Isnin, 4 Januari 2016

Siapa Arah Sorok Berita Terbitan BH Tentang Janji Najib Selesai Isu 1MDB Sebelum 2015 Berakhir?

Soalan ini seriyus. Sangat seriyus. Mohon Najib pandang seriyus sepertimana pandangan seriyus menteri-menterinya tentang isu bauksit di Kuantan.

Hehe.

Sehari sebelum dan selepas, netizens pro pembangkang laju-laju memerli Najib dalam isu 1MDB.

Mereka dok sakan printscreen satu tajuk artikel berita dari BH.

Berikut gambar yang dimaksudkan ;


Jaminan boleh diungkapkan sebagai janji kerana ia lambang kesungguhan dan nekad betapa Najib akan selesaikan isu berkenaan sebelum tahun 2015 berakhir.

Maka tak salah juga bacaan rakyat beranggapan bahawa Najib perlu tunaikan janji aka jaminan berkenaan selepas ia dilafazkan dengan begitu terbuka di PWTC suatu ketika dahulu.

Namun, tidak seperti jaminan yang pernah dilafazkan Najib, isu 1MDB tetap tidak berjaya diselesaikan meskipun kita sudah memasuki tahun baru, iaitu 2016. Sungguh pun geng2 pro UMNO mengatakan isu 1MDB berjaya diselesaikan untuk counter - attack sindiran di atas.

Ujar geng2 pro UMNO ;

- 1MDB berjaya kurangkan hutang dari 42b kepada 2b sahaja

- Mengekalkan pegangan dalam aset tertentu meskipun jumlah pegangan ekuiti berkurangan tetap masih berhak mendapatkan keuntungan

- Ini bermaksud isu 1MDB telah berjaya diselesaikan dengan jayanya

- Puak2 pembangkang suka menuduh sebarangan tanpa fakta kes demi mencemarkan reputasi Najib

Hak eley..

Hanya kerana kau kata ianya dah berjaya diselesaikan, bukan bermaksud ianya benar-benar telah diselesaikan..

Hanya kerana kau sebut hutang 1MDB telah berkurangan, bukan bermaksud ianya benar-benar telah berkurangan..

At least biarlah agensi berautohoriti siasat dan periksa dakwaan tersebut sekalipun kami sebagai rakyat perlu akui bahawa kami tidak punyai butiran terperinci..

Tapi tidak juga kita menerima kata-kata blogger dan penyokong Najib secara membuta bhai..

FIKIRLAH GUNA OTAK KAU TU.

Berbalik kepada berita di atas, selain printscreen, depa juga sakan sebar link berita berkenaan.

Entah macam mana, bermula semalam, link berita berkenaan sudah tidak dapat diakses lagi.

Lihat ;


Pelik memang pelik.

Nak cakap padam tapi no authorized.
Kena bayar ke untuk baca berita berkenaan?
Tapi sebelum tu elok je boleh baca free?
Kalau pun BH sorok, kita still boleh baca kat portal lain kot.

Rujuk ==> http://www.malaysiandigest.com/bahasa-malaysia/557749-pm-beri-jaminan-isu-1mdb-akan-selesai-sebelum-akhir-2015.html

Kandungan berita yang sama sebab MD copy versi BH dan beri sumber ia petik dari BH.

So, nak sorok apanya?
Nak kena bayar baca BH?
Jangan harap le. Benda free ada apa ke bodohnya kami nak baca yang berbayar.
Tambahan pula kita dah ada bukti screenshot.
Tetap boleh perli-perli Najib tentang jaminan yang pernah dia lafazkan suatu ketika dahulu.
Walaupun kita tak nafikan Najib asyik terkantoi menipu je dalam isu 1MDB.

Antaranya ;


He He He

Najib.. Najib..

Netizens kalau bab kumpul bukti penipuan kau memang pantas tau..
Kau nak lari mana?

KAH KAH KAH

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...