Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Rabu, 7 Mei 2014

Ini Dia Senarai Calon Bakal MB Terengganu Untuk Ganti Ahmad Said..

Yang pertama ;

Abdul Razif Abdul Rahman.


Yang kedua  ;


Wan Abdul Hakim Wan Moktar.

Nama kedua2 calon ini telah pun dikemukakan kepada pihak istana bagi tujuan perbincangan dan pemilihan.

Apa sudah jadi dengan robin hood kita? Kuasa sudah mao hilang. Jawatan sudah mao lari.

KAH KAH KAH

BTW, laporan oleh MSTAR tau. Bukan orang2 pembangkang yang dok buat citer. Baca sendiri kat bawah neh hah. Penyokong2 Ahmad Said boleh start melalak lepas neh sebab peluang nak dapatkan projek dah mampos. Ataupun boleh start bodek2 MB Terengganu yang baru untuk dapatkan projek yang seterusnya, okay?

HAHHAHAHA

Baca ;
Putrajaya telah meminta dua Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) untuk bersedia menghadapi rombakan yang dipercayai akan berlaku dalam pucuk pimpinan tertinggi di negeri itu.

Sumber berkata, proses pelantikan Menteri Besar baharu di Terengganu sedang dilakukan dan akan berlaku pada bila-bila masa antara 15 dan 18 Mei ini.

Difahamkan dua individu tersebut iaitu Adun Seberang Takir, Datuk Abdul Razif Abdul Rahman, 49, dan Adun Air Putih, Wan Hakim Wan Ahmad, 45 akan dilantik sebagai exco kerajaan negeri.

Detik perubahan di Terengganu harus dilakukan apabila Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said telah menandatangani satu surat persetujuan bahawa beliau akan kekal selama setahun selepas Barisan Nasional menang tipis di negeri itu pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) yang lalu.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak telah memberi tempoh selama setahun selepas PRU-13 kerana beliau mahu pemimpin tertinggi di negeri itu berundur secara baik.

Terengganu nyaris tewas pada PRU-13 yang lalu dengan BN hanya memenangi 17 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) berbanding Pakatan yang memperoleh 15 kerusi.

BN berjaya memenangi separuh daripada lapan kerusi Parlimen di negeri itu.

Sumber dari Putrajaya berkata, Ahmad menandatangani surat persetujuan itu kira-kira dua minggu selepas PRU-13, 5 Mei lalu.

Surat sepanjang dua perenggan itu menyatakan Ahmad akan meletak jawatan sebagai Menteri Besar dan Pengerusi Badan Perhubungan Umno negeri selepas setahun dan pada tarikh yang akan ditentukan oleh Perdana Menteri.


Difahamkan nama Abdul Razif dan Wan Hakim telah dikemukakan kepada Istana. -MSTAR-

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...