke. Kalau tak mesti sakit ahti dengan kewujudan ektremis melayu kat negara neh.

KAH KAH KAH

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...