Telegram PH http://t.me/beritapolitikmalaysia

Laporan yang tersiar tidak semestinya mewakili pandangan pihak pentadbir halaman.

Ahad, 28 Oktober 2012

Chua Soi Lek ajak Jamil Khir debat pasal hudud.

Bagus.


Yang aku impikan sebaliknya. Aku impikan umat islam ajak CSL debat pasal hudud. Lebih2 yang pegang status ulama tue. Aku sangat galakkan dan syorkan mereka buat forum debat terbuka dengan CSL pasal hudud. Tapi nampaknya tak dan tunggu mereka CSL terlebih dahulu dah cabar untuk berdebat.

Bagus la juga tue. Sedikit sebanyak aku respect juga dengan CSL sebab beria2 nak pertahankan pendapat dia. 

Speaking to reporters after chairing the Batu Pahat MCA committee meeting on Friday, Dr Chua invited Jamil Khir to a debate on how hudud would affect all Malaysians, pointing out that it involved amending the Federal Constitution.

Ini satu cabaran yang aku amat puji. Aku nak tengok jamil khir nak debat ke taknak. Tunggu dulu apa kata Jamil Khir. Kita jangan serang2 dia tanpa mendengar apa hujah balas dari jamil khir terlebih dahulu. Kita tunggu dan lihat apa respon dia. Harap2 Jamil Khir terima cabaran debat tersebut.

Bahkan aku suka kalau forum debat itu boleh mengundang dap, karpal singh dan pas juga. Rileks. Jangan jadikan isu hudud sebagai isu partisan or isu muslim jek. Kita kena berfikiran terbuka. Biar ia jadi wancana rakyat malaysia. Sesiapa boleh voice out their views regardless bangsa, agama, party ke apa2.  

Kalau ia tak dapat nak ubah persepsi CSL sekalipun harap2 ia boleh dijadikan program tahunan supaya kita boleh ubah persepsi non muslim di malaysia mengenai hudud lagipun proses tarbiah memang makan masa beb. 

Jangan la ingat selepas forum sekali dua terus2 nak ubah minda CSL. Yang muslim dari lahir terang2 cam neelofa pun boleh pakai seksi sampai nampak bra inikan pula CSL yang terang2 bukan muslim sejak lahir. Fikirlah cerdik sikit wehhhh !!!

Rujukan ;

http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2012/10/28/nation/12238592&sec=nation 

Share this

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...