Khamis, 8 Januari 2015

Netizens Mengumpat Rosmah Mansur, Betul Ke Rosmah Tak Boleh Tidur Sebab Bunyi Motor Yang Bising Persoal Rakyat.


Topik umpatan rakyat mengenai mama angkat kita si Rosmah Mansur dalam sehari dua neh berkisarkan tentang satu kenyataan yang dikeluarkan oleh Rosmah Mansur pada majlis penutup kem Perkasa Remaja Puri Pujangga bahawa dia tidak boleh tidur akibat bunyi bising motor. 

Baca : (Tak Boleh Tidur Sehingga Jam 2 Pagi)

Selepas kenyataan tersebut dilaporkan secara meluas menerusi media massa, netizens melakukan umpatan ber-ramai2 terhadap Rosmah Mansur menerusi pelbagai platform media sosial seperti facebook, wassap dan twitter. Tak kurang juga di blog-blog terutamanya yang anti kerajaan.

Antara yang dibangkitkan oleh mereka ialah ;

- Rosmah tinggal di kawasan elit, apahal pula dia tak boleh tidur?

- Dia dok perumahan awam atau tepi highway ke yang dengar geng2 motor berlumba pada jam 1,2 pagi?

- Kawasan tempat Rosmah tinggal ada security guard. Mana la mungkin orang nak merempit kat kawasan macam tue. Buta2 jek kena tangkap dek polis.

- Rosmah kan orang kaya. Standard orang kaya dok kawasan elit. Kawasan elit privacy semua terjaga. Takan ada bunyi bising la. Polis pun jaga kawasan2 tue sebab orang2 kaya yang duduk. Kalau berzina pun takdenya orang berani nak serbu.

Dan, tak kurang juga yang troll Rosmah atas isu berkaitan.


Agak logik dan pedas sindiran rakyat terhadap Rosmah Mansur. Gambar troll ini viral di media sosial. Dan selain dari gambar di atas, kita juga menemukan ada pengguna media sosial yang siap olah dan hurai kawasan tempat Rosmah tinggal.

Rujuk gambar ;


Ya tak ya juga ek. Kat selekoh ada ke orang nak merempit kau?

KAH KAH KAH

Apa2hal aku tetap sokong kenyataan mak angkat aku. Hobi pelumba2 motor neh perlu disalurkan ke arah yang positif. Harap2 mama Rosmah pertimbangkan untuk laburkan dan dermakan duit mama Rosmah yang banyak2 tue buat litar lumba untuk geng2 motor.

Oke tak?

KAH KAH KAH

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...