Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Jumaat, 25 April 2014

Penculikan Besar-Besar Di Perairan Sabah - PDRM Perlu Jelaskan.

Pagi neh masa login FB nampak salah seorang member facebook likes satu update bergambar dari satu page. Then aku baca sikitla apa benda surat tu cakap kan. Sekali aku rasa macam pelik. Tengok tarikh 18/4/2014. Fitnah ke edit ke ori ke apa gambar tu?

Ia mengisahkan bahawa PDRM telah berjaya mengenalpasti ataupun mengesan satu operasi bersepadu Abu Sayyaf bersama kumpulan2 gabungan mereka untuk melakukan penculikkan besar-besaran di perairan Sabah.

3 lokasi yang menjadi tumpuan kumpulan penculik itu ialah ;

1. Sandakan.
2. Beluran.
3. Kota Kinabatangan.

Lihat lampiran ;

klik untuk paparan yang lebih jelas

Aku mula2 ingat troll kot. Sebab baca komen2 kat page tu tak nampak pun macam orang kesah bab ancaman keselamatan.

Tapi bila baca komen dia ;Aku rasa mungkin patut la juga PDRM jelaskan perkara neh. Kalau benar cakap benar. Maka boleh la penduduk2 di sana ber-ahti2 dan berwaspada sebagai langkah berjaga2.

Kalau ini sekadar troll ke apa ke pun mohon polis jelaskan juga. So boleh la kami abaikan ramai2. Yelah. Bila fikir2 balik macam pelik juga. Takan la polis sendiri nak sebarkan perkara di atas? Sebab mestila takde orang lain yang boleh proses dokumen di atas melainkan polis sendiri. Ke memang polis yang sebarkan di wall FB dia pada 18/4 cuma aku je yang tatau neh?

Kah Kah Kah

Kah Kah Kah Kah

Kah Kah Kah Kah Kah

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...