Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Rabu, 31 Oktober 2012

Melaka mungkin kutip derma bantu pasukan bola sepak - Ali Rustam.

Amboi. 


Sponsor untuk majlis kahwin anak sendiri reti cari. Takan sponsor untuk pasukan bola sepak melaka tak boleh cari? Hari tue kemain beria2 kutuk kelantan minta derma untuk bina lebuhraya rakyat. Tapi lue buat sendiri takpe lah plak? Aku ingatkan kutuk kaw2 mesti spesis tak suka minta derma. Rupanya cakap je kemain lebat. Tapi apa pun takde.

kah kah kah

Melaka mungkin terpaksa membuat kutipan derma bagi melonjakkan kembali pasukan bola sepak negeri itu untuk bersaing dengan pasukan terbaik di Malaysia, kata Ketua Menteri Melaka Datuk Seri Mohd Ali Rustam.
Beliau berkata langkah itu dilihat dapat menangani masalah kekurangan kewangan Persatuan Bola Sepak Melaka (Mafa) sehingga menyebabkan ramai pemain dan jurulatih tidak berminat beraksi dengan skuad Sang Kancil yang kini menghuni saingan Liga FAM.

"Cara terbaik persatuan bola sepak adakan kutipan derma sebanyak 12 kali setahun iaitu sebulan sekali, setiap bulan adakan kempen kutip derma dapatkan sumbangan daripada orang kaya di negeri ini, tanpa kutipan derma mustahil kita dapat kumpul duit yang banyak,"


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Sukan/20121030/su_11/Melaka-mungkin-kutip-derma-bantu-pasukan-bola-sepak#ixzz2Ant8T5av 
 Peh dasat.

Nak minta derma 12 kali tue. Sebulan sekali.

kah kah kah

Yang tak boleh blah tue siap suruh KBS carikan sponsor dari tokoh korporat lagi untuk membiayai pasukan bola sepak negeri. Idea tue takde masalah. Betul la tue. Tapi memandangkan ketua menteri melaka hebat mencari sponsor untuk sponsor majlis perkahwinan anak dia takan dia tak bleh cari sponsor untuk sponsor pasukan bola sepak melaka? Neh siap minta derma lagi selepas kutuk pas macam2? Buat lawak ke apa neh? Nak gelak arh.

kah kah kah 

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...