Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Sabtu, 20 Januari 2018

Pencetus Ummah Syed Isytihar Sokong PAS, Kata PKR Suka Tikam Kawan..

Juara Pencetus Ummah 2015 tampil menyatakan pendirian politiknya secara terbuka dalam satu kenyataan Facebook petang tadi.

Syed Moh Bakri Bin Syed Ishak yang berasal dari Kuantan, Pahang itu menyatakan beliau akan menyokong PAS dan mengalakkan ramai pihak untuk memangkah PAS berikutan parti itu bersih dan bebas dari rekod rasuah katanya dalam satu kenyataan.

Menurut PU Syed lagi, UMNO tidak termasuk dalam pilihannya kerana itu RUU355 manakala PKR pula suka menikam kawan sendiri dengan mengikut kehendak DAP yang disifatkannya sebagai King Maker. 

Berikut adalah kenyataan penuh oleh PU Syed itu;

Oleh : PU Syed
Sebab apa PU sibuk dengan politik?
Kenapa PU sibuk sangat nak sokong PAS? PAS saje ke Islam? Saudaraku, Ambe tak kate yang lain tak Islam..itu ghuluw bebeno, cuma ambe menjelaskan pendirian ambe. PAS adalah yang terbaik untuk dipilih dengan rekod memerintah Kelantan dengan ZERO rasuah dan Islam diletak sebagai hadaf utama dalam perjuangan.

Kalau kalian setuju dengan ambe. Pakat-pakatlah pangkah PAS dalam PRU 14 nanti. Tapi kalau rasa status ambe hanya nak cari publisiti murahan, ianya silap besar sebab ambe kenal PAS ni bukan lepas ambe jadi juara PU. Ambe kenal lama dah..
Ambe mendapat tarbiah langsung dari Allahyarham Tuan Guru Nik Abdul Aziz Rahimahullah di Darul Anwar (1995-2000), menadah kitab Riyadussolihin daripada alMarhum. Jika alMarhum istiqamah dengan PAS selaku pemimpin utama, mengapakah perlu menjadi golongan yang kecewa yang lari dari jemaah dengan menubuhkan jemaah lain bagi menentang kembali jemaah yang mereka dokongi sekian lama atas pelbagai alasan.
Namun alasan yang paling jelas di mata adalah mereka mendokong ketika berjawatan sahaja tatkala hilang jawatan..mereka mula lupa diri..
PKR pula? Ya betul ada Islam, tetapi mereka suka menikam rakan sendiri setelah mengerah keringat jentera PAS untuk menang. Tapi bila menang sudah lupa asal usul dan tidak mengenang jasa rakan sepakatan demi menjaga king makernya DAP!
Dan mengapa pula ambe nak sokong UMNO yang ternyata lemah dalam menegakkan syariat Allah hatta nak bentang RUU 355 pun memerlukan MP PAS yang bentangkan, sedangkan mereka parti yang memerintah..
Semoga jelas dengan pendirian ambe ini. Ambe tidak berjawatan dalam parti dan bukan insan yang aktif dalam parti. Namun semangat ambe kuat untuk melihat syariat dan perintah serta larangan Allah, dilaksanakan dengan sempurna di bumi Malaysia ini.
Ambe redha jika tak muncul di kaca tv atau radio lagi. Selepas kenyataan ini, kerana itu hanyalaj wasilah penyampaian sahaja masih banyak cara untuk ambe berdakwah di luar sana dan rezeki Allah sangat luas..
PU Syed
Juara Pencetus Ummah, Musim Ketiga 2015
Astro Oasis.
(gambar sekadar hiasan)

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...